Jas pravev nifry pro 670 evra so gratis testiranje za cisticna fibroza bese togas. Sekoj mesec imaat razlicni akcii. Mozete da poglednete na sajtot od ginekaliks
Девојки треба да правам скрининг за Даунов синдром, па ми препорачаа во Плодност тест CentroNIPT. Дали некоја од вас го правела?
Не сум правела, правев Нифтив јас ама да знаеш дека лекарите препорачуваат тест од лабораторија со која соработуваат и за секој тест земаат процент. Ова ти го кажувам за да не се ограничуваш само на CentoNipt затоа што сепак, ти треба да си ги разгледаш сите тестови и сама да си одлучиш кој ќе го направиш.
Zdravo zenski, Prva bremenost so bliznacinja preku ivf. E sega se mislam za Panorama ili Nifty. Mojata doktorka mi kaza za bliznaci Panorama bila podobra a za edno bebence Nifty Pro. Dali nekoj ima praveno Nifty kaj bliznacija?
Јас сум трудна со близначиња, со сите што зборев рекоа Панорама е поточна за близнаци. Иако самиот гинеколог ми рече дека нема потреба да правам, ако ептен сакам рече и заради годините.
Jas veke zakazav vo 11ta nedela da go napravam Panorama. Nifty samo trisomii opfakja. Zborev do dvete pretstavnicki gi isprasav sve sepak za bliznacinja Panoramata. Iskreno i mene mi rekoa ne moralo ama jas sakam i ke si napravam.
Со среќа, добри вести да добиеш, ако ти се еднојајчани многу повеќе информации ќе имаш во резултатот. За двојајчани малце се ограничени тестовите.
Јас точно за една недела добив резулати. Понеделник ме боцнаа, нареден понеделник ми се јавија. Ова пред скоро една година.
Трудно си? Со лесно За една недела. Јас неможев да чекам толку и го правев Хармони за 3 дена резултат. Сега мислам има друго име.
Здраво. Дали некоја го има правено Генома тестот и искуство? И дали ако се прави не треба да се прави скрининг и приска?
Здраво.Немам правено Генома имам Нифти меѓутоа кој и да се одлучиш неинвазивен да го правиш скрининг се прави а приска нема потреба.
Пренаталниот тест кажува за можни аномалии хромозомски. Скринингот пак го следи растот и развојот на плодот и како се формирани органите. Затоа е важно да се направи и скрининг. Тие работи на пренатален тест не се гледаат.