Zdravo dali go napravi testot i kade? Jas sum 9+ i vo plan sum da go pravam (40ka ke punam sega ) prva bremenost mi e voopsto i mnogu izmesani raboti mi se niz glavata. Kade bese na prv skrining i vo koja nedela?
Уште не го направив.Прв скрининг 12та недела на Гак, одма истиот ден отидов кај Димчев во Систина, не прсшувај зашто.После уште едно мислење кај др.Ливринова на Гак.топло ти ги препорачувам овие двајца, мислењата им беа исти.Е кога прашав дали да ги направсм тестовите поради возраста, бидејки мерките се добри, нормално ми кажаа дека ако сум во можност зашто да не.Др.што ме води ми рече нема потреба со овие мерки.Мегутоа веројатно ке ги направам.Иначе сум 14 недела.Со лесно
Дали знае некоја мамичка колку кошта Верифи пренатален тест кај Ж. Митрев и дали го има овој тест и во други болници?
За кај Ж. М. незнам колку кошта, јас правев Нифти од фирмата Гинекаликс. Цената беше околу 700 € Ми зедоа примерок од крв и резултатите беа готови за 10 дена
А дали прво се јавуваат или директно ти стигна на маил , правев во средата и да знам што да очекувам , скринингот помина ок но ова чекање ми е полошо од тоа кога чекав за срцева акција
Ќе ти се јават, јас имам правено Нифти, малку каснеа со резултати ама ми се јавија и одма ми рекоа “резултатот е добар, очекувај го на маил” и тие сами се свесни дека во истиот момент 100 мисли ни поминуваат. Многу професионален однос имаа
Се молам на Бог се да биде во ред , мн тешко стигнав до овде , ти благодарам мн на брзиот одговор мн ми значи
Баш така бев и јас, мачно до таму а после се се одвиваше на добро, и цела бременост после резултатот со поголема самодоверба во себе и во бебето ја поминав. Пуштам среќа да биде и кај тебе исто!
Колку долго го чекаше резултатот и кој тест го направи? Сега уживај и гали меше. И јас сакам да направам пренатален тест.
Здраво. Да ве прашам некако не сум упатена со овие тестови па ме интересира колку што можев да прочитам на нет има Хармони, Верифи и Нифти тестови? Која е разликата помеѓу нив, каде се прават и како се движат со цени?
Јас го правев нифти , резултат чекав 6 дена заедно со викенд , се јавив и во верифи но беше поскап , во нифти имале некоја промоција сега 670 еур беше , презадоволна супер професионални .
Која недела правевте тест и дали има некоја да го има правено а да не спаѓа во групите за кои е препорачлив?
Еве јас се размислувам иако сум сеуште ептен на почеток па затоа се распрашувам да видам што и како а не спаѓам во тие групи
Јас го направив 13+0 но може уште од 10 недела, не спаѓав во група за која е препорачлив но за мирна глава го направив, од Систина ми дадоа контакт па дојдоа во мојот град да ме боцнат и завршивме работа.
Нифти е кај Министерство за здравство ама не знам дали таму земаат крв. Повелете во прилог информативен меил за Нифти тест. NIFTY Тестот испитува вкупно 94 различни генетски аномалии. Се прави од 9-та до 24-та гестациска недела. Моменталната цена на Нифти тестот од 750 евра, е намалена на 670 евра. Во прилог Ви праќам подетални информации. (тука има флаер) ама не можам тука да го прикачам Официјален Застапник за Македонија:ГИНЕКАЛИКС ДООЕЛ Ул:50Дивизија бр.40/1-4 * 1000 Скопје *02 / 31 33 311*www.ginekaliks.mk