Кога 2ро дете? Имаш дечко? Малу како да си здебелена? Кога кај нас на гости (тие никогаш немаат дојдено кај тебе еднаш и тоа на брзина) Што ти е? Што си ваква?(те земале те извадиле од такт) Како си? (те гледаат дека си за нигде ама сакаат нешто може ќе извлечат ќе дознаат што ти е) и мал милион други
Кога ќе имате бебенце а? Вакви прашања од чиста култура не се прашуваат. Не значи дека некој ако нема дете, не сака да има, туку ете едноставно не бидува. Не размислуваат дали некого ќе изнервират или ќе повредат со ова прашање..
Кога планирате дете, ајде што чекате, не сте више млади. Да не си трудна? Малце како да си се здебелила. Па кај ќе одите сега, седете дома, што ќе праите надвор? Колку плата земаш, ако не е тајна?
Сега моментално прашања од типот: Кога бебе? До сега прваче ќе ви беше хе хе хе Колку парички дадовте на се ова? Од каде ви пари? Што вака си ослабнала, болна си?
Оф ова со парите е врв, го заборавив. Ќе кажиш дека нешто си купил и одма "Колку беше?" или па "Колку го зеде?"... Луѓе, не ми се пикајте во џебот!
Што планираш да правиш ти во животот Планираш ли да работиш некаде Премногу се досадни кога ќе прашаат
Баш пред брзо време случајно една далечна тетка ме закачи за муабет и ме праша:Кога ќе се мажиш? Ептен се исфрустрирав и без да размислам и реков: А ти кога ќе се разведеш? Жената се замрзна. Морам да признаам и мене ми падна незгодно зошто тоа и го реков, ама ептен беше некултурно прашањето. И нејзе треба да и биде незгодно за нејзиното прашање. Знам дека ова е пречесто поставувано прашање и веќе повеќето сме отрпнати ама аман веќе од таа сељачка "култура". Сега не би и го рекла тоа, не сум тип кој така се закача, ама веќе се случи. Што мислите вие за ова?
Секој што си го бара ќе си го добие нема потреба да се нервираш или да се траќаш дома зошто такс си и рекла не де нервирај можело нешто друго да и речеш но кога и мене истото би ме прашале исто и јас такс би постапила како тебе немој да се нервираш нека се нервира таа
Мислам дека е сосема оправдана реакција. Можеби прозвучело грубо, но луѓето како да губат осет... Не чувствуваат дека ја преминуваат границата со некои прашања, иако можеби и немаат лоша намера.