Ima nekoi shto pijat krv za da go povikaat, a ti sakash da go brkash, ccc... Inaku, probaj da jadesh kozjo sirenje, kje se navredi i kje si zamine.
Незнам дали ќе ти помогне но не паничи во тој момент,и ако е само кога се тушираш гледај набрзина и помоли се во себе а наглас кажи во името на Исуса Христа ти наредувам да си заминеш и крст носи си со тебе ако си верник .Исто така провери го тушот да не е нешто до него да чкрипи лоши звуци да испушта кои личат на тоа блеење од коза
Ако заебавајте се, сѐ додека стварно не ви се случи нешто што скроз ќе ве измести па нема да може да најдете никакво објаснување. Значи озбилно сега, некои од нас сакаат да читаат реални случки, не ја реметете темата, фала.
Синоќа на работа се качив во кујна да земам вода, во меѓувреме забележав дека машината со капсули бараше да се достави вода внатре во неа. Немаше секунда само што се свртев другиот апарат што е за кафе исто и стои до оваа за капсули сама си пушти кафе. Капучино изгледа. Гледам и не ми се верува, не стиснав ништо.
Ова се случи многу одамна кога бевме мали. Јас и братучед ми, на гости кај баба во село. Секое утро одевме до продавница која беше далеку од куќата. Кога се враќавме од продавница на патот имаше паркирано фиќо, целото искршено, кое не беше во возна состојба очигледно, и фиќото немаше свирка. Кога поминувавме покрај колата, братучед ми баш забележи и рече "Ејј, фиќово нема свирка". Се одалечивме од колата сигурно едно 10-15 метри и колава почна да свири . Утре полагам, затоа ми текна на случкава . Не е измислена.
Му се споиле жичките нешто. Се дешаваше порано, на старите коли (оние шо се палеа на курбла понекогаш) да им се деси некој спој, да почне да свири колата, ако не ја фатиш да ја опраиш навреме, отиде акумулаторот. Мислам, повеќето необјасниви случки, објасниви се у ствари, ако сакаш да бидат објаснети. А и не мора, ако нејќеш
Пред неколку месеци ноќна вожња после Стража, човек се движеше на самиот пат целитот испрекршен, врзана со завој главата, малце фалеше да удриме во него, срцето мислам ми застана, во близина немаше ама баш ништо, ниту застанато возило, ниту сообраќајна несреќа Од тогаш никогаш во темно со возило
Супер, ова ми требаше да не спијам цела ноќ (иам за учење).А ни накај Охрид више не идам навечер со кола.. А богами со новиве рестрикции за гасење светла надвор од населени места па ич не одам Ама буквално во глава си го замислив : Темен пат, кривини фул, и се шета човек шо се клацка и едвај оди, па уше и со завој на главата.. Ок се наежив
Да кажеше дека си видела невеста на автопат како оди во бела венчаница ќе беше многу клише муабет, вака не знам зашто би одел човек навечер испотепан по автопат, да не е некој што загинал таму, па духот им се појавува на возачи ноќе?
Коцкар што не си го платил долгот, сакаат да го исплашат, го истепале и го фрлиле во пустелија, за да му дојде памет.. Друго објаснување логично немам јас.