1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    2.919
    Да, тоа е луциден сон, и мене ми се има случувано поодамна, онака малку задремав и за кратко време ги отварам очите несвесно и до мене еден познаник онака ѓаволски ме гледа и се смее :devil: и сакаше да ме силува, а јас неможев ни да мрднам ни ништо како врзана за кревет... по некоја минута се свестив и мислев дека сум сонувала, ама не, барав потоа на интернет и најдов дека се викало луциден сон. :( Толку голем страв не сум доживеала никогаш..
    ц ц ц ... страшно!! Ауу се наежив од случката нз шо да кажам! :worried:

2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Sleep paralysis и lucid dream се различи поими и појави. Не се работи за истото нешто.

3. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.665
    Допаѓања:
    2.919
    \

Па според тоа што пишале, слично е :)

4. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ И глауком и катаракт се слични со оглед на тоа што се болести на окото но сосема различно се третираат. :)

5. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Нај необјаснива случка ко помала ми била:како од спиејќи на креветот у дневна се будам у детска и плус у пижами :!: :D

6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Значи овие две се скроз различни поими и појави не се воопшто слични...Луцидниот сон ти е феномен кој се постигнува со многу пракса т.е луциден сон не е како што велите кога сонвам ми се чини дека било јаве..Не,луциден сон е кога знаеш дека сонваш и ти го контролираш сонот како сакаш да биди и во која насока да оди,си го продолжуваш итн.
    А парализа во сон е кога мозокот ти е веќе буден а телото сеуште спие...Мозокот кога спиете му испраќа сигнали на телото да биди мирно т.е слично на парализа...Зато не се шетаме околу дури спиеме...
    И зато кога мозокот ти е буден се доживува таја грда појава кога не можиш да мрдниш да зборниш итн.
    А јас мислам дека тие ѓаволи-врази се појавуваат потсвесно пошто секогаш слушаме дека кога ни се случува така мислиме дека не гази некоја сенка...

На Draginja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Ц.ц.ц - а од кај знаеш дека твоите не те кренале,те облекле у пижами и те однеле во детска? :wasntme: Мене секојпат така ми праеа,кога ке заспиев во дневна...

8. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Офф,многу филмови ме маваат,мајке ми... :rofl:
    Бев во бања,се бањав,па излегов и влегов во трпезарија,бев сама дома,сосем сама,убаво паметам,вратата ја затворив,и ламбата ја исклучив.И сега се облекувам јас у соба,и едно време слушам шушти нешто,како вода да тече,и ламбата светеше,а вратата отворена.А влезната врата беше отклучена,зошто требаше мајка ми да си дојде дома,па да не ѕвони или да го бара по ташна клучот,ја оставив отклучена.
    Значи луѓе,ме мавнаа 300 филмови,мислев некој влегол зашто вратата беше оставена отклучена,умрев од страв.Па се јавив кај дечко ми да дојде,неможев да мрднам.Едно време си викам,абе ајде,како не дошол некој.Ама немав храброст да отидам и да видам.И потоа дојде конечно,всушност тоа беа 3 мин,ама мене ми се чинеа како 3 часа.Фала богу,дојде и видовме,тоа вода да ти течело од wc школката,кога пуштив вода откако се избањав.Ама ламбата и вратата бе луѓе? :?: А убаво се сеќавам,изгаснав ламба и затворив врата. :doh: Нензам што да кажам,не се плашам јас толку од паранормални појави,порано многу,ама сега не е толку,ама ова ми е чудно за ламбата,ајде вратата се отворила,ама ламбата сама се запали?!Немаме никаков проблем со инсталацијата,се е во ред. :!: Незнам,се преплашив и после слатко си се изансмеав за ова. :lol:

9. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Отклучена била вратата!? Памет во глава за нареден пат е - никогаш да не ја оставаш вратата отклучена! А ако не било ништо „необјасниво“, а ти во бања?

Ако се случи нареден пат нешто вакво со ЗАКЛУЧЕНА врата, пак пиши па ќе разгледме што е работата :)

10. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Дај не си играјте со вакви работи, скраја било да остане заглавена ако навистина има нешто? :!:

11. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Како мислиш?

12. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Па ако има нешто необјасниво? Духови...?! не сакам да го плашам девојчето ама поарно да не се заклучува никаде додека не се осигура дека нема ништо натприродно.

13. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    :D

Никој не пиша дека треба да се заклучува некаде. Погрешно е сфати. Мислев на заклучување на влезна врата. Таа си напиша дека не ја заклучила влезната врата.
    И што ако се заклучи или ако не се заклучи? Ако си постои такво нешто не влегуваат „тие“ преку отварање на врата :D

Како и да е, kikkki отсега заклучувај си ја влезната врата. Ако и покрај тоа имаш ваква случка тогаш ќе му ја мислиме. Дотогаш, немај гајле ;)

14. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    А де влезната :D јас си сватив од купатилото :D

15. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Ај и јас да си кажам што ми се случува во последно време :D
    Значи, секој ден вратата од дневна сама ми се отвара, и сега пак, мислам добро беше затворена нема промаја па да се отвори :wasntme:
    И сега втората случка, над нас никој не живее, и се гледа од надвор дека во тој стан се спуштени ролетните, аама секоја вечер се некој чука, и сношти така чукаше :?:

16. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Распрашај се повеќе за таа куќа, можеби живеел некој пред тоа или се случувало нешто.

17. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    ^ Нее, пред да биде направена зградата тоа место било е нива. :)

18. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    А да не е од што е премногу стара?
    Сигурно внатре има мачки глувци... можда и наркомани се збираат навечер. :^)

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Да,вратата беше отклучена,мислам морав,чекав мајка ми да дојде.
    Мислам и да не е заклучена вратата ако веќе има нешто паранормално,сама ќе се заклучи,а и не сфаѓам толку трагично јас ако не се отклучува вратата,можно е да има проблем со бравата,тоа често се случува со постарите брави,нашава е нова,пред неколку месеци реновиравме,ок е,ама она што е пострашно и поневообичаено е ламбата и отворената врата од бањата. :worried:

20. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    смири се прво не мора да значи веднаш дека е паранормално. ако се повтори повеќе пати тогаш има нешто.
    а тоа со ламбата сигурно никој не поминал да ја запали? (од твоите мислам :lol: )