Форумџика на годината

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    А дали е можно однапред да знам за некои работи кои ќе ми се случуваат во иднината? :worried:
    Не се зезам, ова навистина ми се случува. Уште пред една година почнав вака. Прво со поедноставни работи, после со поозбилни. Пример, знаев дека нешто ќе се случи во втората половина од летото, т.е. после 18ти јули. И навистина се случи. На 20ти. Нешто односно некој кој ми го промена животот, и ме промена мене од корен. И уште многу работи така пред време знаев. И се појасна и посигурна бев во она што го чувствувам.
    Исто ми се имаат случено и некои необјасниви случки, нешто како визии. Само ми поминува нејасна слика пред очиве и тоа што ќе го видам навистина се исполнува. Сега пред 1 недела имав таква визија. И не ми се допадна многу... :worried:
    Не сум ментална, навистина ова ми се случува во последно време, дури и луѓево околу мене ми се чудат понекогаш кога ќе кажам што ќе се случи за неколку минути, и тоа навистина се случува. И најчесто ме прашуваат од кај знам. Неможам да објаснам од кај знам, едноставно знам...

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yea

Yea Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Бев сама дома.Слушав музика од компјутерот и читав за Cory Monteith (кој претходната година умрел). Телефонот ми беше на масата во дневната соба и одеднаш почна да свири песна од Michael Jackson.Ја исклучив песната и излегов надвор зошто ми беше страв да седам дома. :lol:

3. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.961
    Обично неможам да заспијам веднаш навечер, освен кога сум многу уморна.Не секоја вечер но често се случува да почувствувам дека паѓам или бегам и моментот пред да паднам во дупка или пред воопшто да паднам толку силно рипнувам што се будам и сум свесна за тоа што ми се случува и дека дечко ми го вадам од памет, значи и тој може да ме почувстува. Не ми е јасно од каде ова, порано ова ми се немаше случувано... Некоја со слично искуство?

4. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    И мене ми се случува истово... :)

5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.505
    Допаѓања:
    173.604
    Нормална појава,обично кога „паѓаме во прв сон“ -што се вели.
    И мене често ми се случува ова.

6. BieberGirl122

BieberGirl122 Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    I mene vaka mi se slucuva, edna pomala bratuceda 6odd ucat etika na uciliste i i rekov da prasa sto e i nastavnikov i rekol deka taka se slusa samo ako kukata/ stanot ne e osveten ili llicnosta so slusa da ima pojdeno kaj bajac/ka..( bidejki bajacot e demonska rabota i e golem grev ) :tmi: Jas od nesto bev isplasena i pojdovme na bajac so tatko mi ( vo 8mo mislam) I ZAVRSIVME RABOTA, ZENAVA DOMA CRNI MACKI IMASE TAKVI GLUPOSTI, NEMASE NI EDNA IKONA DOMA I IMASE TRI 6 NA VRATATA O.o.. i sea odime doma tatkomi i majkami izlegoja so sestra mi ( togas taja bese 5to ) i jas sama bev doma i taka mi se slusa od togas sekogas, i kako nekoj da cekori, da tropa na vrata... i nekoi predmeti ednostavno, sami se prdaat sega napr. crtam nesto go ostavam molivot vo keseto odam do WC i se vrakam i gledam molivo pred vrata .. Od togas redovno odam vo crkva ama pak, i pak.. nekogas poslabo nekogas pojako se slusa.. |( I do den denes taka ;( :worried: :worried: :x :x :sweat:

7. BieberGirl122

BieberGirl122 Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Jas Deja Vu, Deja Vu, Deja Vu Deja vu... Pred nekoj den izlegov so drugarki i sea sedime na klupa, pred nas imase stari luge, jas gi gledam niv i odendnas nesto kako vizija, koga bile mladi se gledam JAS mala sop niv takvi raboti, posle odime na kafe i mislam deka sum mu kazala nesto i mu go objasnuvam toa, UUUUF :@

8. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Да.
    Ама мислам дека е до телото кога се опуштаме чувствуваме нешто како вибрации. Може смешно е ама јас така мислам.

На LittlePinky и buba4e89 им се допаѓа ова.
  9. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276

Мислам дека е само последица на брзи отчукувања на срцето. Знам пошто и мене многу ми се случува оваа појава, скоро секоја вечер.

10. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Изгледа како слично на моето.Еве вака ќе го објаснам.Си лежам во кревет, пробувам да заспијам и наеднаш ме стресува нешто, како да паѓам, се удирам или правам нагли движења со телото поради некој страв најверојатно..Не знам што е ова, али не е нешто страшно такада не се секирам.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    ^ Многу нормална појава. Кај мене е пропратена и со сонови(фантазии) на пр. дека паѓам во некоја дупка или некој голем слон стапнува на земјата. Како и да е, ништо страшно. :)

12. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Прееска ставив пари во џеб.После еден саат,значи за кратко време,ми ги немаше! :o
    Ги ставив во задниот џеб од хеланките ,значи не во јакна па ајде некако да ми паднат.Не ги ни извадив,сигурна сум.Навистина не ми текнува некое разумно решение каде би отишле иако знам дека не изгледа чудно.
    Но кога ќе го поврзам ова со нешто друго што се случи,се вклопува совршено и мислам дека сепак не е случајност... :^)

13. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Посебни некој хеланки имаш :lol: или јас не сум видел сеуште такви :tmi:
    :!:

14. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Мислам дека зборува за хеланки што се како панталони, само прилепени за ногата. Тие имаат заден џеб :D

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angel4e123

Angel4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    86
    Значи вака сеа, го сликав школскиот на прозор, и се рефлектираше еден чуден лик, сликата ќе ја ставам во спојлер, не мора да ја видите сите, може некој ќе ме познаат и која сум, но морам да најдам некое решение за ликот кој се појави.. Вака чудно ви звучи, видете ја сликата...

Прикачени фајлови:

• IMG10917.jpg
      IMG10917.jpg
      Големина на фајлот:
      78,8 KB
      Прегледи:
      317
    На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276

Aко не е фотомонтажа или слично, ова е веќе чудно :?: . Сериозна сум, немој да се шегуваш со вакви работи ако не се вистина. :!:
    Ама ако е, ондак :| малку поразговарај со другарти да не му се случувале и претходно некои чудни необјасниви случки вон нормалата. Т.е. да не има некој починат брат, роднина или сл.

На Draginja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Angel4e123

Angel4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    86
    Не сум таква да направам монтажа на слика и да ја ставам после овде... Сликата ја покажав на многу луѓе, последно овде би ја ставила затоа што може некој од вас би ме познале. Немав сигурни одговори, па затоа ја ставив овде со надеж дека некој ќе ми каже што е работата... :x

18. UltrasGirlMKD

UltrasGirlMKD Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    28
    Моите пра-баба и пра-дедо починаа пред година ипол,од тогаш-не секогаш,но често кога седам дома пред компјутер,кога се качувам по скали за да стигнам до дома чувствувам како дедо ми е позади мене,буквално позади мојот чекор го ''чувствувам'' и неговиот,а кога се вртам едноставно нема ништо! :^) Исто и кога седам пред компјутерот,позади мене го чувствувам дека стои и дека ме гледа и длабоко верувам во тоа дека е во собата,зашо го чувствувам кога е до мене,едноставно не ми дава мир и постојано се вртам назад,а кога не е тогаш мирно седам :doh: ...Го кажав ова на мајка ми таа вели нормална појава т.е. :^) - ''Тој е сега ангел чуват над тебе и ке те чува каде и да одиш'' Али многу ми е езиво бре :worried: и некако страшно ми е,вас ви се има случувано исто?? :?:

19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    4.555
    у п.м. језиво !

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Beachgirl

Beachgirl Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    21
    Порано кога имавме ресторан секое сабајле нешто се случувало ќе вишле на подот врзано крпче,крв во некој простор и сл и еднаш мама ги измила чашите ги наредила како и обично и после некое време чашите се скршија сите и паднаа а никој не ги допре.И еднаш кога влегуваа мајками сестрами и една жена и првиот чекор внатре во исто време искрварија им дојде менструација.вистинска случка и повеќето вакви работи се „направија„ од некој

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.