Јас пред да одам за боцкање се информирав кажав таму дека боцкам и како да постапам па се консултираа и ми кажаа. Плус прашав што во случај да нема доволно днк ми кажаа дека ќе ме боцнат повторно без дополнителен трошок. Зборувам за во Авицена ова..
segde bockaat dopolnitelno. Stvarta e shto ako i tri pati bocnato nema dovolno DNA kako kaj @Алек*** Ok retko se desava ama 700 evra ne se malku za toa nikoj da ne ti go kaze. Ne e fer
Refunds The primary purpose of NIPT is to screen for the common trisomies of chromosomes 21 (Down syndrome), 18 (Edwards syndrome) and 13 (Patau syndrome). If NIPT cannot provide an assessment for these disorders after one collection (or two, if recommended by the laboratory), a full refund will be offered. The assessments of fetal sex and of sex chromosome aneuploidies are optional tests that are provided at no additional cost. There is no refund available if an assessment of trisomies is reported, but an assessment of fetal sex or sex chromosomes was not. Panorama | Non-Invasive Prenatal Test | In very few cases the test can still not be completed despite a new blood test. In this case the full amount of the price paid will be refunded Ова е по странски клиники за НИПТ тестови.
Јас кога прашував за клексан и аспирин (правев Верифај во Ж.Митрев), ми рекоа клексанот нема влијание, за аспиринот исто не би требало, но за секој случај 3дена не примав (фактички еден прескокнав зошто јас секако преку еден ден пиев). Правев во 10недела и немаше никаков проблем, си добив резултат во соодветен рок без пребоцкување.
Да да те разбрав, затоа ти споделив што ми кажаа мене ваму, дека не влијае. И јас последни клексан боцкав вечерта, а утрото бев да ми земат крв. И тоа они не беа сигурни за да ми дадат одговор на своја рака, се консултираа дирекно со лабораторијата што го прави тестот па ме известија дополнително.
KAKO BE rekla kazala? svesna li ti sto zboris? Kako moze tolku bez oset da davas pretpostavki koga nemas vrska za iskustvoto na luge sto pominale niz abortusi, IVF, neuspesni postapki, davalee po 30000-50000 EVRA niz klinikive, za na kraj nekoja si laboratorija da igra majtap so tolku pari, da ne izmaltretrira po tri nedeli, DA NE LAZE na telefon deka KE BIDAAT GOTOVI, i da ne bocka po 100 pati. Jas bev edna od niv. Deckoto sto trebase da mi zeme krv dojde do mojot grad, sve ubavo ljubezen, dostapen, ama LAZESE. I za mene,sto mi bese vtora bremenost posle zaguba, toa bese mnogu tezok i agonicen period dodeka cekav. Ve molam da ne davate vakvi gllupi pretpostavki, osobeno za vakvi custvitelni temi. Nikoj ne e dolzen da tolerira lagi i da dava po 700 evra. Ako ginekaliks bilo laboratorija so renome, kaj mojot slucaj bese KATASTROFALNA uslugata.
Celta na ovie testovi e ne daj boze da ima nesto pacientot da ne minuva niz induciran poragaj, tuku neli navreme da vidi nesto da se potvrdi istoto so horion biopsija i da se sprovede kiretaza. Ne e celta 17 nedela koga si rezultati da dobivas. Standarti nikakvi, pari samo davaj. Se gubi smislata. I neznam zasto site nifty/panorama preporacuvaat, koga cenotip i harmony se dobivaat rezultati za dva tri rabotni dena.
Јас по еден примав и најнормално си го примив пред боцкање. И кога прашав рекоа се исто да си прсвсм дека не влијае клексанот кај нив, всушност затоа и се одлучив за нив. И така и беше си имаше днк
Imav rezultati za pet rabotni dena. Ne znam zasto ti kazale nema rati,jas direktno kontaktirav so vrabotena od panorama i bas bea fleksibilni za rati.
Vo genea ima sosema drug test,ne e panorama ,centogene se vika. Muabetot mi bese ne e vo red od strana na Sistina da ne ti bidr ponudeno na rati koga se mn fleksibilni i ok na taa tema. Kako i da e ti posakuvam sto pobrzo rezultati.
genomiks mislev izvini. A vo sistina ubavo prasav nacin na plakanje mi kazaa: karticka, kes ili faktura. Kako i da e barem e poeftina sistina za 2500 od genomiks iako plakas kes.