на форумов има многу сингл луѓе. можеби треба да си ја пробаш среќата и да побараш љубов тука. немаш што да изгубиш.
Делумно се согласувам. Ама има разлика од оние манијацине шо на прво здраво одма напињаат и спонтан муабет кој што би довел до тие муабети..
Многу ме иритира кога ќе ми речат што е твое ќе си дојде. Не, не доаѓа. Други пак, не се трудиш доволно. Последниве 5-6 месеци се вложив максимално во потрагата за партнер и бев отворена и без предрасуди. Но, сите со кои пробав да комуницирам испаднаа или женети, со девојка, џаболебари, само за секс итн. Епа баксуз сум, нема друго објаснување.
Se zatvoriv vo sebe, i da dojdi ljubov ta Sega kaj mene ke zemam stap i ke ja izbrkam. Koga ne mozam da imam zivot kakov sakam so koj sakam jas, nema da imam so nikoj. Tolku. Ako gospod saka da mi pomozi, neka poveli. Ako ne, neka me ostaj na mira od novi sansi. Dosta mi e, me boli srceto i dusata.
A што сакаш да ти велат другите? Како да те утешат? И тие ко тебе треба да почнат да ти зборуваат дека никогаш нема да најдеш дечко или дека си баксуз? Едноставно тоа е, што сакаш прави се додека не дојде твојот момент, не можеш ништо конкретно да направиш. Мој совет ви е да не се напнувате со тоа, ќе го запознаете токму тогаш кога најмалку ќе очекувате.
Не барам никаква утеха, ниту иницирам да зборам на таа тема со луѓето околу мене. Ама со секој што ќе седнам да испијам кафе, првото прашање е: Има ли некој дечко?, на што кога ќе одговорам дека нема следува таа нивн реплика, која ми е смачено да ја слушам. Ова веќе преминува во друга тема, а тоа е дека луѓето секогаш се интересираат за твојата болна точка, не зашто би ти помогнале или утешиле, туку од пуста љубопитност.
Не мора да значи. Можеби преку него/неа пуштиле абер за тебе дека се свиѓаш на некого. Па да праша како стоиш на тоа поле. Не гледам ништо лошо во тоа.
Па ако е така, зашто не ми кажат: Еј му се допаѓаш некому? Еве ќе ти дадам конкретен пример зошто не е така: Бев на службено патување, многу малку луѓе знаеа дека ќе одам. Штом објавив слика, неколку братучетки и подалечни пријателки одма ми пишаа: Со кого си, да не си заминала со дечко да шеташ и слични коментари во тој контекст. Така што се сведува на љубопитност.
Така де така. Две години "здраво" не сте си кажале ама за дечко први да прашаат. Да знаат да се спремаат за свадба
26 имам и па јас сум сама..И да и мене ме замарат,пишат машки кои не се мој тип додека пак некој што мене ми се допаѓа не ме погледнува.5год сум сама и некако почнувам да мислам дека не само лоша среќа изгледа имам мн нереални замисли и саакала или не ќе треба да си намалам критериумите и да не се преценувам......Ок убава,згодна сум сетоа стои али џабе кога сум сама...