Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Неинвазивни пренатални тестови

Дискусија во 'Бременост' започната од svetkicka, 14 мај 2015.

1. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    520
    Имам читано на српски форуми кога се информирав за овие тестови и имаше такви случаи, аминоцинтезата ја сметаа за најверодостојна и точна и на крај си родиле здрави деца.

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    1.209
    Како што знам niffty test е точен 99% и може да има утка во тој 1% па затоа ако покаже лоши резултати се праќа на аминосинтеза која е најточна и дава 100% резултат, која поради своите ризици од правењето на овој тест се остава како последен тест за правење кога има некој висок ризик на PRISCA или Niffty Test или пак поради претходен спонтан (со раѓање во подоцни месеци) мањак на хромозоми, мутации, даунов и сл. Мислам дека убаво објаснив

3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    Da, na drugarka mi. Imase bliznaci, imase spontan so edniot (krvarenje i prestanok na srceva akcija), i posle nekolku nedeli napravi nifti, mu izleze so hromozomski anomalii plodot. napravi uste eden test vakov kako nifti ( ne go pamtim imeto), ist rezultat, i vo sistina mu predlozija da go abortira plodot. Ona insistira za amnio, vo amnio ispadna normalen plot. I sega ima kjerka 3 meseci ziva i zdrava.
    Na rezultatot od Nifti se pokazalo dna na plodod sto ostanalo samo tragi vo krvta i ja izmesal rezultatot. Ama za nea bese pekol periodot

На Ina6, Mihaela123456 и Martka им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Затоа најубаво амниоцитеза да се прави иако е ризична али не е по ризична за разлика од нифти каде што не е толку веродостоен и не дај боже испадне со аномалии и да треба да се абортира. Пари испонаправија лабалаторииве, а не се ефтини тие тестови.

5. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    34
    Здраво девојки, колку чекавте за резултати од Авицена, дали може да задоцнат после 10 ти ден

6. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.915
    Мене точно на 10ти (работен)ден ми се јавија

На Azalea Bonsai му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила за колку дена ти стигнаа резултатите од био сејв,јас утре ќе се боцкам па што да очекувам

8. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Za tochno 5 rabotni. Vo 15h im stignuvaat taka da, ke ocekuvas nakaj 15.30 da te pobaraat

На Maya12 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    311
    Сакам да сподела позитивно искуство со BioSave. Ми зедоа крв во 10та недела, резултати добиени точно на 5ти работен ден.Љубезни, фини и услужливи!

На Mihaela123456 и Maya12 им се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    1.675
    Devojki denes bev plus na skrining sistina i tamu spored merki se bebeto super, mi rece doktorkata nema potreba od amniocenteza a za priskata sto bese visoka malku free bhcg rece i od dr moze da e visoko plus ne ti e mn. E sea mi dade sovet za prenatalen sto mene realno vo momentot mi e mn skap pa rece daj mi br ke ti se javat koga gledam posle 1 sat od Ginekaliks. Izgl sorabotuva so niv a za niv citav ovde neubavo iskustvo. Vas sovet iako sum poke za ne poradi finansiski pricini?

11. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.915
    Пренаталниот веќе сите го препорачуваат, скап е ама за мирна душа мислам дека повеќето овде го направивме..
    Јас правев во Авицена 38.000мкд комплет беше за 10 денови резултат, подарок дневник и балон за пол добивме. Јас некако не можев да се смирам и да оставам така. На крајот со сопругот ќе си одлучите секако, знам во некои лаборатории имаа можност и за рати.
    Гинекалис јас ос овде што читав лоши работи не го ни помислив, се мислев меѓу панорамата и верагене на крај поради цената а убав пакет одлучив за Авицена.

12. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    311
    Tocno za pet rabotni dena, znaci ako te bockat utre, vo sreda ke imas rezultat. So lesno! Inaku ocekuvaj rezultat kon 16h, bidejki pokasno im stignuvaat ♥️

13. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Жени минатиот вторник ме боцнаа да очекувам денес резултати? За био сејв се работи

14. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    311

На Maya12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    НОВ
    Еве 16:30 ги нема... почнав да се нервирам

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    Им се јави?

17. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Да,уште не им биле пристигнати,ги очекувале и ќе ме барале кога ќе стасале...Не знам како не разбираат колку е стресно чекањето

18. KatyRis

KatyRis Нов член

Се зачлени на:
    1 август 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Кога правеше? Јас правев Qualified веќе 13ти ден чекам и немам трпение, особено што веќе имам впечаток дека ми го зачувале бројот и сега намерно не ми одговараат на телефон. Само ние си знаеме како ни е!!!
    A колешка од работа правела во некоја нова генетска лабараторија во Аеродром и после месец дена добила резултат. Пишете баш ако добиете денес резултат. Веќе почнав на најлоши сценарија да мислам!

19. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Што зборуваш...13 ден.. и јас правев qualified 90 минатиот вторник ми земаа крв.. не знам што да кажам нервози нервози

20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    3.130
    13 дена ги нема?? Што наведоа како причини зошто уште нема резултати?
    Да си ги барате парите назад, во договорот стои декс во рок од 5 работни дена треба да кажат резултати. Ако има некој проблем треба со време да јават а не некој нив да ги брка. Мене точно на 5тиот ден ми се јавија, сва среќа