јас не медитирам...многу пати сум пробала и страшни визии имам па не ми е воопшто пријатно со топките бар јас вака правам - ги местам рацете да формираат мала топка но да не се допираат меѓу себе најдобро едната дланка хоризонтално, а другата вертикално но потсвиткани да прават топка. се концентрирам и како од третото око (ако ти е отворено) да земам енергија и ја замислувам од таму како поминува низ рацете (може да ти биде ладно, топло или да те скокотка) и со рацете вртам полека во форма на топка и како да чувствувам нешто се потешко и потешко и потоа ја зголемувам со рацете ако треба во почетокот ќе ти биде ладно па топло но со повеќе вежба ќе си се најде само. Немој во почетокот да правиш повеќе ако те заболи главата. Може да пробаш да црпиш и енергија од земјата или од друг (од земја само ќе замислиш дека енергијата од таму доаѓа, а од друг со допир па од местото на допирот )за пуштањето треба повеќе време, но со дланките намести ги како топка да фрлаш и замислувај дека таа патува до кај што сакаш. Проблемот е што замислувањето треба да биде детално и точно да знаеш што сакаш. Јас дури моливче можам едвај да поместам ако година и малку тренирам ама може и добро и лошо да посакуваш дури ја пушташ. Ако на човек кој не е тука сакаш да му ја пратиш, смисли ја намерата прво и дури ја пушташ имај го на ум човекот и намерата спас да проблемот од медитација? ми се има случено и астрален напад така...
И јас имам читано и беше слично на ова ама не бев сигурна. Еве од сега па натаму почесто ќе вежбам. Дури и додека ти го читав постот се обидов и случајно мајка ми влезе во соба и се чудеше. Инаку за медитацијата да не не правиш нешто како што треба? Зошто не би требало да имаш астрални напади. Можеби е проблемот во тоа што твоето трето око е отворено меѓутоа имаш блокада во некоја од чакрите. Навистина ме чудиш. Нели медитацијата треба да покрене мир, пријатни чувства, релаксација...Секогаш целта не е АП. Иако јас немам доживеано, ама осеќам дека полека полека како да се наближувам бидејки кога ќе ѓи затворам очите оние бои кои нели се појавуваат стануваат се по живописни. Во секој случај, одам чекор по чекор, а и не сум редовна баш во медитацијата. А за да ја доживееш таа состојба треба почесто вежбање и обид за отварање на чакрите. Мене онаа чакра за љубов ми е - 100 така да тешко ќе оди со ова. Ама како и да е не се откажувам јас.
јас со жолтата си имам проблем, а она љубовната баш не ми е јака, посебно сега од ко се затрескав...АП најлесно некако ми паѓа во спиење да направам а и јас не сум редовна во медитациите - немам ни време а па баш и не сакам пред моите дома што не се баш свесни за ,,моќите“ едноставно не веруваат во нив
Ima premnogu tekstovi i ne mozam da baram dali ima slucka kako mojata, pa ke vi kazam, ako nekoj znae da mi pomogne. Vcera se razbudiv okolu 8 casot na utro pa povtorno zaspav moozebi pola cas-cas podocna,sonuvav kako lezam na leva strana,a nad mene covek vo crno, odnosno brat mu na decko mi kacen nad mene da me turka, isto taka na jave ev zavrtena na leva strana i pocuvstvuvav kako nekoj da e kacen nad mene i da me pritiska na krevetot, gi otvoriv ocite, seuste bese taka, probav da viknam, ne mozev, glasot mi bese izguben, mozev samo stapaloto da go mrdnam,taka i napraviv i za nekoja sekunda se izgube... Zadremav pak i pak istoto se sluci na ista strana, i tretiot pat pocuvtvuvav kako kebeto poleka da se spusta na mene kaj vratot i pocna pak da me pritiska no sega samo tamu, ne po grbot...Pomina pak za nekoja sekunda, se isplasiv premnogu. Znaci ova zavsri kon 10:02 nautro, denes povtorno isto,samo sto ovoj pat sonuvav kako lezam isto na leva strana i deka brat mi i eden covek vo crno nepoznat bile pred mene i naednas pocnale da se trgaat od mene kako nesto da gledale zad mene, vo toj moment pocna da se slucuva "napadot". Se razbudiv, me turkase nesto dadov mn otpor, i pocuvtvuvav/slusnav nesto kako vozdiska nekoja i veke ne zaspav, se isplasiv mn...inace ova se sluci okolu 09:45-48 min..otprilika isto vreme kako i vcera... Vaka mi se sluci pred nekolku meseci, isto od sabajle...A prv pat mi se sluci isto taka od sabajle vo Juni 2012, no togas bev doma, a sega sum vo studentski. Citav na net za 'paraliza pri spienje', http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 1%9A%D0%B5 , sepak ne znam, no znam deka e mn strashno!
i mene Mi se ima sluceno takvo nesto i Jas se boram da se razbudam Ali nikako Ne mozam i najloso e Koga Ke se razbudam Ne sakam da spijam Ali bas vo Toj Moment Ne mosam da gi otvoram ocite Za sekunda zaspivam fala boga sto Ne Mi se slucuva cesto Ali imam prasano i baba Mi Mi ima kazano Deka senka bilo Ne sakam da te plasam Ali najdobro e da Ne mislis Na toa pred spijane Oti mene Mi se slucuvase cesto pred da zaspijam da mislam dali pak Ke Mi se sluci i stvarno bese Taka ednostavno Ne misli Na toa a i Jas imam citano Za paraliza vo sonot i mislam Na sekoj covek mu se slucuva toa.
Незнам баш дали ова е паразила.Делот каде што неможеше да викнеш и да мрденп да,ама она кога те туркало нешто од назад,ете тоа незнам.Земи темјан и почади ја собата,разветри ја,осветли ја,ако немаш иакона стави си,попрскај со осветена вода и најважно,не размилсувај воопшто за тоа и не се плаши.Знам тешко е да го излажеш мозокот,ама повторувај си дека нема да ти се случи тоа,повторно,мене ми успеа.
Sosema isto. I mene mi rekoa deka bilo senka. Koj znae.... Ne mislam voopsto, a i stanuvam porano ovie dena i ne se slucuva nisto. Fala
Луѓе,морав негде да се жалам и да барам некое чаре.Како мала ми се случувало ова ама тогаш полесно сум поминувала,само сум седнувала и сум се смирувала.Проблемот ми е што мрзам полна месечина бре И другарка ми ненормална ме прави,ми вика многу гледаш филмичиња,ама бре што ми е? Таман ке видам надвор полна месечина,ми се лоши,како да се вкочанувам,се заќутувам,се гушам,зјапам,се распрашувам дали некој умрел на местото кај што сум,еве пред неколку недели бев кај другарка,ми кажува дека сум зјапала у балконот кај што умрел татко и на таа една друга другарка.Ке се мрднам жими се,како мала по бајачки сум носена,незнам веќе кај која бајачка не ме однеле...Како мала само ке сум се пикнела у соба и сум ќутела,ама сега?Незнам што ми станува,незнам зашто,еве кој што дозна ми вика - ти нормална си?Едно време престана да ми е така,еве сега колку години поминаа,пак.Пак си се залажувам дека си се умислувам дека ова она,ама неможам бре,незнам што ми е.Не да сум уплашена... Кажувајте ако знаете нешто,ке полудам мајке ми
Потполно истото ми се случува и мене. Само кај мене има и надворешни промени, и може да не ти се верува но, тенот ми станува блед, косата ми добива некој чуден сјај, жедта и потреба за храна ми се зголемуваат, па дури понекогаш имам главоболки и лошо ми е. Вообичаено тој период може да се случи да добијам прецизно претчувство дека нешто лошо ќе се случи, и вообичаено истото се случува. Башка може да се случи моето расположение драстично да варира, од разочараност и страв до зголемена хиперактивност и чувство на среќа... Нешто слично како биполарното нарушување. Во секој случај чудно е, и јас те разбирам во потполност, и ти велам дека нема потреба од страв, бидејки ние две не сме единствени, бидејки познавам уште многу луѓе со ваков проблем така да до некаде е оправдано, бидејки речиси врз сите нас кои сме малку спиритуално понапредни за разлика од другите, полниот месец има некакво влијание врз нас.
Ауфф во последно време што ме фати страв Значи нашава куќа е на 2 спрата и кога врне,грме или едноставно кога сакам мачето да си спие кај мене секогаш сакам да го ставам долу на долниот спра.Оваа мачево ме гледа знаеш како како да не сака да влезе или пак да има нешто.Оваа го пишувам пошто имам прочитано дека мачките и кучињата посебно се оденсуваат ако има некој а ние не можеме да го видиме.Плус таму порано живееле едни наши роднини кој еден од нив е мртов И секогаш долу е посебно значи малку ладнооооооо
Prvo,izvinete za latinicava ama od mob. sum, ne mi raboti kompjuterott. Sakav da pisam,nekolku pati se dvoumev dali da pisam da ne me napraite ulava,ama eve kaliopea pisala.Mene uste od mala mi se aslucuva toa.Si zboram sama,se tresam,se vkocanuvam,gledam senki,se podonesvestuvam,mi se losi,zboram gluposti,ama od mala mi e taka,vise sum naucena,iako ni najmalku ne e prijatno.Mi spomnale za hardokolus,makar so neznan so e,barav ba gugl ama nisto ne najdov,a bajacka mi go a kazano toa,demek nekoj znak bilo.Znam i da gledam so saati vo mesecinata,a da,da ja iskoristam prilikava i da kazam deka kaiopea mo e treta bratucedka i mnogu dobro ja poznavam,i skoro istot ni se slucuva,ali ona ja ima taa srekja so nikojpat ne i se slucilo da se podonesvesti,so mene skoro sekojpat mi se slucuva.Nema nekoe resenie,a po bajacki ne mi se odi neznam so ke pravam ponataka,nepodnoslivo mi e vise...
Мораш да си ветиш себе си, дека следниот полн месец ќе воспоставиш целосна контрола врз себе и своето однесување. Дека ќе застанеш на нозе, ќе дишеш и ќе бидеш многу помоќна од сите оние сенки кои ти се привидуваат и ти вршат душевен немир. Па да видиме тогаш кој има повеќе моќ? Ти или лукавата месечина? Јас за инат се смеам тој ден, излегувам, и колку и да ми е лошо со петни жили се борам против тоа. Колку и да звучам како некој ѓавол излезен од хорор филм, и колку и да ти се чини невозможно, верувај ми дека е. Само треба да бидеш силна и да се бориш. Тоа е сешто треба да сториш. Ако си верник, (јас не сум), но тоа не значи дека е тоа лошо, склопи ѓи рацете и помоли се за мир во душата, и ќе го добиеш, не се секирај.
Сум пробувала,ама неможам,ми викаат дека сум гледала луѓе ко со омраза,абе ајде молим ти се,неќам да поверувам.Калиопеа си седи си се контролира,неможам бре.Здивувам.Башка еве една другарка ја испраќав,и има тука една куќа,уште пола од пожарот пред 3 години разрушена,и ја испраќав,вечерта,има умрено еден 45 годишен,син му на тој што живее,а предходно од Бардовци беше искочен,мрднат беше . И гледав натака,си дремев ми вика другарка ми,мрдни се ма како не ти е страв,ја си влегов во куќата,си мумлав,оваа ме гледа и не и се верува,а дента ми беше страв да поминам.Мразам, а посебно пред другарки пробувам да се смирам,али неможам бре,неможам едноставно...Тешко мене кога ке ме приметат сите...
Убаво кажа Фејри,си се конторолирам јас,ама страв ми е сепак.Скраја да е некој да ме примети,последниот пат добро поминав со мојата “мила’’ полна месечина,ништо не ми се случи,малце поседив,земав чист воздух и ми помина.Ух,дајбоже да ми помине
А јас што да кажам? Што често имам вакви моменти и не можам да се исконтролирам, затоа моите пријатели мислат дека сум луда. Можеби се во право, но како и да е лошо е ова. Можно е да се работи за дејство на некаква магија или негативна енергија, но не сум сигурна во тоа.
Ова ми се случи неодамна. Спиев и сонував еден кореец беше изгледа (или кинез или јапонец ако не беше кореец) онака постар човек со околу 50 год. брада, мустаќи горе немаше мн. коса а од страните му беше долга. Како и да е ми зборуваше за морските бранови. Зборуваше толку добро како начитан, паметен човек. (Со сестра ми имаме кревет на два спратаи доаѓа како во Г, таа спие долу, а јас горе) Додека спиев почувствував како некој да се качи на креветот и човекот ми рече дека ќе ми го поправи, потоа нешто ми чукна под креветот и се разбудив. Обично спијам на стомак, но бев заспала на грб. Погледнав и видов ЧОВЕК. Качен на креветот на сестра ми стои до мене и ме гледа неподвижно. Не можев да мрднам ни да зборам. Не беше бел. Лицето му беше во боја како на вистински човек. Сенките од прозорот му паѓаа на лицето а чудно е тоа што мнооогу потсекаше на другарот на татко ми кој е жив. СТанав и брзо кај татко ми а од страв што да правам ? ПОсле цело време нешто ми тропаше, чувствував присуство и слушав чекори. Едно време ги слушнав толку силно што помислив дека сестра ми станала во ВЦ да оди и си викам добро е и викам ти ли (името) и гледам не е таа, с епрепотив значи едвај заспав!!
лелеее бре луѓе многу ми е и тересно ова коа го читам ама после коа треба да си легнам не д истоо хахахахаха