1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. tamara.jordanovska13

tamara.jordanovska13 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    jas ne veruvam vo duhovi i demoni,da ne se zarecam,ama sum gledala na TLC luge koi imale duhovi vo kukite....mnogu e jezivo...ni na dusman da ne posakas.

2. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    сношти таман задремав некој како да ми дувна во лицето,значи јасно осетив ветерче на лицето и одма се разбудив светнав со телефонот и немаше никој
    инаку мислам дека имам спомнато дека на 2 пати заспав со вклучено светло и кога сум се разбудела ми било исклучено а вратата претходно си ја бев заклучила

3. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Вчера кога влегов во бања,имаше дрва кои дедо ми го донел за палење на оган,поошто е ладно ова време без огин,и ја грееме бањата со дрва,и едно како оние малине што се за да се запали,огинот,прво летна на горе па падна,а вратата беше заклучена од бањата а јас веќе под туш и бев оддалечена од дрвата барем 1м.Не знам се запрепастив ама не кажав зошто за се досега што сум кажала ме вадат луда и повеќе не кажувам.И да многу пати ми се имат видено како мачка да е на под,дури еднаш помислив дека е мачката и и викнав,а мајка ми ми се чуди,што мачка гледам кога беше во другата соба со баба ми.

4. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Да не прегорела од многу што стоела запалена. :|

5. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ова под број 5 малку ме замисли....мојата соба е најладна во цела куќа...а и во лето е ладна, не нешто особено, ама е најпријатно за седење кога надвор е ептен жешко :) :wasntme: ама имам и некое објаснување за тоа...собата ми е на северниот дел од куќата ;) искрено кажано не сакам да мислам дека е заради нешто паранормално ............

6. esperansa777

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    не беше прегорена,проверив,моите ми велеа да не си се разбудила во сон и сама си ја изгаснала а не се секаваш,можно е и такво нешто

7. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Можно е да било
    парализа во сон?
    :^)

8. esperansa777

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    леле каква парализа,немој да ме плашиш :sweat:

9. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    не за да те плашам ама можно си е се :lol:
    не се плаши повеќе, сигурно нема повторно да се случи :D

10. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Последното нешто што ми се случи после доолго време беше вечерва. Искачам од кај другар ми и одам да си чекам автобус, кога на 10 метри од мене гледам една жена како од среден век облечена со црна марама на главата, со пончо некое чудно, со сива сукња... Иако сум скептик стварно језа ме фати и жива среќна што беше на 10-15 метри од мене, кога фатив да трчам преку сред улица да преминувам... Чудно беше тоа што токму во тој момент кога ја видов жената како се влечка по улицата (среќа во некоја спротивна насока) немаше жив човек. Ја пратев со погледот и ја видов дека замина накај некои темни улички. Само што ја снема (среќа) одма се створија луѓе од сите страни... :shake:

11. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Aу,ова од пред некој ден.Имав пишано во темава од порано,и од тогаш ништо не се случило фала му на Бога.Е сега,имаме куќа на 2-спрата,горниот не е направен,иначе и подрум имаме.Еве пред 3 дена одам горе,околу 9-10 саат вечер,тоа темно,прст пред око не се гледа,иначе таму чуваме стари облеки,кревети,столици и слично,и сушиме алишта таму.И отидов да си ги земам фармерките,и секогаш е заклучено по 2 пати,и имаме една како длабнатинка,и го немаше клучот,а вратата ширум отворена :? . И викам,изгледа влегла мајка ми или баба ми,а баба ми спиеше,сабајлето таму беше клучот.Мајка ми не отишла,и викам,некој крадец да не влегол..И влегувам,палам светло и нема никој,се на свое место.И викам,влегла изгледа баба ми а не се сеќава.Ама,најтрагично беше што нигде го немаше клучот,крадец да влегол (што не ми се верува,висока ограда и висока врата имаме со шилци и заклучена) ке земеше нешто,ова ништо не чепнато.Еве завчера одам пак,затворено се,си влегувам,и шипките паднати од парното што ни беа вишок :o .Отидов ги кренав.Еве вчера тропа нешто,како да паѓа нешто,крцка,абе морбидно,од доле слушаме до горе.Татко ми вика глувци,е кај глувци толкава врева.Значи никојпат во куќава,фала богу не сум се сретнала со слично.Како гребење,е ова не ми беше нешто нормално.И незнам со која пуста храброст вчера во 10 саат се качив,и пак паднати шипките и двата големи пакета али вратите затворени,и ја почнав да пиштам и си отидов,зашто прпаџика сум.И татко ми отиде,ги крена..Еве сега пак истото крцкање,и не идам.Не верував пред некое време многу многу,ама сеа верувам во овие чудава.Се ежам,ептен :| .И ај кажете ми што во ова е нормално и вообичаено :?

12. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    А распрашајте се кој живеел тука порано? Или можеби пред да биде изградена куќата имало нешто тука? :^)
    П.С: нова е куќата?

13. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Тоа со крцкањето и кај мене се случуваше во зградата пред две години. Зградата е од памтивек, први станари биле баба ми и дедо. На најгорен спрат живееме, над нас е таванот.Одам во соба да си пуштам музика и одеднаш слушам горе како крцка некој. Одам да им кажам на моиве и не ми веруваа. После тоа крцкањето се засили и секоја вечер крцкаше на таванот. Пак им кажувам на моиве, пак не ми веруваат или ме убедуваат дека комшава до нас си уредувал ентериери (можеби). Една вечер толку силно крцкаше што и они чуле и татко ми мислеше да не се вселиле стаорци и почна да тропа горе со оклагии некои :lol: Крцкаше извесно време и после престана... Истиот период можам да кажам дека многу чудни работи се дешаваа во станот. На сред ноќ ќе ми се привиди нешто, ќе осетам присуство нечие или ќе почнам да месечарам и од креветот да легнам на каучот од карши (никогаш не сум била месечар). И мајка ми што е скептик за вакви работи ми кажа една вечер дека многу и било непријатно кога спиела, осеќала како да ја набљудувал некој цело време. После помина извесен период и да чукнам во дрво немаме такви надреалистички проблеми...
    Да не имате појма што би можело да биде тоа, што се дешавало периодично? :^)

14. LittleFairy

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Kуќата ја има изградено татко ми,еве да кажеме пред 12 години,ништо не ни се дешавало,не се самоубил никој фала богу,дедо ми не е умрен тука...Значи никој предходно не живеел тука,не е купена него изградена,,само чудното е што не се дешавало вакво нешто порано :?:

15. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Чудно навистина :^)
    А освен крцкање се слушаат ли гласови, шепотења и сл...? Можно е да има и глувци што крцкаат ама вратите и штипките? :x Како може да паднат туку така. Викнете поп ако се повторува нека ви ја испее куќата да ги избрка негативните сили :) :!:

16. LittleFairy

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Шипки па ја шипки,тоа всушност се тенки цевки за радијаторите :)
    Гласови не се слушаат,ама како влечење,тропање,крцкање,ама знаеш какво крцкање? Онака на стара столица како некој да се клацка и онака баш прави Кр..Крррр..(да не почнам да објаснувам вака ко луда сум :lol: ) Ама се наежувам,и се кога ке се разбудам ноќеска тоа го слушам,ја будам мајка ми да слушне она луда ме прави.Еве сфаќам за случките во село,зашто во село куќата е изградена одма над Римски гробишта,а ја со сиот памет додека го трезневме братучед ми во зладоба(валда знаете што е) одев од куќата кај што престојувавме,во таа куќа - позната како Старата куќа,тогаш морници ми лазеа,се ежев,како да ме допира некој,незнам како преживеав,ама морав,сега уплав имам да отидам таму :|
    А за поп,несакаат да викнат моиве,само глувците у глава им се и сега будала ме прават,ај валда ке се среди :)
    А да,ете имам пишано на 5-ти декември вечерта,кога падна иконата и со синтисајзерот,за синтисајзерот видовме,нешто со струјата,ама тоа беше доле,а сега горе незнам што се случува.Еве пред пет минути бев,и паднат чаршавот од плакарот.Стварно почнувам да се препотувам и плашам , не е нормално,мораат моиве да викнат поп,ке умрам иначе. :doh: :sweat:

17. Kristina.R

Kristina.R Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    65
    хорор :x :x :x ми се појавиа гребнатинки како со нокти некој да ме изгребал :worried: другарка ми ми вика у сон ти да не си се гребнала ама нема шанси ноктите ми се тазе сечени :D и тоа онака длабоко гребнато е....
    а па денес одам во кујна слушам како нешто да паднало и доагам во дневната и глеам сликата падната и рамката скршена :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: онака баш како на филм

18. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Кажи дома и викнете поп. Сторете нешто ова е стварно вознемирувачки :tmi:

19. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Мене неодамна кога спиев нешто врз мене како да легне ама толку беше тежок што неможев да мрднам,едвај се разбудив,што да правам?знае ли некоја?

20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Ај без вакви глупости како одговори!

И попот ќе и реши? Со парите в џеб и назад во нови походи по богатства!

On: разгледај ја историјата на куќата. Распрашај се дали порано имало некои слични случки ама дисккретно и одоколу бидејќи е нормално секој да помисли дека си откачила |(
    Инаку, со ноктите, можеби навистина ти да си се повредила. Но ако зебележиш уште нешто вакво, обрати се на твоите но без паничење туку убаво објасни им.