Everything is changing. People are taking their comedians seriously and the politicians as a joke...Will Rogers
" Што и да можеш да направиш или сонуваш дека можеш, почни го. Храброста има генијалност, моќ и магија во себе. Почни сега. " Јохан Волфганг Гете (1749-1832) " Утрешниот ден е најважното нешто во животот. Доаѓа на полноќ многу чист. Совршен е кога пристигнува и се сместува во нашите раце. Се надева дека сме научиле нешто од вчерашниот ден. " Џон Вејн (1907-1979)
`Кога работите ќе тргнат на лошо, направи се за да ги исправиш, без да мислиш со другите ќе мислат за тебе` - Дита вон Тес
" Прави онолку добро колку што можеш, со сите средства со кои што можеш, на сите начини на кои што можеш, на сите места на кои што можеш, во секое време кога можеш, на сите луѓе на кои можеш, до кога можеш. " Џон Весли (1703-1791) " Не можам да се сетам на ден од мојот живот кога не му се радував на утрото. Имаше денови за кои знаев дека ќе бидат тешки, но секогаш сакав да се соочам со денот. " Глорија Гејтер " Најмногу од сé цени ја љубовта што ја примаш. Таа ќе опстане долго време откако твоите пари и доброто здравје ќе ги снема. " Ог Мандино " Животот е полн со разни обврски и одговорности, но основна и најважна е одговорноста што ја имаме кон себе. " Ерин Брокович " Никогаш не е премногу доцна да бидеш тоа што си можел да бидеш. " Џорџ Елиот (1819-1880)
I knew I belonged to the public and to the world, not because I was talented or even beautiful, but because I had never belonged to anything or anyone else. Marilyn Monroe
А + Б + В = Успех, ако А = Напорна работа, Б = Добра игра, В = Држење на устата затворена. - Алберт Ајнштајн
*Вистината постои,измислена е само лагата* *You can have it all. You just can't have it all at once...* *It's better to be unhappy alone, than unhappy with someone.-Marilyn Monroe* *Нема никаде чист воздух,штом не ти е чиста совеста* *Have the courage to live. Anyone can die* *Svi smo mi ljudi ali retko ko je covek*
We have to stop and be humble enough to understand that there is something called mystery. - Paulo Coelho
You can't do great things in this world ... you can only do small things with great love - Mother Teresa
There are 2 types of people - Those chasing pleasure and those running from pain! You can't escape the pain, so face it with pleasure! - Akon
" И покрај сите страдања што ги гледаме и што не стегаат околу вратот, имаме незапирлив инстинкт кој не држи исправени. " - Блез Паскал
As long as your going to be thinking anyway, think big. - Donald Trump The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams. - Eleanor Roosevelt The man who has no imagination has no wings. - Muhammad Ali
If you want something said, ask a man; if you want something done, ask a woman. -- Margaret Thatcher I'm an excellent housekeeper. Every time I get a divorce, I keep the house. -- Zsa Zsa Gabor
1. “Ах, тие жени. Тие ги прават врвовите повисоки, а падовите почести.” - Фридрих Ниче 2. “Жените зборуваат два јазика, од кои едниот е вербален“ - Вилијам Шекспир 3. „Јас сум обичен човек, со обични мисли, што живее обичен живот. Не постојат споменици во моја чест, а моето име наскоро ќе биде заборавено, но јас љубев со сето свое срце и душа и за мене тоа секогаш беше доволно.“ - Николас Спаркс 4. „Ловот е секогаш една форма на војна.“ - Ј.В. Гете 5. „Она што човек на животните им го прави, со иста вредност на него ќе му се врати“ - Питагора 6. „Има две бесконечни работи. Универзумот и човековата глупост. За првата не сум сигурен.“ - А.Ајнштајн 7. „Би сакал да ги знам мислите на Бог. Се друго се детали.“ - А.Ајнштајн 8. „Никогаш не размислувам за иднината. И онака доволно брзо доаѓа.“ - А.Ајнштајн 9. „Постојат два начини да го живеете својот живот: Едниот е да верувате во чуда, другиот, да не верувате во чуда“ - А.Ајнштајн 10. „Секој којшто не згрешил ништо, никогаш не пробал нешто ново.“ - А.Ајнштајн 11. „ Големите души често наидувале на агресивност од страна на малите умови.“ - А.Ајнштајн 12. „Единствено живот проживеан за другите е живот вреден за живеење.“ - А.Ајнштајн 13. „Чистото служење на љубовта кон ближниот не само што ни помага да стекнеме внатрешен мир и среќа - помага да изградиме свет на мирот и среќата.“ - Мајрид Кориген 14. „Во обидот да решиме што треба да се стори со оглед на таквите енормни проблеми, понекогаш можеби ќе се почувствуваме немоќни и ќе речеме дека лично не можевме да сториме ништо со што би се издејствувало некоја разлика. Јас, сепак, страствено верувам во тоа дека ненасилството претставува моќна сила, која може да ја негува секој од нас во својот секојдневен живот, и дека секој поединец со моќта на љубовта и вистината може да измени нешто.“ - Мајрид Кориген 15. „Ние, како индивидуи, мораме да го најдеме нашиот духовен пат. Мораме да ја најдеме нашата сопствена вистина - и тоа беше мојата борба како млад човек - за што се работи во животот? Долго ми требаше да увидам дека не постојат толку многу нешта, но она што е важно, меѓусебно да се почитуваме, да ја одржиме нашата човечност и да го поставиме заедничкото постоење како луѓе над знамињата, религиите и сите други нешта.“ - Мајрид Кориген
Work like you don't need the money, love like you've never been hurt and dance like no one is watching. - Randall G Leighton Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind. - Dr. Seuss "Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't." - Erica Jong "When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one that has opened for us." - Alexander Graham Bell
Секоја жена е беспомошна додека не и се исуши лакот на ноктите - Берт Рејнолдс Треба да се ожените само за убава жена. Инаку не постои никаква шанса да се отарасите од нив - Род Стјуарт На мојата жена и е сеедно што правам без неа, сè додека при тоа не се забавувам - Џери Сајнфелд Не би рекол дека сите жени се исти... има и полоши - Анонимец Кој нема да полуди во брак, тој навистина не е нормален - Принцот Чарлс Оние кои за жените секогаш зборуваат добри работи, не ги познаваат доволно. Оние кои за нив зборуваат само лоши работи, не ги познаваат воопшто - Г. Пигол-Лебрун Подобро е да се биде добро обесен отколку лошо оженет - Вилијам Шекспир Мојата прва жена умре бидејќи изеде отровни печурки. Втората жена почина бидејќи исто така изеде отровни печурки. Третата умре бидејќи не сакаше да јаде печурки - Херни VIII Жената ти вели: „Оди по ѓаволите!“ Ти одиш, а таа веќе те чека таму - Данте Алигиери Убавите жени се создадени за мажите кои немаат фантазија, а паметните за оние кои немаат среќа - Казанова Добро отвори ги очите кога се жениш. Потоа... затвори ги - Вилијам Шекспир Не е интересно она што Ви го кажуваат жените. Интересно е она што не го кажуваат - Вилијам Шекспир Мажот е среќен со било која жена сè додека не ја засака - Петрарка Не може мажот да ја изневерува жената толку, колку што жената може да се преправа дека му е верна - Здравко Мамиќ Не приметив дека жена ми се дави. Врескаше како и вообичаено - Вељко Рогошиќ Жените имаат проблем за секое решение - Стивен Хокинг Кажете ми ја причината: знам дека зад неа се крие жена - Бомонт Како да го сфатам ова: „Да се убиеш поради една жена?“А каде се сите останати? - Тин Ујевиќ И за Крај.. Јас ги решив сите свои проблеми со жените - Сер Елтон Џон
" Колку си поблиску до врвот, толку повеќе сфаќаш дека не постои „врв“. " Ненси Баркус " Успешни се оние кои паднале многупати, но повторно застанале на нозе. " Пам Браун (1928- ) " Мислам дека во животот треба секогаш да гледаме напред и никогаш да не се вртиме назад освен со благодарност за среќните мигови што поминале. " Дафне Ди Морие (1907-1989) " Вистинската храброст почнува одвнатре. " Јудора Велти (1909-2001) " Само љубовта е вечна, само љубовта не умира... " Хари Кемп " Не можете да откриете нови земји без да се согласите да не го видите брегот многу долго време. " Андре Жид (1869-1951)
„Добра сум, но не сум ангел. Правам гревови, но не сум ѓавол. Јас сум само мала девојка во големиот свет која се обидува да пронајде некој да сака" (Marylin Monroe).