Јас дадов повторно крв и овој пат тоа што го потпишав беше на англиски јазик. Како што се сеќавам првиот пат беше на македонски. Дали вие кога потпишувавте беше на англиски или на македонски? Инаку примероците наводно ги испитувале тука а ги верифицирале во хонг конг. Исто овој пат ми земаа две епруветки крв и јас ги прашав зошто и првиот пат не земаа две ако една не е доволна. Исто ми рекоа дека овој пат ќе било наведено дека е ургентно за наводно да било побрзо, ама пак за исто време ќе биле резултатите што нема никаква логика.
Јас правев панорама на времето, не можам да се пожалам на односот коректни беа сите вработени, но ете по два обида немаше резултат и ми вратија пари. Ми објаснија и тие, се случува, не значи дека нешто не е во ред со бебето или со мене. Бев вознемирена, премногу изгубено време, ама испадна се се случува со причина. Во мојот случај близначката бременост која подоцна се виде на ехо - па ајде уште едно разочарување, на другото бебе не му чукаше срцето, па морав да чекам за да направам нов тест. На матичната и се разјасни зошто не добивам резултат од тестот што го препорача и бев очајна и лута и на неа и од предолгото чекање. Веќе и апсолутно ми беше сеедно кој тест ќе го правам трет пат. По препорака на другарка правев во гинекалис и не е покајав. И така мами, сочуство за сите кои минувате низ истото, останете позитивни, најважно е бебето да е добро.
9ti den pak gi nema Ginekaliks....se nadevam ke se javat do petok zaso rekoa 7-10 dena (ne potenciraa rabotni, samo 7-10 dena rekoa). Ama citajki ve, mnogu povekje ke cekam, i ako voopsto dobijam rezultat.
Ne. 10ti den denes. Ne se normalni. Bar neka kazat 2-3 nedeli a ne ti vika 7 do 10 dena, cekas vo neizvesnost ....bez veze. Se javiv preeska vikam da prasam za rez da ne e gotov. Taa drska malce, ako e gotov ke vi se javele. I corba. Ke cekame
Devojki dali nekoj gi prijavi Ginekalix na linkot,bidejki i jas sakam da gi prijavam ama imam samo smetka sto sum platila i email sto sum prakala ama ne mi vratile. Dali bi bilo dovolno toa?
Здраво на сите, сакам да го споделам моето искуство со Гинекаликс од пред 2 месеци, со цел да ви помогнам на вас кои толку долго чекате резултати. Јас навистина бурно изреагирав кога ми кажаа дека треба да давам повторно крв, особено затоа што дадов во 12 недела и беше 14та недела кога ме известија, така што откако се побунив и побарав дојдоа и дома ме боцнаа. Ми рекоа ќе е приоритет мојот резултат и да очекувам за 5 дена. Веќе од 4тиот( работен) ден почнав да досаѓам на телефони во кол центарот каде беа многу дрски, со коментари да ќе ви се јавиме за 1 мин и нормално нема јавување воопшто. Предрски како да продаваат топ шоп а не услуги со толку сензитивна содржина особено за ранливи бремени клиенти. Следниот ден побарав име со кого разговарам, за да знаат дека планирам да се жалам и со име да го посочувам. И откако повторно ме маткаа и буквално се расплакав од нивниот однос им побарав да ми го пратат документот кој го имаме потпишано, за да ги видам сама условите, затоа што правно, мора да има примерок за тој кој го потпишал. Е тогаш се растрчаа и до крај на денот ми јавија резултати. Примерокот не го добив, претпоставувам никој од нас не добива, ама дефинитивно ова второ искуство со нив, е сосема поразлично од првото пред 3 год.
Kako ne.. ja sabajle im se javiv mi kazaa da da imam soznanija od laboratorija deka se gotovi rezultatite, ocekuvajte vo sekoj moment da vi se javat i eve uste zvonat…
Јас не,и после не знам колку јавувања.Одговорот им е кога ќе има резултат ќе ве бараме,а поминаа 3 недели откако ми земаа крв
Citam i se cudam, sto im e na ovie Ginekaliks? Svesni se koj stres e ova? Aj nalet parite, ama pa i 600€ za nekogo se shtedenje i lishuvanje od se' samo za pozitiven i dobar rezultat i ushte nekoj vaka da mafta bozhem bez pari na dobra volja go ispituvaat ova, sramota. Pa na ovie veke nikoj nema da im vleze vo labaratorija
Срам да им е значи! Секоја минута ја броиме за резултатите, која агонија е ова што ви го приредија... Срамота. Криви и уште арогантни.
Катастрофа!!! Се јавив повторно пред 1час, вработената повторно ме убедува дека ќе ми се јават до крајот на денот, викам до кој крај на денот кога работите до 16часот. Јас се јавив сабајле само да видам до кај е процедурата,бидејќи нас што ни вадат крв по втор пат, демек со приоритет сме, зашто продолжуваат да лажат ДЕНЕС ќе има резултати.. како може да каже денес ако не е сигурна, па уште очекувајте во секој момент да ви се јават и јас ко будала цел ден со телефонот во раце. Не можам да верувам.. добро некој правник има овде да ни каже можам ли да ги тужам за овие тортури психички и се ова што ни направија ?? 4 недела без резултати! Драги МАЈКИ ШТО ЌЕ САКАТЕ НИФТИ ДА ПРАВИТЕ ВО ИДНИНА, НИКАКО ВО ГИНЕКАЛИКС,ЗАШТО ВЕЌЕ НЕ Е ТОА ШТО БИЛО ПОРАНО! Спасете си ги маките и тортурите и што подалеку од дотичните во Гинекаликс.