Па... Имам одено на повеќе различни места во Грција. Од сите тие места-Неи Пори ми беше најкатастрофално. Од многу аспекти... Едноставно, не ми остави впечаток на убаво туристичко место, какво што јас сакам. Ниту имаат фини супермаркети, ми личи на поствоено место, како да објаснам не знам. Одбивно ми е. А надувани цени. Пример, Лептокарија е во близина, Платамона исто... Платамона би ја избрал, ако веќе морам да бирам помеѓу тие 3 места. Иако, не би никаде во тие што ги споменав.
Тука се фамилии Македонци, Срби, Романци исто како на краците, не е за младинтуку за фамилии со мали деца и лежерен одмор. Нема за вечерни прошетки освен една улица, плажата е песочна, плитка… има продавници за сувенири такви работи ама ништо посебно… Сум била оддамна пред 7-8 години можи на фамилијарен одмор ама искрено сега би одбрала на краците отколку тука
Мене ми е преубаво широки плажи, улици, тоа што нема голем маркет е минус, но многу близу е Лептокарија за Лидл. Цените освен за сместување се многу коректни за разлика од други места. Јас сум тип што не сака бучни места така да затоа ми е топ местото. Опуштена прошетка навечер, во ресторан и дома хахахаха. Платамона не сум била, а Лептокарија не ми се допадна воопшто.