Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Flower 28

Flower 28 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Mnogu pravila odluka. Jas da znaev deka ginekaliks gi pravat ispituvanjata tuka, a laboratorijata ja otvorile pred 2 meseci vo Makedonija, da ne me lazea tolku dolgo, NIKOGAS nemase ni denar da im dadam za tolku stres sto mi nanesoa i zatoa sto NE im veruvam i ne sum mirna za rezultatite sto gi dobiv kako eksperimentalen glusec za moj pari, sea sum na um da napravam uste eden test vo druga laboratorija. Dali vo Avicena e okej? Ima praveno nekoj? Kolkav e spektarot na ispituvanja? Dali e podobro vo Avicena ili Sistina?

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Другарка моја правеше, за 40000 е фулл комплетен, исто јас се размислувам за Необона на Синлаб, 36500 е комплетен а во Германија праќаат.

3. Flower 28

Flower 28 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Drugarkata pravela vo Sinlab 40.000 den kompleten, a sega e istiot 36500?

4. Flower 28

Flower 28 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Utre ke se javam vo synlab da prasam, vaka na web stranata kako sto gledam, kako osnoven paket imaat, nekako vo Avicena kako pogolem spektar na ispituvanja da pravat.

5. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.540
    Допаѓања:
    8.915
    На синлаб ми личи како основниот пакет што е со 3те основни, дали прашавте телефонски дали имаат некои плус?

Авицена veragene е 37900 ги опфаќа сите како и panorama extended што е 46.000 само без prader willi и cri-du-chat

Последна измена: 16 јули 2023
  6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Извини, може основниот да бил 36к. Гледам и на нивната страна ценовникот не им е баш точен со тоа по тел што го кажуваат а и на страната пишува резултати за 5 дена а ми рекоа 7-10, ама да имаат само 2 вида испитување, анеуплодии и анеуплодии на полови хромозоми што за истите пари на пример Авицена има комплет, со се микроделеции и олус 100 моногени болести, па и јас затоа си викам, ако давам 40к барем фул да биде. Исто во Генеа за Центонипт, ги има истите што и необона на синлаб, а цени 40000+. Ќе се решев прво за тој (центонипт) заради брзина на резултатите ама па си викам зашто да не почекам уште 2-3 работни дена плус а за истата цена да имам све комплет испитано.

7. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    За 40000 фул комплет мислев на Верагене тестот, во авицена што се прави, извини не дополнив, од брзо пишување :D Верагене на Авицена 40к, Необона има 2 пакета, основниот е 36500

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Немаат плус, многу базичен е, исто и на Генеа е таков. Уште во Жан Митрев не прашав и да донесам одлука треба

9. Flower 28

Flower 28 Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Dali prasavte vo Zan Mitrev kakov paket imaat, ako moze da spodelite?

10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Не, не стигнав да се јавам

11. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    @Flower 28 еве инфо.
    Жан митрев имаат 2 пакета, 31000 основниот само за даун, едвардсон патау и 34.000 вториот, ги вклучува едвардс патау даун и бираш дали 5 микроделеции или сите хромозоми ќе се испитуваат. Вториов од 34000 е моментално на попуст, 31200 денари-до кога, не знам.
    Се јавив и во Фармахем, трисоми тест имаат, основен 27800 со едвардсон, даун, патау, 30000 чини со плус полови хромозоми и најскапиот е 34000 со бејсик и бејсик плус што имаат, и плус 5 микроделеции. Се работи во Словачка, резултати се добиваат во рок од 7-10 работни дена.

12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.540
    Допаѓања:
    8.915
    Јас се одлучив за во Авицена 38.000 7до10 денови резултати, во Кипар праќаат опфаќа многу а е попристапна цена. Одиме утре со сопругот :)

13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Искрено и јас сум највеќе за него, ептен е опфатен, деновите на чекање горе доле се тие, 7-10 работни дена, парите се тие а некаде се поопфатни некаде по базични

14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Девојки ај тука ке пишам, поактивна е малце темава
    Ми треба искуства од тие што имате рефундирано пари преку приватно здравствено осигурување, за пренатален тест. Дали мислењето за тест ви го напиша матичен гинеколог или специјалист од државна/приватна клиника, и во кој случај сметаат дека сте пррдмет на рефундација за направен тест. Ми советуваат и матичен и од приватна клиника да правам пренатален, како индикација наведуваат два последователни спонтани абортуси со неутврдена причина, јас рх-, мажот рх+, даунов во фамилија од моја страна (но второ колено) и годините на сопругот (38 ) Јас сум под 30. Не знам дали се ова би им било валидно за да ме исплатат. И колку чекавте за исплата?
    Благодарам

15. JasminaKK

JasminaKK Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    35
    Во Систина пријателка моја прашуваше , 37.200 и 43.400 и ја поврзаа директно да зборува со генетичарот.

16. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.945
    Мене ми рефундираа за нифти тест. Скенирав потврдата од Гинекаликс и фискалната сметка , немав никакво мислење од матичен гинеколог , си го направив на своја рака .
    Парите ми ги вратија за отприлика еден месец , и заборавив дека ќе треба да ги скенираш резултатите од тестот и да им ги пратиш :)

На Fenix05 и Konstrakta им се допаѓа ова.
  17. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    А преку која осигурителна компанија ?

18. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    1.945
    Еуролинк

19. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.540
    Допаѓања:
    8.915
    Среќа што пиша јас не знаев дека може и ова, баш пишав Сава покрива од сумата што ја даваат за породување, 1000еур

20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    И јас имам преку нив, приватно си го плаќам нели лично мое. Значи ok се они, фала ептен.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.