Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Немаш право на мислење за мајчинство ако не си мајка...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Munchmallow20, 4 декември 2022.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.334
    Сабајле ми идеше да вриштам кога одевме накај градинка и баш тоа си го мислев во главата, само мене ли вака ми е, гледам во другите мајки и деца што одат накај градинка и сите изгледаат ок, како да спиеле цела ноќ, како и мајката и децата да се ок, па си викам и јас изгледам така, посебно што се шминкам секое сабајле си викаат на оваа се и е наредено, па си викам може и нив им се вришти ама ете така "треба" да изгледаме нормално надвор од дома како да е најнормална појава мајчинството како да е лесно се. Мислам најнормална е ама не е баш нормална. :drunk:
    @Feminka22 Не се плаши бидејќи секако ќе полудиш. Јас полудена сум.

На Oneo, Осе, Lisandra и 2 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Kratko odese mojata vo gradinka, okolu edna godina, na pola den i povekje od toa vreme bese bolna.

Sekoe sabajle placese koga ja nosev.
    Ke ja ostavev, ke trgnev za nazad i ke pocnev jas da placam ...

Fun! Fun!

На senjorita-v и elimkd им се допаѓа ова.
  3. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.145
    Не е феминка единствената која се плаши. :sweat::worried:

4. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Dobro, kade e tatkoto vo site prikazni?!
    I toj treba da prezeme od obvrskite okolu deteto

5. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Таткото ќе го прочиташ на Кајгана. Како очекуваш на женски форум да го најдеш таткото во приказната. Тука е цело време, со поделени обврски. Нормално е во првите месеци од животот, мајката да е поприсутна, што очекуваш таткото да прави, освен да и помогне околу останатите обврски низ домот.

На Bitter-Sweet, gjoker4e и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    На работа.
    Кога беше дома, исто што правев јас, правеше и тој.
    ... за право...

*Дури и труден беше со мене :!: :D

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.322
    Оди на работа, работи.
    Ќе дојде, продолжува со обврски околу детето за другиот да може еден оброк да спреми или еден туш да удри. Кога ќе видиш и двајцата се со полно работно време цел ден а и од полноќните плачки и двајцата не спијат, се мењаат на саат за думкање итн.

На Oneo, senjorita-v, zuto и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.034
    Допаѓања:
    14.443
    Можеби најдобро таткото да оди на работа и дома да ги завршува сите обврски(готви, чисти, пере, пазари) како што впрочем си прави секој човек секој ден, а мајката само да чува дете барем во првите 6м до година:)

На GirlRose, Bezimenka90, sj *O* и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Не сум мајка и се согласувам дека немаш право на мислење за мајчинство дури не си мајка. Да, за некое работи кои се очигледни секој има право на мислење, ама мајчинство не се искусува со мислење, ниту со читање. Не е навреда, едноставно некои луѓе вклучувајќи ме и мене не сме стигнале до тоа искуство и тоа е тоа, кога ќе стигнеме ќе имаме мислење.

На senjorita-v, Осе, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.323
    Абе не е дека немате ПРАВО на мислење… ама најчесто е најдобро да си го задржите за себе :)

На Oneo, zuto, sj *O* и 5 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Должен е само да прави деца и да личат на него. :drunk:

Јас убаво кажав премногу сте занесени со тоа дека сте МАЈКИ и си го имате сфатено ко работа. Тренд е да бидеш мајка.
    :shake:
    Кога ќе помислам кога фати еден таков период скоро сите славни личности правеа свадба изродија деца и истите тие се разведоа. :worried:

Обврска е луѓе, треба да си од срце мајка пред сѐ, стварно да го сакаш и да се грижиш за детето а не да го гледаш како најтешка работа.

И да, сигурно нема да пишам што треба да јаде бебе кога немам свое ама ќе влезам да прочитам. Редовно ве сталкам :$ особено во темата за колички 8), но тоа не значи дека немам право на свое мислење.

Мислам 21 век сме, а се враќаме во демократско време каде немаме право на ништо.

Премногу се внесувате. Тоа е реалноста, е сега кој како си ја прифаќа негово си е.

На senjorita-v, Orchidea и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  12. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Што е поентата на ваквото размислување?
    Си го сакам детето од срце и нема поента на тебе или било кој да докажувам. Истовремено не дојдов кај тебе да се пожалам како ми е. Коментирам онаму каде што би ме разбрале.

Тренд било да си мајка. Го родив бебево за на инстаграм да собирам лајкови. Бог да чува(facepalm)

Се надевам кога повторно ќе прочиташ што си напишала, ќе сфатиш зошто ваквите мислења не се добредојдени, ниту пак од никаква помош.

На M.B., Oneo, zuto и 11 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    А ти што се пронајде?

Што те повреди толку?
    Ако не е тренд еве тогаш како се осмелувате некому да кажете “Не си мајка не збори”.
    Дрско ви е ова, многу дрско.

Немаш потреба ништо да ми докажуваш ТИ СИ ТАА што го кажува цело време уфф тешко е,што е тешко??? Дете е, и на мајка ти не и било лесно.

Почни да прифаќаш туѓи мислења, затоа што последната реченица ми ја докажува поентата - не ја прифаќате реалноста,а јас немам намера да се докажувам со вас. Не сум ко вас и не го сфаќам мајчинството ко најтешка работа и стојам зад пишаното!

14. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    А тебе ли ти се жалам?
    Да, тешко ми е. Ќе се жалам на оној што ќе ме сфати. Очигледно е дека не сфаќаш затоа што не знаеш, оттаму ќе го искористам она што нервира ,,не си мајка, не знаеш"
    Ама ајде сите ти пречат на форумот, па и ние да пројдеме низ твојот филтер.

На Oneo, Skyler и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Зошто ваква фрустрација?

Никој не ми пречи, на вас ви боде мојата различност.

Ти сама се пронајде, тоа е.

На Lady D ❤️ и deskarada им се допаѓа ова.
  16. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Се пронајдов. Да не беа мајките да упатат утешни зборови кога ме мавнаа триста хормони после пораѓај, депресија и ocd, не знам кај ќе бев сега. Твоето мислење како е од помош? Те прашувам.

Мислењето твое ми е еквивалентно на ,,не те болеше кога го правеше, што вриштиш сега".

На Oneo, Осе, MacenceEna и 2 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Многу ми го изврте мислењето, како што кажав го сфаќате ко работа а не ко обврска.

Те молам немој да ми ставаш зборови во уста кои не сум ги кажала. Мисли како сакаш, сите сме минале низ тешки периоди ко ти. Себично е да го ставиш тоа што си прошла пред сите други што не родиле. И мајка ми беше во депресија кога ме роди мене ама јас сум ја спасила. Се занимавала со мене, и никогаш не кажа “тешко ми беше”.

Жалам, што погрешно ме разбираш, тоа е.

И мислам си ја утнала темата, ако ти во оваа тема бараш помош тогаш сите други се е*и ветар. (facepalm)

Слободно да ме плукнеш ако пишам уште нешто на темава, ти сега со мене дебатираш ко од ракав утре со некоја мајка ќе се спречкаш за најмајка која е. Живи глупости.

Ете, вие сите нешто сте преживеале само зашто сте родиле, ние што не сме ги носиле вашите чевли тропамд глупости не знаеме ништо. Ко само тоа да е Најбитно.

Ајде пиши ми сега каква сум, нареди со ред и само потврди ми ја поентата - ви смета кога некој е различен од вас.

Последна измена: 6 декември 2022
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.325
    Kaко бе тренд било да бидеш мајка? Да тренд е веќе 300 000 години :rofl:

На Oneo, christinnn, zuto и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    А чекај малку, ти мислиш дека идеме по децата и им викаме тешко ми е:| Многу знаеш на мајка ти како и било. Уште еднаш пример за како една мајка умешно си ги крие емоциите за детето никогаш да не се почуствува помалку сакано.
    Мајка ми моја цел мој стаж ни еднаш не пуштила солза, ниту пак седнала да ми кажува колку е тешко. Тек кога станав и јас мајка, си ја отвори душата. Дури ми идеше извини да и кажам, затоа што сега сфаќам низ што проаѓа една мајка за да има и да порасне дете.

На Oneo, kalinaka, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ти мојата мајка не ја познаваш, а за твојата воопшто не ме занима. Тоа што си мајка не те прави различна од другите.

Поздрав

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.