точно дека се случува ама не ми е веродостојна теоријата наречена парализа во сон. и мене ми се деси еднаш и тоа убаво се сеќавам далеку е од теоријата парализа и врска немаше со тоа дали претходно сум била под стрес уморна и сл.
па според научниците се нарекува парализа во сон, а според оние кои го доживеале тоа тие го опишуваат како нешто надмоќно со кое се борат и ги совладува. Ми се има десено еднаш,нит сум била под стрес нит сум била уморна за да доживеам парализа напротив си легнав сосем опуштена и чуството беше буквално како нешто да те гази. Моментот кога се ослободив беше секундата кога видов сенка која се тргна од мене. Утрото имав неколку ситни модрици. Ете не знам, може парализата на крајот од денот дава такви "симптоми". Друга прича имам нешто слично на оваа тема ама да ме навлегувам. Верувам дека е како што кажа @GymGirl❤ станува збор за "нечесниот "
Е тоа се случува кога си во фаза на REM (rapid eye movement), мозокот е буден а телото е во REM то ест не е будно сеуште. Причини можат да бидат различни како медикаменти, стрес, претеран замор, алкохол, дрога, цигари и друго. То дека се демони се прикаски, ко што не можеле порано многу работи да објаснат па се препишувале на демони и ѓаоли.
морам да се цитирам, заборавив да напоменам дека се јавуваат халуцинации, допирни, визуелни, звучни...
Не знам баш дали е за овде мислењево али и у претходниот стан и у овој сега некој бравата ми ја отвара, во смисла како кога пробува некој да влезе кваката кога се помера, во претходниот стан два пати и у овој еднаш а кај мене за среќа заклучено стои али најјезиво што пробував да слушнам чекори, немаше никакви ни у трите случаи, како кога заминува некој..у претходниот стан имаше шпион како се вика тоа за гледање кој е али не се осудив да видам, у овој нема.. Ни знае некој кај живеам ни на кој спрат ни кој стан...а и кој би влегол така без да чукне или зазвони Мистерија ми е.
Со една другарка ни се случи тоа во зграда поточно во подрум кваката буквално горе доле одеше онака насилнички а не беше заклучено ниту па имаше некој бидејки после неколку секунди кога престана веднаш ја отворивме вратата ден денес после толку години уште не ни е јасно што точно се случи таа вечер .. језиво
Ова не беше насилнички, баш напротив ептен језиво бавно отварање како да проверува дали е отворено, скроз бесчујно, ептен у очи ми падна пошто на видик ми е бравата и у овој и претходниот стан ист тип на отварање...
А да земеш едно камерче малечко .. можеш и да нарачаш за ефтини пари ако се деси пак или пред да се деси стави ја надвор некаде само твојата врата да ја има на видик и можеби е некој сталкер ке знаеш барем што се случува
Ми текна на една сеа, у домот кај моите, живеев на 5ти кат и си седам јас у соба кај мене, а имав еден огромен постер од Архангел тој со трева што е и девојче има во тревата, и си лежам така на кревет и одеднаш забележувам скакулец на постерот али не у постерот туку вистински од надвор, и пошо се плашам од инсекти рипнав од кревет и како што го гледам постеров вчудоневидена најдов уште 5 вистински 3д тревни инсекти, значи ја живеам у центар, долу е бетон, нема ни двор ништо, на фкн 5ти спрат ...како инсективе знаеле за тревава дошле и се камуфлирале у лажната трева од постерот?! поверојатно ми е да излегле од самиот постер