1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Случајност или...?

Претпоставувам дека многумина од нас, некои работи неможат да си ги објаснат дали се случајност или...?
    Или пак некои работи се знаци, за кои воопшто не сме ни свесни.
    Едноставно неможам да си објаснам и да ги сватам некои работи.
    Еве една од моите случки,се спремав за првата младинска младинска олимпијада(која инаку сега ќе си се одржува на секои 4 години,и верувам дека ќе стане мнооогу попозната и попрочуена во Р.Македонија,иако во другите земји сите беа запознаени со тоа,како и за зимската) отидов на тренинг и една од задачите беше да пукам, но да не гледам во метата кои се погодоците.Завршив што завршив на крај си ја зедов метата и што ќе видам хаха, покрај тоа што беа се 9ки и центри, погодоците личеа на човече.Од што беше убава си ја сликав метата.Еве ја:

Но по неколку дена, гуглав на нет,да видам каков е Сингапур, каде е стадионот, олимпиското село...и што ќе видам o.O O.o ни самата не си верував, логото на олимпијадата(тогаш прв пат го видов).
    .....Ќе искоментирав но просто немам коментар понатаму.Погледнете и сами, човечето од метата и логото на олимпијадата.

Прикачени фајлови:

• Meta Singapore.jpg
      Meta Singapore.jpg
      Големина на фајлот:
      98,9 KB
      Прегледи:
      502
    • images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      4,9 KB
      Прегледи:
      496
    На Draginja, Lux, Miss.Ricci и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Случајност или...?

Мислам дека е само интуиција, шесто сетило, нешто што може да ги открие нештата такви какви што се, во зависност колку е нагласена кај некого, затоа и била таква задачата, да не гледаш и само врз основа на интуиција да се потпреш.Ако е пренагласена, најпрецизна е :D :) знам по себе :rofl: :wasntme: Инаку мислам дека не се работи за знаци, може само делува случајно, а всушност да не е така :)

3. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Не знам дали е необјаснива случка, ама......................
    На мојата улица има една куќа во која со години не живее никој. Не ги ни познавав сопствениците(во куќата не живее никој повеќе од 20год.), а нивните деца не доаѓаат. Кога се враќав дома, поминувајќи покрај куќата слушнав како некој да коваше шајки во ѕидот. Можеби и не доаѓал звукот од таа куќа, ама се зачудив, како е можно............ :o

4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    :o
    Фотошоп или не, не сакам ни да мислам на тоа. Не дека да не беше сликава немаше да верувам во неговото постоење, него така убава ми е па ја споделив со вас.
    многу често во облаците барам фигури, ги распознавам и тоа ми еден од најдобрите начини на релаксација. А ако сте се загледале во нив сигурно сте препознале се и свашта. Забавно е :)

Прикачени фајлови:

На Bitter-Sweet, Draginja и INSIDIOUS им се допаѓа ова.
  5. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    wooow прекрасна е сликава(по малку језива). дека е фотошоп Е фотошоп, туку нешто слично на ова имам видено на youtube и таму дека е видео полесно ми е за верување, не дека и на видеото не прават монтажи ама некако пореално ми изгледа. ако најдам некое од тие видеа ке ви ставам тука да видете. сепак како и да е сликава многу ми се свиѓа :)

6. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    145
  7. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
  8. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.092
    Охо често ги среќавам ама мислам дека не се случајност т.е. ништо не е случајно

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Го знам ова ... и се збореше дека бил тежок фејк, самиот монтажер David Rebordão признал дека ова било измонтирано.

Што и не ме чуди пошто више со овие автостоперски морничави приказни отекоа.

10. In..Love

In..Love Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    И мене ми се имаат слученоо многу чудни случки!!
    Една моја другарка ми кажуваше дека како помала со баба и кога оделе на градинката таа истрчала накај градинката а баба и останала неколку метрии подалекуу и одеднаш некој а фатил за рака таа кога се свртела немало никој баба и уште била подалеку !!
    Иначе оваа беше пред 3г. летото неможев да заспијам касно беше и слушав звуци како некој зборува на чуден неразбирлив јазик им кажав на мама и тато али не ми веруваа .. бидејќи живееме во центароот во една уличка и дека летото луѓето испаѓаат се шетаат .. али уште неверувам дека е од тоа..
    Сега есента додека седев на компјутерот и наеднаш некој ја спушти ролетната од прозорецот и јас се исплашив и одма и ѕвонев на мама.. :o
    Пред неколку месеции додека лежев во креветот како некој да ме фати за нога .. :worried:
    а и многу пати ми се има случено сам да се исклучи телевизорот тато го поправа честопати и неколку дена нема да се исклучува па потоа пак.. :worried:

11. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.092
    Еве на пример со имињата.Струмичкиот градоначалник Зоран има жена која се вика Зорица а се презиваат Заеви.Познавам уште неколку такви парови па дури и датумот на раѓање им е ист и годината.Тоа не е чудно?Кои совпаѓања :tmi:

12. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    епа вака се случи, мајка ми понекогаш сакала да се собере со комшивките на кафе некоја вечер кога била помлада, пред неколку години. (Ова мајка ми , ми кажува) И една од комшиите сакала да се повикуваат духови на зезанција. Ги исклучила светлата и почнале, традиционално, со свеќи и се, и свеќите се изгасиле по некое време. ништо не почувствувале додека било темница, кога свеќите биле изгасени. КОга светлата се уклучиле, целата маса била во восок, дури и кутијата од цигари била исполнета со восок.. како се случило ова без никој да види или поцувствува... језивооо

13. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    Како можев пред спиење да го прочитам..? :o

14. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Ова сега што ќе ги пишам незнам, дали е сон или навистина ми се има случено.
    Беше пред 1-2 години, бевме на гробиштата со домашните и со тетка ми и братучед ми, се вратиме по неколку часа, и мајка ми ми вика јас да си легнам (затоашто рано станав) а мајка ми и татко ми ќе оделе кај комшиите на кафе, и јас и викам добро. Си легнав и понекое време ми се појави како бело, :x портал или шо беше незнам и кога станав мајка ми и татко ми си дошле и јас исплашена цела. На никој му немам кажано за случкава а сега даали е сон или вистина :sweat:

15. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Уфф..кога и да ја отворам темава почнува да ми се причинува дека има нешто зад мене или дека слушам звуци. Иако ми е една од најинтересните, одбенувам да ја читам ама ова морав да го споделам. :sweat:

Ова на таткоми му се случило викендот. Отиде на село да ја посети бабами и таму преспа.
    И вели си легнал рано и како спиел како нешто да го стискало, да го гушело, неможел да дише. Кажува дека прво почнало од нозете да го лази, па се нагоре во градите. Како нешто да го газело. Бил свесен дека е во полусвесвна состојба и сакал да се помрдне, да вика ама неможел.
    Кога го отпуштило „тоа“ веднаш скокнал од креветот целиот задишан, нормално ништо не видел, ама вели едвај преживеал, да го задржало уште некоја секунда така, би отишол. :|
    Кога станал ја запалил светилката и излегол од собата. И кога да види надворешната врата ширум оторена.
    И ова не му е првпат да му се случува ова ама вика дека овојпат било најстрашно од кога и да било.

И патем како ни го раскажуваше ова, ни раскажа за еден негов пријател, што му се има случено ваква слична случка. Се разбудил човекот пред саатот за ѕвони, за работа во 3сабајле и лежел во креветот додека чекал да заѕвони. Како лежел осетил дека нешто оди по креветот одкај грбот и му се приближува накај главата. Мислел дека е неговата мачка и чекал да дојде. Ама од мачката ништо. Осетил како мачка да го гази накај рамената и одеднаш почнало и него да го стиска да го гуши. Незнам што после се случило важно знам дека човекот не отишол на работа следните 2 дена од страв.

Што мислите што би можело да биде ова? ВИ се има ли и на вас случено нешто вакво?
    Јас веќе 2вечери се препотувам од страв додека заспијам, а камоли па мене да ми се беше случило нешто вакво недај боже.. :sweat:

16. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    ^
    За ова шо го раскажа имам слушато дека демек сенки биле тоа. Сеа брзо другар еден ми кажуваше како исто нешто го гушело, и одкако успеал да запали светло све исчезнало, ништо не му било.

За ова имам многу слушано околу тие сенки , дури и на една другарка и се има десено слично нешто. Ја сум доста скептична за вакви работи, али секад постои некое АЛИ ...

За ваквото нешто све што знам е дека си “заминува“ доколку има светлина, демек коа ке нападнала сенката да се запали светло и бегале ... :?:

17. Lallly

Lallly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    33
    Пред околу 1 година,јас,мајка ми,татко ми и брат ми отидовме на една планина,малку да се одмориме на еден ден. Мајка ми и татко ми правеа скара и го местеа шаторот,а јас и брат ми се бркавме низ дрвјата. Јас трчав напред,а брат ми на 4-5 метри позади мене. И одеднаш осетив дека брат ми ме стигнува и на увото ми се развика "бу" ,јас целата се наежив и се вртам да се карам со брат ми поради тоа што ме исплашил, го гледам брат ми на 3-4 метра од мене.И јас целата почнав да се тресам. Го фатив брат ми за рака и го водам кај татко ми, му кажувам што ми се случи а тој ми вика Изгледа на тебе лошо ти влијае чистиот воздух. |( :sweat: :sweat:

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    мене баба ми ми кажувано дека такви сенки, се појавувале порано во селата, навечер, и претежно таму каде се чувале животните, нели по селата луѓето чувале овци, крави, свињи и дека навечер прво се слушало како животните почувале да реагираат, а поретко одело кај луѓето. таквите сенски бегале од светлината, и местата каде што има галама, за тоа во градовите речиси не се појавуваат, ради метежот, светлината и што ти ја знам. битно ми кажа дека тоа биле залутани души, или луѓе што ѓаволот ги земал (така баба ми ми кажа).

19. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Да да, има такви верувања дека се души демек на некои мртви. Ја ипак сум со скептични верувања во тој поглед, али никад не знаеш...

Чудно ми е само ако навистина би постоеле зашто баш луѓето би ги напаѓале ...

20. Abby

Abby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    92
    Аууу повеќе не ја читам темава :D.
    Пред некој ден ја имав читано и синоќа кога си легнав,незнам од каде ми текна на случкиве.Лелее, па почнав да си замислувам,како и ме убиваат злите духови и едвај заспав и тоа со запалено светло. :lol:

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.