1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.867
    Во зима најчесто дека е во собата воздухот топол има поголемо струење па има поголема веројатност да ја бутнал сликата која била претпоставувам лабаво наместена.

2. Chemist-Girl

Chemist-Girl Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Не верувам затоа што таа слика нигогаш немаше паднато или нешто сл. доста цврсто беше наместена :(

3. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Ми се случи нешто кое искрено не го очекував.
    Вчера околу 15 часот на пладне бидејки ми беше здодевно и се испокарав со мајка ми решив како порано што си правев, да легнам на креветот, да ѓи ставам слушалките и по не знам кој пат да ѓи преслушувам песните од мојот омилен бенд на најсилен volume.
    После извесен период, искрено не знам ниту сама како, ама се изгубив во ритамот на песните, а притоа бев загледана во таванот.
    Наеднаш почна таму горе да се прелева зелено-проѕирна светлина. :^)
    Нешто слично како кога ќе погледнете во сонцето и во некој друг агол па гледате индиго светлина (пречка на очите од светлоста).
    Можеби бидејки бев предолго загледана и ми се помати во умот па веројатно е нормална реакција но, искрено не се чинеше така. Буквално како да бладав тој момент и не се помрднав, а можев. Ама не размислував многу и продолжив да гледам нагоре. Ѓи затворив очите, па пак ѓи отворив и пак истите проѕирно-зелени бранови.
    Не знам што да мислам луѓе...Одамна ми се нема случено нешто вакво. Но, знам дека беше прекрасно, сакам пак. :)
    Само не знам што би можело да биде.

Вака нешто, само поинтензивно зелена и само на одредени места.

4. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    јас мислам дека само ти се причинувало ;)

На andromedae му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276

Хмм..Причинување е нешто кое трае пократок временски период. А ова траеше поприлично долго и беше само на одредено место, така да не ми се верува.

6. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.463
    Еве и јас ќе ви раскажам една приказна...
    Минатото лето бевме на одмор во Дојран. Имаше посебни кревети и соби за сите. Така јас легнав сама во собата и воопшто не ми беше страв. Никогаш немав страв од темнина. Бидејќи бев мн изморена си легнавме пред полноќ и веднаш сите заспавме. Одеднаш јас се будам и го барам телефонот за да видам колку е часот. Видов дека е точно 03:00. Не се разбудив сама туку како некоја жена да ме викаше така нешто, некој чуден глас. Пред мене се појави мојот прадедо кој што многу го сакав а и тој мене. Ми рече дека тој гледа се,дека една ден ќе ме земе кај него за повторно да ми купува сладолдед од јагода,цреша,ванила,чоколадо... Сето тоа ми го кажуваше мн неразбирливо. На крај рече јас живеев 99 години 11 месеци 30 денови и 24 часа но ќе му се одмаздам на тој што ми го скрати животот и тоа дупло. За неколку дена ќе дојде твојот втор братучед за да ти подари нешто мн драгоцено и за двајцата. Го кажа ова и потоа се изгуби. А јас се стаписав и почнав да врескам „еве го дедоо, дедооооооооо не си одии дедичкоо“. Дојдоа сите, а јас вриштев и вриштев неможев да се смирам.И навистина тој за 1 минута ке го славеше својот 100 ти роденден. За 2 дена дојде мојот втор братучед и ми подари едно ланче кое го носеше мојата прабаба а јас секогаш и го крадев...
    неможам повеке да пишувам, зошто во моментов плачам и неможам да се смирам ;( ;( :(

На Bitter-Sweet, Draginja, Sara123 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.463
    Лелеее ме наежи...
    Леле кај ја отворив темава сама сум дома.. ;(

8. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Малку ме ставивте во мисла девојки.
    Мене често ми се случува да кога ќе ѓи затворам очите да чујам некое злобно смеење или некои луѓе како разговараат во некоја просторија.
    На пример последниот пат чув како некоја жена си го погребуваше синот. :tmi: Зборуваше за некакви чаршафи и како тие требале да стојат во неговиот ковчег бидејки така бил адетод. Потоа чув затворање на ковчег. Знаете оној звук кога ќе затворите плакар... :|
    Но, секогаш не е толку страшно. Слушам обични телефонски разговори, слушам како деца плачат и слично.
    И не знам колку сте запознаени со ова но, имам гледано една емисија во која зборуваа за тоа како човекот има мрежна блокада за да не фаќа фреквенции на далечина. Веројатно се мисли на телепатија. Но, во онаа состојба додека спиеме може да се случи да фатиме некои бранови.

Постои и објаснување за ова. Чиста логика.

На пример направени се мн. методи и во текот на историјата истите се тренираат и вежбаат на различни начини, сите традициски и религиозни и духовни структури се обидуваат да пронајдат релевантна метода преку која би совладале, односно да научиме да ја контролираме таа бариера која е премин на информациите во меморијата во темпоралниот кортекст, во темпоралната мрежа односно према свеста.
    Со тоа што треба да се нагласи дека природата тоа намерно го има сторено, и ние едноставно сме заштитени од толку импути бидејки кога не би постоел тој механизам ние би биле бомбардирани со голема количина информации, практично од целиот универзум. Всушност, воопшто не би можеле да опстанеме на тој начин.

Така одеднаш работите стануваат појасни.

На psychic и Gordana10 им се допаѓа ова.
  9. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Со гласовиве ми се има повеќе пати дешавано кога ќе легнам да спијам.
    Таман сум замижала за да заспијам, гласови како да го довикуваат моето име.
    Се одзвивам понекогаш, мислам дека стварно ме довикува некој: - Да, ме викна некој, бе?! -.-
    Ја прашав една бабичка и ми рече да не се одзвивам, оти тоа бил гласот на ѓаволот?! ]:) :sweat:

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297

и мене ми се деси еднашка во соба кога се облекував и стоев одма до вратата и некој тропна и јас бев при крај со облекувањето и викам АЈДЕ и гледам никој не влева излегов од собата,и одма ја здогледав др соба беше вратата отворена и беше темно ама не влегов отидов во дневната да прашам мама тато дали они тропнале они викат нее му реков дека слушнав како ми тропнале и они викат ти се причинило вака ннака после аа јас тропнав демек за да не се плашам , и на дечко ми му кажувам ама џабее он мисле дека сум луда јас мене тоа најмногу ме нервира. затоа има некој што не веруваат и те мислат за луда

11. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    и јас слушам многу работи и сум слушнала за овие фреквенциите...можеш да ми дадеш линк од слична емисија за да видам дали сум во право за една работа

12. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Фреквенции?
    Може некој да ми објасни малку подетално? -.^

13. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    колку јас што знам, нашиот мозок може да слушне одредени фреквенции, но не се, затоа што ако слушне се, едноставно не би можел да го истрпи тоа :^) во Перу е најдена една како ,,справичка“ која кога ќе се свири на неа, таа испушта некој звук и некоја френквенција на која работи нашиов мозок :geek: се верува дека сите овие видовити или овие што комуницираат со задгробниот свет (ако навистина е реално) :?: можат да фатат повеќе бранови со мозокот, а поголемиот дел од луѓето си се обични и само понешто необјаснето може да им се случи :lol: тоа сеуште не е објаснето, јас ова онака ко имам слушнато од руски документарен филм, се е забрането за оваа тема :?: всушност, се е mind over matter :D

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276

psyhic, знаеш како...Нема обични и необични. Значи можеме сите подеднакво! Верувајте ми на зборот, не се шегувам со вас. :nod:
    Е сега, ние кои можеме без вежбање и посебна желба за тоа, имаме природна ,,дарба'' и нашето т.н. сетило е поради некоја Х причина повеќе развиено за разлика од останатите, што не значи дека другиве се кретени и неможат. Тие исто толку можат како мене и тебе, само проблемот е што немаат интерес. Или евентуално ако нешто им се случи, тоа го толкуваат како нешто чудно, необично, паранормално, што на пример за мене и тебе е нормално. :)
    Не ме сфаќај погрешно, и прости ми ако грешам но, еве те читам веќе подолго време и забележав дека и ти имаш познавање од оваа област па, претпоставувам дека имаш искуство.
    Само ако континуирано работиме на тоа.

Иначе psyhic да ме утепаш не ми текнува како се викаше емисијава. :| А често знаев да ја фатам на телевизија, ако не од почеток бар на крајот, и да чуев по некој многу корисен и интересен факт.

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    знам и јас дека сите можат, но во право си - страв им е, еве на другарка ми и покажував топки од енергија сакав да ја оладам малку и ко и ја пуштив толку се уплаши...и разбирам, но со дарба полесно се учи...вале и ти имаш дарба (така ми изгледаш отприлика) :lol: ?

16. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276

Енергетска топка? Hell yeah! :rock
    Е тоа искрено не го можам, секоја чест за тебе. :)
    Јас на пример добра сум во читање мисли, предвидување случки (најчесто преку сонови) и биоенергија.
    А да направам енергетска ,,топка'' и истата да ја насочам кон одредено нешто не можам.
    Почнав со некои техники и добро ми одеше, ама ме фати мрза и се откажав.

Но, затоа тогаш кога ќе се налутам знае да згрми од ведро небо, и да почнат да дуваат ветришта макар и на 40 степени. :tmi:
    Е тогаш искрено се чувствувам моќно. Like a witch ]:) :D
    Си го владеам занаетот бе. :D

17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Да се надоврзам :) колку што се сеќавам имав прочитано за ова некаде, од одамна беше, не можам да се сетам точно каде, но ми остави впечаток.Токму таа телепатија, читање на мисли и слично се случува поради тоа на која фрекфенција е мозокот, некои велат обично се случува тоа кога умот не е преоптеретен со мисли, најчесто пред да се разбуди човек насабајле и навечер пред спиење.Мислам дека поважно било тоа, отколку она кој може, а кој не може да чита мисли или сл., се зависело од тоа дали и колку е преоптоварен умот со мисли.
    Сега, и по емисиите што ги имав гледано за паранормални активности, се спомнува тоа слушање на гласови, на места каде има духови.Иако и тие емисии ми се некако префилмувани, некако не ми е баш релевантно дека би слушале глас на починат човек :wasntme:

18. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Јас еднаш додека спиев чув машки длабок глас кој ми рече ,,Баци ја баба ти'' и кога ѓи отворив очите немаше никој. :^)
    Следниот ден веднаш го земав телефонот да ја прашам баба ми што прави и дали е добро, а таа ми одговори дека се е во ред но, некако ми остави простор за сомневање бидејки ја понавам по гласот и знам дали ми ја кажува вистината.
    Инаку, за среќа денес е жива и здрава, ама само јас знам како ми беше таа вечер, и нетрпеливо со 300 маки го пречекав утрото.

19. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    како го правиш тоа со ветровите...мене само 2-3 ми има успеано ( комшиите што се скарани со баба ми и само проблеми прават ги поправаа ќерамидите и ги слушнав како велеа ај нема да заврни се дома ќе ни накисни и јас се изнервирав и поручекта врнеше, се истури...ако временската велеше сончево :P другите пати малку..) се тренира тоа? на колку години доби ваквите моќи? :D

20. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276

Ме изнасмеа за ова со баба ти. :D
    Иначе не знам, не сум сигурна кога започна. Не се сеќавам ни прв пат кога почнав да дејствувам врз времето.
    Но, знам дека може да се извежба. Веројатно преку медитација. Бидејки секогаш кога медитирам некако се станува по бистро, моите сетила се изоструваат и се чувствувам моќно. Буквално како да држам оган некаде длабоко во себе. Чудно е, но успева. Обиди се можеби и ти ќе се чувствуваш така. :)
    Патем ме заинтересира за енергетскиве топки што ѓи спомна во претходниот пост...
    Ја насочуваш енергијата кон рацете и ја формираш или? Така мислам дека одеше тој процес.

На Sara123 и psychic им се допаѓа ова.