1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    kikkki ти пишавме дека нема потреба веднаш да се плашиш. :)

Ме насмеа :D

На untouchableGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936

Хахахаха :D
    Ама јас зборувам за станот над нас што е :D

3. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Па мислам дека кажав дека бев сама дома.
    И ова со ламбата се случи повторно синоќа.Јас влегов последна во тоалет,и прашав откако ја видо0в ламбата запалена да не има некој појдено,ми рекоа не.Незнам што може да е.А тоа се случува само у бања. :x

4. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    kikkki да ја проверите потворно инсталацијата да не имате поблем, спој?

5. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    И јас така мислам...Пошто скоро на се што е паранормално на крајот му се наоѓа рационалното решение :D

На Draginja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Незнам,веќе престана.А се е во ред со инсталацијата.
    Како мислиш му се наоѓа?Јас мислам зошто нема објаснување,односно решение е паранорално,т.е. необјасниво.!? :?:

7. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Потполно те разбирам, мене исто ми се случуваше, ама со телевизорот, сам се гаси кога работи, па потоа пак сам се уклучува |( и тоа трае неколку секунди, брзо се случува. Неколку пати ми се има случено, додека гледам телевизија, значи без притоа јас да менувам канали со далинското, а ниту пак се расипал или е расипан.Значи ништо од тоа, туку ете сам по себе се гаси, се исклучува и незнам како може така.Може делува смешно и за не верување, но језиво е и мислам дека човек не би останал рамнодушен доколку му се случи нешто слично.

8. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ И мене така ми се вклучуваше и исклучуваше. Се обидоа и со удари по него. Еден удар = вклучување. Уште еден = исклучување. На крај мајсторот објасни дека е до напојувањето. Можеби е јазиво, но не мора да значи дека е до она „необјаснивото“ проблемот :)

Не баш.

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Не мора да значи ни дека е до напојувањето.Тоа што го кажа е доколку не работи телевизорот како што треба.А и убаво кажав претходно дека нема никакви проблеми телевизорот, ниту со напојување.Како што и незначи дека за било која необјаснива случка, има објаснување.

10. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Да,подобро ми е да верувам дека има проблем со напојувањето, од тоа да верувам дека има паранормални појави. :lol:

На sweet-star и zhirafa им се допаѓа ова.
  11. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Напишав дека сам си се вклучуваше и исклучуваше и дека ударите беа после некое време (од нервоза што еднаш најдов време за да гледам телевизија).

Сега, или - или е работава, не мора да значи ништо.
    Исто како што и телевизорот не е објаснување. Доколку е проследено со нешто друго, тогаш имаме проблем :)

12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Па добро,сега се среди,ок е,и повторно ќе ја прашам Be-yO-nCe како мисли се наоѓа рационално решение? :^)

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Да, знам дека така напиша, исто и мене ми се случува, а телевизорот нема никаков проблем.
    Како проследено со нешто друго?
    Доколку човек доживеал паранормална активност, ќе знае дека истата нема друго објаснување :)

14. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Телевизорот сам по себе не може ништо да покаже. Мора да има уште нешто. Не може еден електричен апарат да го покаже тоа.

15. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Па нели за тоа збориме?Значи сепак нема објаснување за тоа.

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Зошто мислиш дека нема врска со паранормална активност? Па еве и како што кажа другата членка, за ламбата.Те разбирам потполно што збориш.Има ли некој пример од паранормална активност, за кој има објаснување со цел да се докаже, дека не станува збор за паранормална активност? Значи, на страна телевизор, ламби.Нешто конкретно, секако ако има објаснување.

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Киккки јас напишав дека скоро за се,се наоѓа рационално објаснување...Духот сигурно нема да си игра играчки со ламбата,ако постојат тие се души,ја немаат таја сила да управуваат со електрична енергија,немаат маса за да ги слушаме кај што чекорат иако јас погоре спомнав една ПАРАНОРМАЛНА случка мене што ми се деси дека слушнав свиркање и ѓаволска смеа ама сепак си се тешам со тоа дека иако улицата не ми е прометна баш тогаш ете се десило да има некој надвор видел светло и свиркал...Иако јас го слушав како да е до мене..

18. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Погрешно се разбираме. Не може телевизорот како еден од електричните апарати сам по себе да покажува дека имало некаква „паранормална“ активност. Ако е поврзано со други случки кои се случуваат, а притоа не се поврзани со логично објаснување, тогаш може да се бараат причини во она „паранормалното“. Еден електричен апарат нема ништо посебно. Исто и ламбата. Ми се има случено и сијалицата често да ми се гаси, онаа од тоалетот, но тоа е зошто не сум ја притиснала доволно и доаѓа до нејзино повторно палење/гасење. Истото е и со краткиот спој со останатите електични уреди бидејќи тие сами по себе не се никаков показател. Доколку се случи уште нешто (а листа за примери на такви нешто + работи е голема) , тогаш може да се дискутира на тема „паранормлно“.

На пример, мене неколку години по ред ми пукаат сијалиците низ местата каде што ги вклучувам откако ќе го притиснам прекинувачот. Неколку пати и во лице (од столните ламби) и тоа близу до очите и од тогаш со страв ги палам. 2 пати ми има прегорено и бушон и снемано струја на цело „крило“ под тој бушон од домот. И ете пред неполна недела го менував повторно. Но не значи дека е поврзано со оние „паранормални“ активности бидејќи нема друго нешто што покажува дека има таква активност. И тоа е само еден пример кој го наведов. А има премногу.

Затоа, нема потреба од предизвикување на паника уште од првиот пат. Доколку слушнете чкрипење, гребење, звуци, воздивнувања и длабоки вдишувања, тогаш ќе правиме муабет за оние таквите активности :)

Не биди толку сигурна. Не би рекла дека ја немаат онаа „сила“ за која зборуваш. Доколку имаат можност да се проектираат пред тебе и да емитуваат звуци кои допираат до твоите уши, зошто не би можел да предизвикаат палење на сијалица. Не дека тие ја притискаат на прекинувачот туку нивната енергија го прави тоа (на некој начин) случајно. Само не треба веднаш да се оди со заклучоци.

19. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Па затоа и реков,дека веднаш не треба да се заклучи дека е то то...Не негирам дека такви работи постојат,а нема ни да потврдам...Никој не се вратил од мртвите за да ни кажи како е...Зато реков дека треба прво да се проба да се пронајди некое рационално решение...Ако тоа не е возможно тогашш :x
    Незнам,сум ги изнагледала сите хорор филмови што постојат,сама,ноќе и само еднаш ми се случи то што го кажав погоре,така да или мене фантазијата воопшто не ми работи или тие нешта воопшто не постојат...

20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Потполно те разбрав, не се разбираме погрешно.Примерите се секому јасни.Тоа што мислиш дека немаат врска со паранормални активности, ок.Дали само звуците, чкрипењето, гребењето се само паранормални активности? Кое е објаснувањето за нив? Психологијата? Дали имаш доживеано паранормална активност и во какви околности? На кој начин може да влијае една паранормална активност? Само звуци, дишења? Мене не ме паничат паранормални активности.