Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Немаш право на мислење за мајчинство ако не си мајка...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Munchmallow20, 4 декември 2022.

1. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Па не е потребен коментар од некој што нема деца да ти кажува да си го воспиташ детето.
    И што, детето ти е невоспитано? Што е со реченицата.
    Знаеш нешто на тема воспитување.
    Јас уште искрено не знам за себе како ќе воспитувам, не за некој друг да коментирам како си ги воспитува децата.

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.015
    Тоа е затоа што никој нема право да го критикува начинот на воспитување. А и од една ситуација, не можеш да заклучиш кој каков родител е.
    Ја имам право да ти се мешам во живот и да ти наредувам како да постапуваш во одредени ситуации, без да ми побараш мислење? Не

3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.505
    Допаѓања:
    21.160
    Ако таа постапка прави штета врз некој, да.
    Затоа мрчам у теми за ќотек, а не у теми за доење.

На Feminka22 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.015
    Па ок, да, мислев на нормални ситуации

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Vaka: prvo ova e daleku od kompleks, ova e iskazhuvanje na realnost. Nauchi se da razlikuvash dve raboti.
    Vtoro, da, ke konstantiram deka e nevospitano, i, da i te kako me zasega mene toa. Koga mi dojde drugarka so deteto doma, koga pochna da mi chepka po shkafovi, fioki i sl, i te kako imam pravo da kazham deka e nevospitano i treba da se prevospita.
    Treto, da, nevospitano i nechovechno e dete da pravi buling nad drugo dete, a ti da velish deka samo se shali. Na toa dete koe shto pretrpuva buling mu ostanuva trauma za cel zhivot, a majkite na decata koi go pravat bulingot se kao, se shali. Shto e toa dete dolzhno da trpi souchenik-nasilnik koe roditelite go gledaat kako najsovrsheno sushtestvo na svetot?
    Neli e dovolno toa shto se sluchi vo Gimnazija Broz pred nekoe vreme, kade shto dete se samoubi zaradi buling?
    E toa e rezultat na: "samo se shali toj"

На Orchidea, Guns N` Roses, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Не зборувам за булинг.
    Ме чуди како таа ти е се уште другарка. Не мислиш дека подобро е да му кажеш со убаво на детето, тета немој да чепкаш по фиоки, може прстето да си го повредиш, ништо нема таму, глупости чува тета. Или на мајката да и кажеш дека ти пречи кога некој претура во твоја интима.
    Не знам како сте уште другарки, но да слушнам моја другарка за мое дете да ми каже да превоспитам и слично, ќе биде минато за мене.
    Многу сте ми смешни.
    Ќе дојде време.
    Ќе плукаш на кажаното.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Ne mozhe samo nekoi aspekti da se opfateni, nekoi ne, kako na primer bulingot, od koj sho se povekje zhrtvi ima.
    Vtoro, treba da i kazhuvam na VOZRASNA lichnost deka mi smeta nekoj da mi pretura vo intima?!
    Neli toa e opshta kultura koja vozrasnite mora da ja imaat?!?!

На Orchidea, Guns N` Roses, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Знам.
    Као тоа е смешното
    Не мора да имам свое дете за да знам што е добро што не.
    Ти му викаш сигурно миј заби пред спиење, не се карај со другарчињата, слушај ја учителката..итн
    Тоа го знаеме СИТЕ.
    Затоа викаме дека е смешен аргументит бидејќи сите сме зрели и знаеме што е добро што не.
    Не е мешање
    Ама е критика
    Ако твоето дете го ремети цел кафич тогаш што треба да се каже? Супер е златото, хиперактивен е сигурно?
    Не, него е невоспитано бидејќи не знае во јавност дека не се урла, крши итн

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Апропо дете е, не разбира. Ти си имаш проблем со возрасниот. Мене во општа култура ми спаѓа и коментирање за туѓо дете.
    И мене ми се случувало да ми чепкаат, па не ги викам на гости. Ми пречи, но не се дрзнувам да и кажам на мајката невоспитано ти е детето.

На minne992 и crimson им се допаѓа ова.
  10. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Da, problem so vozrasniot si imam koj ne znae da si go vospita deteto.
    I ne, ne mozhe postojano da se koristi toa : dete e , ne razbira, kako shto go spomnav sluchajot vo Broz, i mnogu drugi zhrtvi na buling. Shto se drugite deca dolzhni da trpat tugjo nevospitano dete?

11. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Епа тоа е идејата. Што вие мислите дека ако му кажеш на детето не го прави тоа, детево одма ќе послуша и готово, секој проблем решен.
    Ајде вие сетете се што имате во детството правено против волјата на родителите. Дете ќе тестира граница, а границата не секогаш се поставува веднаш.
    Не знам ни зошто се објаснуваме.
    На вас се ви изгледа тоа како лесно, како проста математика, ама посложено од тоа да имаш дете, нема.

На Maca Macka, Bitter-Sweet и kikikikirika им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ама ти како родител и како авторитет треба да напраиш да слуша.
    Ако не од прва, од втора.
    Не е само да го родиш, треба и авторитет да воспоставиш.
    Ти си мајката, тоа е детето, не обратно

На deskarada и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  13. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    И ти мислиш дека детето ако не од прва, од втора сигурно ќе те слуша, бидејќи ти авторитет ќе покажеш.
    Веќе, извини, но не знаете што пишувате.

На Maca Macka, Bitter-Sweet и kikikikirika им се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ако не од втора, трета, 5та, 10та... измеѓу дур те послуша, некој ќе рече невоспитано е, додека ти од петни жили се трудиш да воспиташ.

На Annath, crimson и kikikikirika им се допаѓа ова.
  15. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Јас стварно не знам како не ви е глупо да критикувате нечиј начин на воспитување деца или воопшто туѓи деца без разлика дали сте мајки или не.

Мислам си коментирам дома со маж ми за туѓи деца, ама да одам и да критикувам некој родител за начинот на кој тој си го воспитува децата, без истиот да побара совет од мене е крајно безобразно.

Тебе баш те памтам на тема пред неколку години кога ми рече дека не заслужувам да имам деца дека сум неозбилна и себична, само затоа што побарав мислење за брак на далечина во кој детето го чува таткото, бидејќи јас имав работа што не можев да ја оставам. За разлика од другите членки кои ми дадоа супер совети со своите исксутва како мајки и ме натераа да размислувам во друга насока и да барам решенија, ти со твои тогашни 16 години (бар така напиша тогаш) ми рипна да ме вреѓаш, сум била незрела, не сум знаела што сакам, мене само пари ме интересирале бла бла...

Е па среќа не ги послушав твоите совети (читај навреди) со јакото искуство на моќни 16 години :rofl: и еве ме имам и дете и кариера.

На Maca Macka, Bitter-Sweet, simona_baby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    епа затоа ќе праиме муабет за невоспитани дечишта
    ич не ми е глупо како на вас што не ви е глупо со тоа ,,не си мајка не знаеш’’
    а еднаш реков, замислете тоа да го кажете на некоја членка што не може да има деца
    не памтам дека сум ти го рекла тоа, ама убаво што ти памтиш, бар те служи памтењето.
    и баш убаво за тебе што не си ме послушала, треба браво да ти кажам?

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Da, ama ti kako majka mora da najdesh nachin da te poslusha deteto. Aj shtom taka nikoj da ne vospituva deca, zatoa sho decata ne se poslushni.

На Just.do.it и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Воспитување е процес, временски долг. Не е едно нешто.
    Цел човек градиш.

На Annath, Bitter-Sweet и Biljarkata им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.137
    Допаѓања:
    180.952
    Какво е тоа превоспитување? На која возраст е возможно? И кој би го извел ?8-|

На IRBBB, Maca Macka, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.505
    Допаѓања:
    21.160
    Ако детето е рано да знае за некои работи, ти си возрасен човек и знаеш.
    Имав кажано поназад пример.
    Не сакам да речеме да си седам на клупа или пијам кафе у кафич и дете да ми дојде до мене и фаќа лични работи а мајката уво да ја боли. Инаку ми се десило ова. И јас кутрата го пазев иако не ни знаев кое е детево.
    Не мора да те послуша од прва. Дојди тргни го и извини се. Толку барам. Ако очекуваш јас да го пазам или да ти кажам дека твое дете нема што да ремети туѓ раат, е извини ама малце е така некултурно од твоја страна.

На Feminka22, Just.do.it, Lady D ❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.