Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Ајде не тролај |(
    Софија, можно е да си халуцинирала, се случува од преголем замор да не знаеш главата кај ти е, а не пак што си направилa пред две секунди :) Нема место за паника тука и мене ми се случува често кога сум ненаспана. :)

2. hapyygirl

hapyygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    mene proleta mi se ima sluceno edno neubavo iskustvo so mojot bivsi decko bev vo edno selo vo blizina na mojto grad on ima kuka tam i na vrakanje na edna raskrsnica koja ne e osvetlena mala raskrnica za lokani patista videnovme edna zena so busava kosa vo crno celata na patot stoese uplav fanavme taa taka smireno stoese na patot a toj so kolata vo nea gas davse i taa vopstpo ne se potrgna koga epten i se doblizavme svrde odednas za da ne ja udri nea ja videv epten ubavo ko ja odminuvame od kaj mojot prozor stoese so busava ne izmiena kosa nad oci i pagnase ccc ke umrevme od strav epten se izplasiv od vaj doma si dopjdov utre se rasprasuvme i ne mozeveme da doznaeme dali bilo nekoja zena so ne e psihicki dobra ili nekoja magii pravila ili nekoja visa sila nezz so bese ama znam deka bese kako vo horor film

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    Ми се има случено пред неколку месеци.
    Еден школски другар почина пред година ипол. И едно утро моите искачаа од дома и ме разбудија кога ја затвараа надворешната врата. Се разбудив и до мене го видов другаров како лежи и ме гледа, одма тука до мене. Незнам дали ми рече нешто, ама јас цела бев како.парализирана од страв. Се авртев на другата страна само, па пак погледнав, го немаше, ама мене стравот ми остана. Ми се чинеше цела вечност додека собрав храброст да станам од креветот.
    Се тешам дека тоа било од што спиев па нерасонета. Ама будна бев, кога го вифов очите како филџани ми беа.
    Незнам стварно ама од памет се извадив.

4. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    додека го доев син ми ненајдено ги отворив очите исто како неарасонета видов светлина ,како грутка светлина беше едно метро одалечена од мене и на 3 сек ја снема во ѕидот ,знам дека не беше сон ,а додека бев трудна со син ми ми дојде предупредување дека ќе ми уммре свекрвата и кога се разбудив видов како оцртана линија од човек светеше таа линија чудна работа незнам како да ви опишам

5. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Духови во Струга леле мака ми е да објаснувам ама глупости на куб

6. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Соноќа у 1 саат си одев дома, нејќев со такси и пешачев до дома. Праев муабет со другарка на телефон и пред да свртам во мојот сокак видов еден човек доаѓаше накај мене (во таа насока) и ја го видов и баш и спомнав на другарка ми дека има еден човек на улицата зашо пред тоа баш никој не видов. И свртев и се завртев назад да видам кај е човекот...го немаше. Мене ми стана мн језиво (денес е мртвен :x ). Незнам каде би можел да исчезне и што точно се десило ама се преплашив.....

7. Tina12

Tina12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    9
    Бев кај баба ми, сега на летниот распуст, и ајде дојде време за спиење.Баба ми и дедо ми си легнаа во спалната.Во поранешата соба на мајка ми спеше братучед ми, бидејќи му беше страв сам на спрат горе да оди, вујче и вујна не беа дома.И сега ајде јас ќе сшијам во дневната.Гледав телевизор некаде до 2 и пол или 3.Бев до бањата и ајде да си легнам.Го изгасив телевизорот и се наместив убаво, ептен си ја најдов положбата.И баш да заспијам слушам нешто крцка од кујната.Вратата од зад мене закрцкаа.Се здрвив.Не можам да се мрдам, си мислам ако станам и проверам што може да ми се случи.Легам уште и повторно од кујната нешто крцка.Далинското беше до мене и го вклучив телевизорот, ми беше страв по мрак да одам до кујна.Станав и го упалив светлото и отидов во кујната, немаше ништо.Исклчив светлата и телевизорот и легнав.И оно пак крцка.Не можев да дишам од страв.Станав и пак ги упалив светлата проверив се.Бев во бања пак и се вратив.Го оставив телевизорот и го попуштив гласот за да не се слуша крцкањето.
    Не знам пто беше ама едвај заспав, утредента ја прашав баба ми ама таа као да не ме плаши вели ти се причинило.Па не сум луда мислам...Инаку имам повеќе случки доживеано што не можам да ги објаснам.Такви работи како слушање крцкања, чекори и дишење во мојата коса...

8. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    секоја вечер откај 23-24 часот во моето маало врескаат мачки и тоа многу силно,како нешто или некој да ги дере или мачи,стварно е грозно и језиво за слушање,а штом ке излеземе надвор да видиме престануваат

9. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    :P

ги прекинуваш у романтика :fubar:

:rofl:

На Sweetyy123, sweet-star, Silver.E и 2 други им се допаѓа ова.
  10. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    се убив од смеење :rofl: :rofl:
    искрено не ми текна на ова,веројатно им е сезона на парење :D
    ме вадат од такт секоја вечер многу се гласни :rofl:

На Twinkles, sweet-star, SnowWhite8 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Неколку пати ми се имаат случено такви работи за кои не најдов објаснување а ќе ви раскажам за една случка која ми има втерено страв во коски . Една вечер бев сама дома , си седев во дневната и гледав тв..После некое време одам во мојата соба и гледам нешто ми свети , а тоа ламбата на балконот да била светната. Моиве сигурно ја светнале за нешто па заборавиле после да ја изгаснат - си помислив, па ја згаснав. . После некој саат се вратија мајка ми и татко ми дома, јас пак во дневна седам и ете ја мајка ми влегува во соба и ми вели- Што си ја светнала таа сијалица на балконот од твојата соба кога не седиш таму. Не обрнав внимание и овој пат, викам тогаш расипана е нешто. После тоа си легнав да спијам во мојата соба и по некое време слушнав како нешто крцка меѓу ролетните на прозорците, како нешто да ги дига и потспушта по малку. Звукот не престануваше воопшто и дур тогаш ми страна страв па се преместив во собата на сестра ми. Уште се слушаше крцкањето од мојата соба а по некое време премина и на вратата , како некој да ставаше клуч во бравата и пробуваше да ја отвори, а ролетната на вратата цела беше спуштена , а плус и клуч имаше на неа одвнатре :o Цел саат и повеќе не престана. Па и човек да беше раката ке му окапеше од вртење толку време :D :worried: Јас ко здрвена лежев на креветот, неможев да се мрднам од страв и едвај гледав некако да заспијам . Утредента кога се разбудив немаше ништо , се си беше во ред. Стварно не ми е јасно што беше таа вечер а и тоа со сијалицата предтоа . Од тогаш веќе ми е страв да спијам сама па затоа светлото ми е секогаш запалено. Па и така ме фаќа страв понекогаш и знам често и тв -то да го оставам уклучено и радиото да ми свири.

12. vampire15

vampire15 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Ова ми се случи пред неколку месеци.
    Беше околу 2 часот кога отидов до маркетот, кога одев не ми се случи ништо чудно но на враќање... Поминував низ една темна и страшна уличка таму прво живееше еден човек кој веќе почина, низ таа уличка ретко кој минува, сите се плашат да поминат. Кога минував од куќата од спротива се слушнаа чудни звуци, не обрнав многу внимание но кога поминав имаше едни кутии и сите испопаѓаа, и потоа зад мене слушнав како некој оди но кога се свртев немаше никој.

И ова случка многу ме чуди.
    Се враќав од изглегување, веќе бев близу до мојата куќа беше точно 00:00 часот кога поминував низ една куќа и почна нешто силно да тропа по оградата и после една минута престана незнам што беше тоа но во таа куќа веќе подолго време никој не живее.

13. dence

dence Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
  14. E.Biersack07

E.Biersack07 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Aбе така нешто многу страшно ми се нема случено ама еве баш пред една-две недели си седевме сами со една другарка кај неа дома,нејзините на свадба беа и јас кај неа спиев.И во собата нејзина прозорецов е голем и ако е запалено светлото од надвор се се гледа.И се си беше во ред гледавме,филм ова она и негде кај 12:30 слушнавме звук однадвор и излеговме на тераса да видиме и еден човек (како што го видов јас можда имаше околу 50-60 години :D ) во црно палто со црна капа и кога не виде се насмеа другарка ми почна да вреска и овај уште толку се изнасмеа и ја изваде капата и мртов ладен си замина.Можда не е толку страшно ама сепак,морничаво беше..И после по 10 минути некаде ми ѕвонеше некој со непознат број и ми се изнасмеа на телефон..Можда беше некој од другариве незнам,ама заради тоа што ни се случи претходно со овај глупиов :D и се исплашивме тогаш и не заспавме таја вечер..

15. One.Day.One.Girl

One.Day.One.Girl Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    40
    Ова ми се има десено пред околу 1 недела.Имше невреме и врнеше...беше доста магловито надвор...Беше вечер и јас со чадорот накај една другарка. :sweat: ...И така минам преку училиниот двор и сеадека имаше рефлектори си идеф јас и нешо ми тропна позади мене се свртев и над мене дека имаше зид погледнав на него стоеше една сенка...Лелеее каков страффф ....Силуета на еден висок човек... ;( :( :(
    :worried: :worried: Значи цела се стресов..Потоа погледнав пофторно напред.Пак се свртев назад и ја немаше силуетата...Значи немате поим колку ми беше страв уште на никој не сум кажала за луда ке ме сметаат...А от тој ден хејтер сум на магла.

16. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Необјаснива случки? Пред некој ден се разбудив со едниот чорап на ногата, а другиот на другиот крај од собата :|

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Како може да врне и да има магла не ми е јасно? :?:

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Zocka09

Zocka09 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    И мене ми се има случено една ваква случка... Беше 10 часот и бев сама дома мајка ми и татко ми и дедо ми беа на свадба а мојата баба е почината.За да не сум сама ја викнав другарка ми кај мене да дојде и кога се качувавме по скалите погледнавме низ врата [од скалите се гледа вратата на дедо ми на долниот спрат] и видов една зена облечена во црно и беше мн стара ни стана страв и трчајки се качивме горе и по некое време слушаме како некој оди доле и се качува по скалите се стаписавме и веднаш пуштивме песни за да не го слушаме тоа и до ден денес на мојата другарка и е страв да дојде кај мене кога сум сама... :sweat:

19. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Ништо де, сепак си го отфрлила несакајќи дур си спиела :)

20. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Стигнав и јас да напишам во темава, иако се смеев и не верував во ова, ама за се си има првпат :sweat: Беше некаде после полноќ и мм стана од пц за јас да поседам и се зачитав за темава и уште нешто по интернет и ајде ќе спиеме, и гасиме светло а и ролетните спуштени значи ништо не се гледаше..И прво се гушкавме малку, ме галеше мм а јас си ја наместив главата кај него во скут и така се успав, и после некое време се расонив за да си легнам погоре и видов како некој зраци од светло а како е можно кога грам светло немаше се беше затворено :sweat: Е сега ми кажаа дека и во другиот дел на куќата едни луѓе што живеат кај нас, едно од нивните деца нешто видело и не верувам дека би лажеле..Што би можело да е ова? Мислам дека е само од мислење, незнам дали се има на друга ова десено.. :?: