Како ептен мал 5 6 години се сеќавам спиев во креветче сеуште бидејќи беше големо и не сакав да спијам во кревет небитно...скоро секоја вечер се сеќавам дека беше до ѕид од десната страна одоздол ми излегуваше како долга зеленоцрна змија како да леташе и при излегување и повлекува пушташе звук необјаснив како мал врисок јас уштр на таа возраст се жалев дека ми е страв после 2 години веќе поголем не спиев во креветче ама тоа сеуште стоеше на истото место беше ден и со мајка ми стоевме со колената на двосед обратно свртени бидејќи позади имаше прозорец и тоа го правевме често разговарајќи за тоа како сум си поминал на училиште и гледајќи кон улицата во таа положба јас се свртев позади од ќошот од креветчето баш на ѕидот стоеше истото суштество (змија - бидејќи најмногу на тоа личеше) ми се зема гласот а бидејќи не ми веруваа и ме правеа не салам дека си правам приказни наеднаш и свикав на мајка ми мамо ете ја змијата од креветчето во моментот таа да се сврти двоседот бидејќи се пушташе како кревет наеднаш самиот се отвори и двајцата не' преврте - нормално потоа пак никој не ми веруваше а за двоседот причината т.е. изговорот беше дрка не бил добро наместен ....( таму живеевме под кирија веќе не живееме многу одамна таму но и ден дене не можам да си ги објаснам настаниве) Што мислите вие ???