1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    ^
    Заради такви непромислени глупости настрадуваат нечии животи :(.

2. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Valerin, немој повеќе такви глупости со пентаграми... не си сатанист... зато ти сама го повикуваш злото и лошите работи со вакви ,,ритуали“...

3. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Јас сепак не сум суеверна, а особено не кога станува збор за овие работи.
    А пентаграмот не е сатанистички.
    Тој ѓи претставува петте елементи на природата и нема ништо натприродно во еден метален предмет.
    Второ немав никаква намера, и јас си стоев настрана додека другарка ми се глупираше и потоа само ѓи тргнав работите кај неа во шкаф. Можеби дека стоев близу до неа и потоа со голи раце ѓи допрев, па кармата проработела. Не знам што да кажам друго, смешна сум си сама на себе за ова што го пишувам...
    И не дека се бранам, ама луѓе, немавме ниту слика ниту предмет до нас за да сториме некое зло.
    Се смеевме, беше на зафрканција, и порано се случувало па немало ваков исход истото.
    И ако со свеќа, вода шеќер и сол се правело магија, тогаш океј, грешник сум, што друго да кажам.. :|

Ама сепак јас мислам дека е до прстенот. Чудниот тип кој ми го трупна во рака вечерта пред да се случи ова, под изговор дека не му се допаѓал, а го купила мајка му на распродажба во некоја ефтина златара. :^)
    На него имаше чудни греботини и врежани испишани зборови на латински јазик. Бар толку се сеќавам..
    И само едно не ми е сеуште јасно..Како се поклопија работите?
    Т.е. истиот ден јас и другарка ми да се глупираме, да го допрам тој одвратен прстен и да ми умре мачето! :|
    Не знам чија е вината, веројатно тоа што се случи било само коинциденција...Барем се надевам бидејки чудни работи ми се случуваат во последно време и онака. И тоа секогаш пред задушница.
    Затоа од секогаш сум се плашела од овој празник. Уште од малечка...
    Многу е морбиден и несекојдневен, бар според мене.

4. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Valerin, ако ти текнува на некој збор преведи го види што значи.

5. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276

Знаеш што е најинтересно? Што јас знам латински! :| Не дека нешто перфектно го владеам, меѓутоа знам.
    Ама ете гледаш, не зачитав бидејки буквите беа минијатурни, а башка и немав време.
    Но, јазикот беше тој, речиси сигурна сум.
    Имаше еден збор на кој како низ магла се сеќавам.
    libénter кој во превод значи добредојдено.
    А што е добредојдено којзнае. :| Сигурно не е нешто арно...

Како и да е нема врска, не навлегувам повеќе.
    Бидејки некој да чита ќе помисли дека сум забегала.
    Морало да бидне така и тоа е. Нема бегство од судбината и кармата. Тие порано или подоцна ќе си се вратат по данокот, тоа е сигурна работа.

6. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Битно ти си здрава и жива. :)

7. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    И мене ми се има случено повеќе пати вакво нешто.Обично ми се случува ако излезам надвор,а сонцето силно свети насекаде да гледам розеви(или светло црвени) кругчиња.
    Мислев дека е од силната светлина,ама ме замисли ова вие што го напишавте. :!: :?:

8. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276

Sweet - star можеби е од сонцето како што и сама кажа, а тоа нормална рекација и нема ништо натприродно овде, доколку ти се случува само кога е сончево.
    Понекогаш и јас гледам проѕирни ситни линии пред очите, ама тоа е кога нагло ќе станам од креветот или притисокот ми е повисок од вообичаено, што значи дека ниту во ова нема нешто кое веќе не го знаеме.

Ова што јас го напишав нема врска со временските услови.
    Едноставно си лежев во собата гледав во таванот, и едноставно се случи.
    Пред некој ден се обидев повторно на истиот начин меѓутоа немаше ништо.
    Така да, не е ништо чудно ако откако ќе гледаме во сонцето или непосредно во негова близина кон небото, а потоа погледнеме настрана забележиме тегет/црвено кругче кое ни го попречува видот.
    Впрочем тоа е нормално, бидејки човечкото око не може да поднесе толкав капацитет на светлина.

Сепак, ова е само моја претпоставка, можеби кај тебе станува збор за нешто сосема трето... :)

9. Zaljubena11

Zaljubena11 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    10
    Najprvo se izvinuvam za latinicata no od mob sum.
    Nikogas mi se nema sluceno nekoe paranormalno iskustvo no bisakala da mi sse sluci. Sekoja vecer posle 12 go gledam toa na TLC (A haunting) i (Ghost lab) daj kaazete sto da napravaam sakam da mi se sluci ttakvo nesto. :D

10. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Не се будалеј еј, сакаш од памет да се извадиш. :rofl:

На ColoursOfTheRainbow и Gordana10 им се допаѓа ова.
  11. Zaljubena11

Zaljubena11 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    10
    Ne breee navistina uzivam vo takvi raboti. Znaci stvarno sakam nesto takvo da mi se desi. :D Ednostavno e : BESTRASNA SUM 8) :D

12. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Јас многу сакам хорорчиња навечер ама после мора да спијам со запалено светло -.- :lol:

13. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Ова би требало да успее 100%- оди во куќата во Црниче што е, куќа на стравот или како ја викаат, таму сигурно ќе имаш некое искуство па после пиши ни :lol: :$

14. Zaljubena11

Zaljubena11 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    10
    Jaoooooooo od kocani sum :D

15. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Епа тогаш напиј се ред бул и ќе летнеш.Ете ти уште една необјаслива случка. |(

На Draginja, sweet-star, oneday и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Јас сум голем скептик зa ваквите работи, но ми се случија многу случки за кои нема и неможав да најдам логично објаснување. И сега верувам дека постојат некои натприродни сили. Ќе ви ги раскажам некој ден случките :*

17. Diamondkiss

Diamondkiss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    Ај да ви раскажам јас една случка што ми се има мене случено, поточно на еден мој другар.
    Бевме излезени друштво (ова пред 2 гог ) и баш зборевме за вакви работи и во нашиот град во главната црква што е има гроб од владика ухуу од пред сто години може е. И имаме разбрано дека ако спиеш повеќе од 4 саати над тој гроб - нема да си станеш хаха :D И ај другар ми се јави паметниот и вика ај баш да видиме јас ке спијам. И ние не се будали ајде бегај, ние сите тртки хахах. И овја ајде се запнал и ај.

По неколку саати го бараме детево абе нигде го нема, и одеднаш се појавува како крпа блед од онаа за прозори бришење :lol: и мие му викаме абе кај забега? и он па спиев нели , и ние да и ? и он “ па на сон ми се јави владиката и ми рече стани од гробов дека ако не станам сега од овој гроб,јас ке те заковам овде цел живот ! “ ЛЕЛЕ значи кога ни кажаа ова абе сите буквално се смрзнавме и џом од црквата да не нема...и цело време детово седеше и си траеше така ко нем, а јас цело време бев во шок и ден денеска ко ке ми текне на тоа ваква сум “ :| “ хаха

На Bitter-Sweet и untouchableGirl им се допаѓа ова.
  18. untouchableGirl

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Завчеравечер едни другари (забегани се целите :lol: ) отишле на гробишта да викаат духови.
    Ама пред да започнат слушнале силен плач и да ги нема, утредента двајцата беа бледи.

19. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    3.860
    Јас пак постојано имам чуство како да веќе сум го видела некаде тоа што се случува..Незнам како да опишам ама например кога некоја другарка или било кој нешто прозбори јас во себе си го кажувам истото што тој го кажува и тоа во исто време! И како да гледам нешто снимено на камера по 100 пат дека тоа веќе се случило :worried: Незнам што е тоа ај објаснете ми, можеби е само читање на мисли ама пак сликите што ми се како навраќаат во глава..загрижена сум :(

Уф и да кажам нешто друго.Значи кога спијам, седам било што да правам се нормално и тека наеднаш се стресам целата како цела кожа ми се наежува и како во транс се стресувам незнам што..И другарки и родителите ме забележале и ме прашуваат што ми е а јас незнам што да кажам :?: .А инаку кога спијам тоа е поинтензивно и некогаш се случува и да удрам во нешто , на пр ако спијам на крај на кревет кога се стресам удрам во наслонот или железото..Како попарена рипам а незнам зошто ;(

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    за ова моево некој да не знае нешто ????