Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    Kako da gi prijavime? Moze da mi kazete kako?

2. femininka

femininka Нов член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
  3. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    2.348

Pred poveke od pola saat im se javiv da kazat dali se gotovi. Ke ve pobaraat od labaratorija I tolku. Uste gi nema.Tolku Im e tesko, da se javat, edna minuta rabota e. I jas im se spremam da ti kazam. Ova na nisto ne lici.

4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527

Ako ke prijavite i vie, ke prijavam i jas. Jas nemam dokazi posto po telefon mi bea razgovorite. Samo edna smetka potvrda sto sum platila kaj niv koga me bockaa prv pat

5. Emitrpc_123

Emitrpc_123 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    7
    Jas kje prijavam isto, imam screenshoti od moabeti na viber. @Kolumna kje im stavis ti screenshoti od moabetive tuka na forumov?

6. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    Da, ke im stavam

7. veronikavera

veronikavera Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    49
    Мене сега ми јавија да ми соопштат резултат, крв ми земаа точно пред 14 дена. Ова ми е инаку второ нифти, со првото пред две години не ми текнува за колку време ми се јавија ама имав супер искуство. Баш ме чуди ова што го читам сега...... Јас мислев дека доцнат бидејќи ми се фати земање крв пред викенд, ама секако добро што е бар кај мене се добро на крај...

8. femininka

femininka Нов член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Испратете и меил за да ви дадат официјален одговор што може да го искористите потоа и во пријавата.

9. Emitrpc_123

Emitrpc_123 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    7
  10. veronikavera

veronikavera Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    49
    Во четвртокот на осми, ама дојдоа во Штип сега за да ми земаат примерок и некако си очекував дека ќе треба да чекам повеќе овој пат а може и со малово полесно ми летна време.....

11. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    2.348
    Drugarki, da ne ve tagnuvam I po tret pat bockanje, DNK fragmentacijata bila niska???
    Tolku ne profisionalno, vo sekoja smisla na zborot. Gi baras, im treba so saati da se javat. Sekoj den ista laga ke ve pobarame utre. Dzabe potroseni vreme i nervi. :headbang:

12. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    Ke ti gi vratat parite?

13. Samodaprasam

Samodaprasam Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Читам и ми се врати цел стрес што го преживев лани сега пак. Мене ми се случи ова со друг тест, тогаш беше нов, матичната ми ја порепорача таа анализа. И два пати не можеше да ми дадат резултат. После вториот пат ми вратија пари и сакав да правам на друго место, ама во меѓувреме на ехо се виде дека сум имала близнаци, а само кај едното бебе имаше срцева акција и во гинекалис ми кажаа да почекаме неколку недели за да се исчистам од другото бебе за да може да има бебешка днк во примерокот. Третиот пат имав резултат.
    дајбоже да имате сега резултат и да биде бебето здраво тоа е најважно!

14. Didi***

Didi*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    1.981
    По ова што го читам сега искрено страв ме фати моите резултати што излегоа фала му на Бога добри, дали воопшто се веродостојни. Мене ми земаа крв на 05.06, но во Ремедика (докторката моја им се јави и инсистираше они да дојдат во Ремедика), а резултатите беа уште истата недела во петок на 09.06 готови, иако ми рекоа дека ќе треба да чекам од 7 до 10 дена. Некако многу брзо ми се виде…не знам веќе што да мислам…

15. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    2.348
    Ke mi gi vratat, pola saat se ubeduvavme. Vo zdrav mozok budala me pravat. Sega mi e zal za igubenoto vreme i nervozi. Ajde jas primam kleksani, ama ima clenki sto ne primaat I pak istoto. I nemoze da me ubedi deka vo 15 + nedela seuste nema DNK

16. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    Ovde ima golem.propust i ne znam od sto ama mora da go doznavame.

17. Desi.lala

Desi.lala Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Луѓееееееее ве читам и еве изгубив пулс додека да ми кажат дека е се во ред "Добар денннн како стееее ве бараме за резултатитееее дали вашиот меил е тој е тој сега ќе ви пратиме на меил инаку се е уредно"
    Сега ми се јавија очекував од пон дека веќе крај работно време ама добро еееее може да се спие!!!

18. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.279
    Допаѓања:
    1.210
    Добро да прашам која цена се тсму тестивите за вака да се однесуваат и да се трпат такви стресови и каде ги работат?

19. Flower 28

Flower 28 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Ja ne znam dali se ovie normalni, cekas 2 nedeli rezultati za da ti kazat nema
    Dovolno dnk? Pa dobro sto pravevte ovie 2 nedeli?? Uste me ubeduvaat deka vo nivnoto 10 godisno iskustvo jas sum bila tret slucaj sto se slucilo ova da nema dovolno dnk .. a ovde uste na nekolku devojki se javile denes so istiot muabet deka nema dovolno dnk. Ne e mozno kaj site nas da nema dovolno dnk, posebno kaj devojkata sto pisala pogore vo 15 nedela ne moze da nema dovolno dnk, zasto go preporacuvaat deka moze da se pravi uste vo 9 ta i 10 nedela ?! Jas go pravev vo 11 i 3 dena za 650 evra treba da se mnogu poprofesionalni, ova nema smisla i plus ne se bockam so kleksani… ako nekoj gi prijavuva kako sto procitav pogore i mene racunajte me zasto ova nema smisla PLUS na se me lazat cela nedela vo vtornik rezultati, pa ne vo vtornik vo cetvrtok pa ne vo cetvrtok vo petok i za denes da mi se javat pak da odam da mi zemat krv pa use mi vikaat nema da treba da platite po vtor pat, da poso ja inace planirav da vi platam po vtor pat. Edna golema NULA
    Katastrofa
    Ako se nesposobni neka ne ni pravat testovi
    Kade na drugo mesto moze da se napravi testov?

20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    Sto da mu platime be? Onie nas treba da ni platat za ova emocionalna tortura sto go pominuvame zasto se neodgovorni i neprofesionalni. Primerokot se prakjala vo Hong kong. Lazaaaat. Ovde gi obrabotuvaat, so niv samo se konsultiraaat. Nema sansi dve nedeli da ne mozele da primetuvaat deka nema dovolno dnk. Katastrofalen, razocaruvacki odnost so klientive