1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Ова е чиста глупост, или до прекинувачот е нешто, или уште поверојатно е сама да си го исклучила ама несвесно, којзнае на што си мислела во моментот , :)

2. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Ауууу, да ми кажуваше некој немаше да верувам дека ќе си го прочитам СОПСТВЕНОТО мислење на сосема друг форум :D
    Да, сето ова е 100% точно и стојам зад него. Избор е на секој дали ќе верува или не, ама не веруваат само оние кои не виделе, така да, безпредметно е да се убедуваме – и јас не верувам во нешто што не сум го видела ;)
    Горенаведените случки се случија пред минимум 7-8 години, и од тогаш ништо слично не сум осетила, така да теоријата дека „тие што веруваат сами потсвесно си ја предизвикуваат фантазијата“ не држи баш.

3. Angel4e123

Angel4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    86
    Јас да си кажам дека ми се случиле само околу 2-3 случки,кои што и не се многу страшни.Од кога ги прочитав вашиве,навистина многу сум исплашена,и навечер ме стра да одам до ВЦ :lol: Мој школски кажуваше една случка: (ќе кажам во негово име)
    -Бев дома со мојата помала сестра.Таа спиеше.Цело време нешто како да тропаше од прозорците,а никој немаше.Така беше тоа повеќе од 1 час,кога наеднаш прозорците се скршија..
    *Боже мили,се уплашив до даска!!ШТО БИ МОЖЕЛО ДА Е ТОА!!?Прозорците да се скршат,а никој да нема надвор??Знам,може и да е од преголем ветер,нема да кажам дека немало ветер,но не можам да кажам и дека имало..Но поради ветер,да се скршат прозорци.......*

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. guguence

guguence Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    320
    као можеш такво нешто да кажеш веруваш во нешто што го немаш видено а збориш и за другото што го немаш видено змачи ако постои едното тогаш и другото постои. :fubar: Пр:веруваш дека постои америка а ја немаш видено, епа од каде знаеш дека постои мислам ме свати што сакам да ти кажам

5. Lallly

Lallly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    33
    и на мене ми се имаат случувано неколку работи но ке ви кажам само две        
    пред 2,3 години почина моето куче,беше отровено. 
    Татко ми го закопа некаде кај реката.Таа ноќјас и брат ми сонувавме како Блеки,кучето целото крваво не влечи кон реката. Утрото и двајцата помисливме дека е можеби преживеало и отидовме кај реката,го повикувавме но него го немаше :((

До мојата куќа почина едно девојче на 18 години,после 2 дена ,иѕглегувам на терасата да ја повикам мојата другарка и гледам на нејзината тераса девојчето ,кое и беше сестра на мојата другарка . Девојчето ме гледаше а јас не можев да се мрднам,само ја гледав.Во еден момент го слушнав гласот на мајка ми како ме довикува од собата .Истрчав накај неа со солѕи во очите и кога и раскажав што се случи таа само ми рече дека  тоа ми се причинува од страв . :/

6. BlackyBoy41

BlackyBoy41 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Abe ako se plasite tolku mn zemite kamera ostaveteja neka snimat cel den pa posle vidite dali ima nesto sto ne e dobro!

7. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Се изначитав по темава и пронајдов некои случки што ми се случиле и мене
    Последнава година-две можда имам проблеми со спиењето.Во сред ноќ се будам,како да ме буди нешто и гледам некои фигури,како фаци,луѓе или не знам што и да се и доаѓаат накај мене.Значи не можам да ви објаснам колку ми е страв во тие неколку секунди,претам со раце за да видам дали стварно има нешто,и одма светам со мобилен или палам светло и тогаш нема повеќе ништо,а јас сум препотена,преплашена и срцево мислам ќе ми излета низ гради.. :( Има периоди кога се случува секоја вечер,некогаш не ми се случува по 5-6месеци..еве сега ми се немаше случено 6месеци и пред 3недели почна пак.
    Ама имаше периоди кога нејќев да заспијам од страв,и не знаев што да направам за да престанат,сакав да одам на психијатар или кај некој што ќе ми помогне..Еднаш видов како лик од стар човек,со бела коса,ми личеше на Ајнштајн :D смешно е малку,ама озбилна сум..и последниот пат беше многу гадно,како долга коса,т.е. влакна од коса идеа накај мене и мавтав со раце како луда...Ужас!! Не можам да си го објаснам ова..Стварно е језиво :x

8. iriewoman

iriewoman Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    И јас се пронајдов во темава. Во јули праев операија и ден пред да отидам на операцијата лезам онака на кревет и некако сум задремала и сега у сонот ми се појавува некој млад дечко (доктор) сто ми вика јас ке те носам в една болница таму ке те оперираат и не се секирај се ке биде во ред. И ние одиме накај болницата и поминуваме помегу две планини како сто мегу нив има вода и стигаме у болницата и децкото стигнавме се е средно за кратко време ке те оперираат ама јас додека чцекам во ходник слицајно здоглдувам на дзидот закачено плакат на кој писува информации за специјализација на докторите. и јас му викам бидејки ти мене ми помогна сега е мој ред да ти помогнам види го плакатв и пријависе на специјализација а тој ми вика нема да можам и јас му викам зосто и он ми вика зосто јас не сум обицен цовек јас сум Господ. и децкото наедна исцезнува а на масата до мене гледам црвена книга и неговиот лик. Кога се будам прво несто од сто се испласив бесе тоа сто во мојата соба стои икона од Св Фанурие т.е младиот докотор од сонот и ми полазаа морници , потоа одам во дневна и и казувам на мајка ми и она ми казува дека додека сум спиела била у црква и ме потписала во книгата за здравје сто е во црква , кога одам јас после некој ден книгата е црвена и тогас усте повеке не мозев да си поверува и последното несто од сонот е тоа дека местото помегу две ппланини река е во зелениково каде сто гледа еден човек и по сонов верувам у се..... инаку операцијата помина добро и некако за цело веме не се чувстував само ,... ми се слуциле и други чудни ситуации но не како оваа...

9. Amellia

Amellia Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    29
    Никогаш не сум верувала во самовили и такви глупости но нешто што ми се деси многу ме зачуди, пред 3 години мислам дека беше во 3 сабајле се разбудив од сон слушнав дека жена тропаше на врата. Сигурна сум дека беше стара жена од каде појма немам. Бидејки врата имаше стаклени пенгерчиња само погледнав надвор но ништо немаше. Значит слушнав како тропат женава три пати по три пати и како мене да ме бараше да станам. Другарка ми има кажувано демек самовили стоеле по стреа а баш вратата моја имаше стреа. Не велам дека верувам ама не велам дека не. Ми се има десено и дух или светица да ми има излезено во 3 сабајле и да ме има излечено од рак. До ден денес памтам баш како изгледаше но сепак како да не верувам во овие работи

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.580
    Се` се случува со причина, можеби Господ ти помогнал да избегнеш некоја незгода со тоа што не ти дозволил да го најдеш клучот, можеби ќе си заклучела дома и порано ќе си се упатела некаде каде што можело да ти се случи нешто лошо, јас така причински ги поврзувам овие работи. На сите барем еднаш ни се има случено нешто слично, јас се надевам дека некој не штити и се грижи работите да не го изгубат својот нормален тек, подобро да верувам во тоа отколку да се оптеретувам дека ѓаволот или слично ме зеза со клучот сад га видиш-сад га не видиш :wasntme:

На Bitter-Sweet, Monna.Monna, ivimis и 2 други им се допаѓа ова.
  11. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    lelele me skamenivte so ovi prikazni kako ke spijam vecer lele majkooooo :sweat: :sweat: :sweat: i mene mi se imat sluceno mnogu vakvi gluposti veruvam vo se sto ste pisuvale.. i poarno e da ne kazuvam so mi se ima sluceno oti vo posledno vreme go nema a sekogas koga pocnuvam da gi raskazuvam moite horor dozivuvanja pak se vraka. mi se ostavaruvale sonovi, sum pistela na glas od strav, imam padnato vo nesvest od stres,a koga bev student sum begala od stanot vo 4 sabajle oti ne sum mozela da izdrzam povece(a i cimerkite moi begaa site ne zadevase) se se slucuvalo. samo da vi kazam na tia sto se plasite koga ke osetite nesto zapalite zapalka da gori do vas nekolku sekundu i nikogas ne spiete vo temno(jas veke 10 godini spijam so blaga svetlina zapalena za ako se razbudam vo son da vidam kaj sum so se slucuva)..

12. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Абе ајде кажи сега, ме заинтересира што е толку страшно. :)

13. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Ми се имаат случувано многу страшни случки, но за сите имало некакво објаснување. Со струјата дома имавме многу проблеми, светла да се исклучуваат, да се вклучуваат сами. Ми има влезено крадец додека бев на одмор Грција со баба ми во 3 часот наутро, го слушнав и го исплашив..Исплашен тој скокна од прозорец, си скрши рака и не зеде ништо :)
    А за Paranormal Activity, знам дека е сниман според вистинска случка, ништо не е изменето, и не е позната локацијата на пример на Кејти и Хантер..А фамилиите на Мајках и Кејти ги чуваат вистинските снимки..
    Од тоа со крадецот, нон стоп сум на штрек, чим слушнам нешто оведнаш ја пребарувам куќата. Домашните се жалат да не се плашам толку, но неможам, едноставно од случката со крадецот и Paranormal Activity, внимавам и истражувам за се и сешто. Спијам со запалено светло и уклучен телевизор. Подобро е да си на штрек, бидејќи ако спиев мирно таа ноќ, ќе останев без 5 илјади евра.

14. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    не сакав многу да пишувам на темава ама оти INSIDIOUS се заинтересира ај ке ви раскажам една од многуте. Првиот пат ке ви го кажам кога поцна се да се случува.(не ми замерувајте на пишењет навикната сум на лаитиница да пишувам и може да згрешсам во брзање наместо ш ц да напишам)
    Се почна да се случува пред 10 години кај една моја другарка.Им беше нова куќата(може немасе 2 недели од кога беше крената и тие се вселиле). мајка и и татко и беа на работа бевме сами кај неа 4 девојчиња да прославиме за куќата демек. горниот дел усте не им бесе уреден и за тоа седевме на први спрат во дневната.и додека така си зборувавме околу 22 часот или 23 така некако поцна несто да тропа д горе како бавни чекори на стар човек ама го игнориравме за да не се испласиме, но за брзо бреме поцна тоа тропанје да биде поинтензивно и се слушаше како некој да се брка горе.додека станавме од столчињата да видиме што е, се отвори влезната врата ни се изгаси сам телевизорот и лустерот се откорна и падна на земјата(значи останавме во темница) не фати паника и сите легнавме на земјата и се гушнавме оти не знаевме што е тоа.наеднаш се појави некоа светлина во собата (како елетрик )и треше не повеќе од 5 сек. и го снема.тогаш истрчавме надвор и од паника плачевме дури оти немавме повеќе од 15 години.другарка ми спиеше кај мене оти и беше страв да спие кај неа сама дома.утрето мајка и дојде кај нас да ја земе и рече дека не било ништо обичен спој на струја демек за да не утеши(ако тоа што се случи воопшто не личеше на спој) поминаа неколку денови и бев кај баба ми на гости(а баба ми живее на 2 куќи подоле од другарка ми), и кога почнав да и кажувам што се се изнадешава таа ми рече пак да не одам кај нив без посебна причина но после долго убедување ми објасна се. Нивната куќа е веднаш до џамијата(а они се православни) куќата им била градена врз турски гробишта и додека ги копале темелите дури ваделе и коски од некогашни гробови. не сакале да ја пречувуваат куќата оти немале пари и сакале таа вечер кога ние бевме во куќата да биде како пречувување (ама изгледа не им успеа) истата вечер мајка ми ме сонувала како се наогам во некој запален груг каде сто убивале свињи и јас сум била на ред да ми а пресечат главата ама сум му избегала а тие што го правеле тоа изгледале како старите војници што ја дрзеле нашата држава под турско ропство, со црвени капи(можете да замислите какви се нели). После оваа случка баба ми ме оденесе на бајачка да ми помине стравот, но, никогаш не ми помина. Едно од девојчињата заврши во болница од јак стрес. А тоа нешто никогас не престана да ме вознемирува.Се случуваа уште по страшни работи. И тие што ми беа цимерки во студенскиот живот знаат што ни се случуваше таму ама никој не ни верува(па и мене некој да ми го кажел тоа немаше да му верувам ама ете постоело).

На Bitter-Sweet, Draginja, Caitlin и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Ме преплашивте со вашиве случки..
    Сега излегов од дневна да телефонирам ми ѕвонеше телефонот,и струјата беше изгасната в салон,и зборувам на телл и само се вртев наназад да видам дали има некој :lol: И после ја запалив струјата откако дозборував :D
    Иначе имам сонувано како некој човек се крија зад дрво а јас одам по пат и ме брка..
    Ова ми се има случено 5 ноќи со ред да го сонувам и ден денес неможам да го заборавам сонов,и кога одам по улица сама гледам да не има некој покрај дрвата :D
    Страв ме :|

16. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    nemoj da se plasis.. ne misli na toa obidi se da go zaboravis kolku poveke ti teknuva na toj son tolku poveke ke se plasis... inaku tvojot son znaci deka ima nekoj vo tvoja bilina sto te nabljuduva a ako bil pozadi drvo, drvoto znaci semejstvo ili prijateli ne pamtam mnogu kako e vo sonovnikot ama bitno nesto od tie dve bese taka da znacenjeto na tvojot son e deka nekoj od tvoeto semejstvo ili prijateli e sekogas pozadi tebe vo dobro ili loso.. pozdrav

На kikkki и Ammy.Lee им се допаѓа ова.
  17. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092
    Неколку дена откако почина дедо ми, сонував како сум во затвор осудена на смртна казна на електрично столче, но пред мене имало неколку и јас кога стигнав на ред снема струја (знам дека е смешно :) ) и избегав. Како што трчав, по некое време се најдов кај баба ми и дедо ми дома и во ходникот баба ми го пакуваше дедо ми во едно куферче и и викам: Што правиш? - Го пакувам дедо ти, ќе оди кај татко му да продаваат.
    И утредента кога станав и го раскажав сонов на мајка ми и ми кажа дека како млад, дедо ми со прадедо ми продавале некои ствари (не знам што, не ни сакав да дослушнам, многу ми беше језиво) ... врска немав за ова

18. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Телепатија

Имам куќа на село (не би рекла викендичка, стара куќа кај што некогаш живееле баба ми и дедо ми, во друг град). Тие се оддамна починати.
    Пред околу една година отидовме во куќата со братучед ми, чисто да видиме во каква состојба е :)
    Куќата има една главна врата и внатре три соби, со заклучени врати.
    Ги имав клучевите од вратите (сите разлчни).
    Тргнав да ја отклучам главната врата - клучот го погодив од прва! Викам - еј среќа!
    Кога влегов внатре, тргнав да ги отклучам останатите соби/врати.
    Се фаќам за клуч, го ставам - оп се отклучува...
    Одам кон третата врата, бирам клуч - и тој од прва!
    За последната врата, очигледно беше - клучот кој остана, ама за претходните, незнаете, се чудев сама на себе, сите 4 врати и клучеви да ги погодам од прва, е тоа е чуден сплет на околности! :)

19. Katojiikutaka

Katojiikutaka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    226
    edna drugarka mi raskazhuvashe,sega neznam kolku e vistina..ali me ubeduvashe deka stvarno i se sluchilo.
    Kaj nea vo blizina(kaj sho zhivee) ima kukja drechlivo crvena e..i ona so drugarki sedela pred kukjata,imalo klupi..i pravele muabet neshto,i drugarkava videla nekoja zhena kako iskacha od kukjata so kosata preklopena (facata ne i se gledala i bila preklopena so kosa) i stoela svrtena nakaj niv..a kosata i bila crvena i bila cela vo crveno oblechena..i koga drugarkava ja videla vrisnala..i drugarkite nejzini ja videle zhenata i pochnale da begaat..i posle koga pochnale da pravat muabet za sluchkata konstatirale deka site ja videle zhenata.

e vaka bila zastanata samo cela vo crveno oblecena i crvena drecliva kosa. :worried:
    http://www.google.com/imgres?um=1&hl=en ... QBA&zoom=1

20. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Paranormal Activity не е снимен по вистинска случка, тој е направен од група студенти.

На Draginja му/ѝ се допаѓа ова.