Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    517
    Извежбани се шо да излажат.

На Алек*** му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tobyyyy

Tobyyyy Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Па може и по 3 месеци нели,на нас не ни е битно кога ќе добиеме резултат може да го добиеме и откако ќе се породиме.Многу се непрофесионални и неспособни .

На DaisyDream и Nataliii им се допаѓа ова.
  3. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    517
    Ние онака го правевме тестот, не дека е нешто важно. Барем нека не викаат 7-10 работни дена,нека кажат 1 месец.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tobyyyy

Tobyyyy Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Девојки само што ми се јавија од Гинекаликс дека им стигнал мојот резултат,фала Богу се е добро.Ако им стигаат во групи како што ми кажаа можно е да ви се јават во било кое време.

На DaisyDream и Nataliii им се допаѓа ова.
  5. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    517
    Баш ми е мило шо се е во ред. Лесна бременост :inlove:

На Tobyyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tobyyyy

Tobyyyy Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2023
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Фала :inlove:.Дај Боже и кај вас да биде исто и со лесно да ни помине бременоста,па и се понатака :)

7. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    2.348
    Девојки правев Нифти во Систина 37200 го праќаат во Америка. Резултати за 2-3недели. Ќе видиме овој пат како ќе биде.

На Cherry blossom89, *Milicka*, Kolumna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ме чудите за Гинекаликс :^) јас пред 3 г имав убаво искуство. Првото земање крв ми беше околу 10 недела, 7 дена чекав за резултати и испадна нема доволно днк. Истиот ден ме боцнаа по втор пат и имав резултати за 4-5 дена. Ептен беа услужливи и љубезни вработените.

На DaisyDream и Easter им се допаѓа ова.
  9. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.945
    Исто и јас , само што јас правев во Мај оваа година и поминав супер , резултати за 8 дена имав без боцкање дополнително .

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    4.682
    Mene mnogu mi kasnea rezultatite id Ginekaliks, dobri se fala bogu, prvo bockanje. Se e vo red, samo neka ne kazuvaat 7-10 dena. Eve vo Sistina fino kazuvaat 2-3 nedeli. Poarno da me iznenadat porano da izleze rezultatot, nego da cekam i da crkam :D

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.540
    Допаѓања:
    8.915
    Basic plus пакетот е оваа цена?

Девојки ептен сум на мисла и ми треба помош од вас ако повеќе сте упатени на темава.
    Димчев ми предложи Панорама тест (кој сакаш пакет избери го) поради 1 мисед и 1 спонтан иако имам 28 години..и баш ме замисли ми стави црв во глава. Скрининг се супер ама вика знаеш во денешно време не може да си сигурна веќе во ништо, па размислуваме со сопругот но не знам кој да го избереме.. има ли некоја членка која правела панорама, кој пакет е доволен...знам секој ќе рече нели најскапиот најмногу опфаќа ама голема разлика во цена не го планиравме а не сакам да се јадам утре....или пак има друга лабораторија со подобри услови, гинекалис авицена не знам..?

12. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    539
    Допаѓања:
    544
    Jas go pravev ginekalis nifti i sum zadovolna,ima popust momentalno 620evra,i jas imav prethodno dva missed,taka da za mirna glava bi ti preporacala.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Истово ми го препорачаа и матичниот гинеколог и во Систина, заради 2 абортуси, негативен рх фактор итн.
    Ги разгледав сите можни опции. Повеќето пријателки правеа Панорама, адвансед пакетот зошто основниот испитува мн малку работи. Јас ги извртев сите можни лабаратории, цената е горе доле од 36000 до 45000 и скоро сите се од 7-10 работни дена. Најбрзи резултати имаат во Генеа лабараторијата, 3-5 работни дена од прием а приемот во Германија е 24 часа од земање на крв, но од тоа што ми го кажа нивната претставничка, имаат два пакета од кои спрема мене многу оскудни,а ме убедуваше дека дополнителните испитувања не биле нај сигурни. не ми е јасно и со овие што праќаат крв низ Европа што ќе им се 10 работни дена а праќаат крв со ДХЛ што е next day delivery, 24hrs. За биотек па што испитуваат во МК да не правиме ни муабет, чекање 7-10 дена..абе ај. Јас минатата недела се јавив секаде, па еве ти инфо:
    Испитуваат: -Синлаб ( необона тест, 7-10 раб дена од 10гн, праќаат во Германија 36500 фул испитување)
    -Геномикс (панорама, праќаат во Калифорнија, 7-10раб дена, 9+гн, 4 пакети, mini 30750ден, basic 36800ден, basic plus 40000ден, advanced 45000ден)
    Генеа (Центонипт 3-5 раб дена 10гн 40000ден basic и уште еден имаше над 40к)
    Биосејв (Qualified 7-10 раб дена, во Шпанија, цени има на нет 10гн, )
    Авицена имаат цени на нет 10гн, праќаат во Кипар, 7-10 работни дена.
    Нифти и биотек не ги коментирам, во МК не испитувам, немам доверба а и за Нифти ќе прочиташ погоре каков хаос се.
    Уште во Фармахем немам прашано, имаат и они тест. Се надевам ќе ти се најдат информацииве. Сашка, од Геномикс мене ми го понуди бејсик плус пакетот за тоа што имам јас проблем.

14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Апропо на муабетов за пренатални, со Центонипт на Генеа има некоја искуство да сподели ? Во однос на која недела сте правеле, дали стварно беа брзи резултатите итн.

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Го заборавив и Верифи во Жан Митрев.

16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.540
    Допаѓања:
    8.915
    Ви благодарам..сакам веќе да го тргнам од глава тоа следна недела па ме интересираа искуства зошто за ова навистина ништо не сум читала.

17. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    И биотек прават и тоа кај нив во лабораторија

18. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.513
    Димчев не препорачува од ракав пренатални тестови и штом ти рекол поради историја можеби треба да го послушаш ако ти дозволуваат финансиите. Е сега јасно е дека докторите имаат некој процент со направен тест така да и тоа си стои ама мирот што ќе ти го даде тестот вреди секоја пара. Јас бидејќи бев со близначка бременост немав опција за тие сеопфатните тестови и го напраив основниот за синдроми. Правев панорама кој ужива одлична репутација во светот и дава висока стапка на точност на резултатите. За останатите нема да коментирам, немам искуство ама од она што прочитав на претходните страни баш останав без зборови. Тест правен во мк не би правела. Инаку го правев во 9+3 имав доволно фетална фракција и покрај тоа што примав клексани. Резултатите ги изначекав, 12, 13 дена можеби. Ми се јавија во ниедно време 10, 11 вечерта одма штом ги добиле па морав да го будам маж ми да му кажам дека ќе има синови. :D

На Joanna28, H.VAGA, Konstrakta и 2 други им се допаѓа ова.
  19. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    72
    Здраво 18 + сум,закажав пренатален за во вторник,приската ја испуштив прокрварев и докторот кажа да одмарам,да не патувам додека не се среди ( несум од ск.) Е сега сакав во авицена овај вера пошто земале брис и од таткото,но матичниот ми закажал кај др.со нив соработувал и демек биле подобри сестрата не знаеше како се вика лаб. Цело време сум со болки докторот вика бебето е ок но имам миоми и од нив ми е болката но сепак сакав да бидеме мирни дека е се во ред со бебе,втора бременост ми е и ептен различна. Дали на резултатите кажуваат целосна состојба на бебе или како приска само статистика . Ви благодарам

20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Пишав погоре. За биотек и Гинекаликс не коментирам. Кај испитуваат во МК па уште 10 работни дена чекаш, глупости. А и сите знаеме дека се што е ново во МК му треба време дур се развие така да ја во МК не би правела.