Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Aхам, океј. ;)

На Draginja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Девојче, без разлика кога и да било, ми ја наежи кожата. Не дека многу верувам во такви работи ама би испаднало добро сценарио за хорор филм.

3. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    5.126
    Дечко ми пред едно година дена ми збореше дека му се има десено ова - sleep paralysis - само што тогаш не знаевме дека така се вика, али знам дека ми опишуваше баш такво чувство - на грб спиел и како некој буквално да му седнал на градите, не можел да се помрдне, ни да прозбори, ни ништо... скрос укочен.
    Пробував да го сфатам колку е језиво, али не можев... се додека не ми се случи на мене (среќа само еднаш)
    Не знам точно пред колку време беше, али луѓе жими се појезиво нешто не сум осетила... чувството да бидеш парализиран, можеш само да трепнеш и ништо повеќе! :^)
    Мене ми се случи спиејќи на стомак (уште појезиво!), не можев да спијам вечерта и знам дека ме фати веќе 6-7 сабајле уште не бев заспана.
    Таман почна да ме фаќа дремка викам конечно ќе спијам, се осетив буквално укочено, не можев да се помрднам... како некој да ми седнал на грб и да ме држи цврсто да не можам да мрдам.
    Мајка ми ја слушнав почна да се спрема за на работа, ама не можев ни ја да викнам збор да изустам.
    Повеќе во мојов живот се немам упрпано! :shake:
    Нормално тоа не траеше долго, и само што се вратив у нормала одма зимав телефонот и му се јавив на дечко ми (он за на работа станува тоа време) и му кажав што ми се деси, некако ме смири ми рече да се опуштам дека не е ништо страшно и да не се преоптоварувам со тоа.
    Не знам колку време ми требаше за да заспијам после случкава... али знам дека долго време седев со очите ококорени и на штрек.

На LadyInTheDark му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    ^

Има за тоа напишано на претходната страна, sleep paralyses се вика состојбата.

5. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    810
    Допаѓања:
    5.126
    Да да знам, знам. ;)

6. H.O.P.E.

H.O.P.E. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    93
    Девојчето го споделило ова на некој друг форум и сега веројатно само го копирала и го споделила овде. :)

7. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Чудна случка и верувам во такви работи по некогаш .. Многу посакував тоа да го видам со свои очи , многу иако знаев дека ќе ме повреди премногу со денови мислев на таа работа со денови замислував како би изгледало и како би реагирала јас на тоа и ете ми се случи излезе пред мене и пред моите очи ... Внимавај што посакуваш може да ти се исполни !

На MysteryMan23 и Samara Morgan им се допаѓа ова.
  8. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    653
    Би можела да ни раскажеш што се случи?
    Секако ако сакаш. :)

На Mala Hembra му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    За оние кои ја коментираат состојбата sleep paralyses, би ве прашала дали знаете дека се случува секогаш после 00 часот и дека не настанува доколку собата е осветлена? :drunk:
    До сега не сум го доживеала тоа чувство ама и не би сакала:emo: Секогаш собата ми е убаво осветлена. Имам една лампа за која мм вика дека не вреди да се уклучува затоа што свети исто како лустерот:D Ама во потполна темница не можам око да склопам.
    Пред неколку месеци бев кај мајка ми и останав да спијам таму. Вечерта мм го доживеал тоа чувство да не може да се помести и како нешто да го давело. Сабајлето ми вика „Арно ти си спиеш со светло, јас глуп го изгаснав„:D
    Така читнав нешто на нетов и баш видов статија дека психијатри го објаснуваат овој феномен ама и тие не можат да ја пополнат таа дупка дека никогаш не се доживува во осветлена просторија и кога е дење.
    Инаку и јас имам 2-3 неразјаснати случки кои сум ги искусила на своја кожа, ама не ги кажувам бидејќи како што поминува времето се поглупави ми се и се повеќе можам да видам логично објаснување(y)

10. Mala Hembra

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Никогаш до сега го немав видено момчето во кое сум заљубена со друга девојка никогаш до сега ...
    Ноќи по ред кога си легнував замислував како би изгледала една таква ситуација ако ми излезе пред очи дали би можела ладно да изреагирам и да го одминам .. Секоја ноќ легнував со истата помисла , можеби нема да ми верувате но ви ја кажувам вистината! Го замислував до друга како се заедно ,се шетаат и јас од некаде ќе се појавам и ќе го видам тоа .. Ииии така се случи излегов до град и си шетав полека и го здогледав со друга девојка како сами одат на кафе ај не изреаиграв никако имаше многу луѓе околу мене тешко ми падна ама си реков ај можеби му е пријателка сепак на кафе одат не мора да значи .. Истата вечер се договарам со една пријателка да одам на кафе кај неа и како што си одев полека на неколку чекори пред мене тие двајца заедно стоев во место не можев да се мрднам и да си поверувам на очите .. Токму така како што го замислив тој момент ми се оствари .. Затоа кажав внимавај што посакуваш може да ти се оствари !!!

На ivanchos и RainbowButterfly им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Хахахах колку пати ми се има десено, се навикнав.

12. Mala Hembra

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Мене за прв пат хаха секогаш сум слушала од пријателките ејј знаеш го видов со друга , тешко ми е ...
    Не знаев какво е тоа чувство секако знаев дека е грдо ама не до толку ... Секогаш тоа што не го сакаш да го видиш наоѓа начин да ти излезе пред очи ...

13. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Ете..си имала некое предчуство..И на мене така ми се има случено неколку пати,а и мајка ми некогаш има предчуство дека ќе се случи нешто и на крај стварно се остварува токму истото:!:

14. Mala Hembra

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    477
    Токму такво прашање сакав да поставам дали ви има случено ете некогаш да имате некое претчуство за нешто или да сте вознемирени без никаква посебна причина .. Многу често ми се случува тоа мене и знам дека е знак дека ќе се случи нешто .. Слична работа сега во скоро време се деси денови бев вознемирена без никаква причина и после некој ден му се случи на татко ми нешто и заврши во болница .. Се плашам кога ми се случува такво нешто и кога ќе кажам на некоја од моите пријателки не ми веруваат и само се смеат на тоа

На LadyInTheDark му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyInTheDark

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Е најмногу ме вади од такт кога некој не сака за нешто да ме поверува.И секогаш кога си во лоша ситуација никој да не те верува е најлошо,тогаш тие не се вистински пријатели.И јас немам така некои пријатели за да се искажам често па затоа сум тука со вас..И како може на тоа да се смеат?Па предчуството е и божја сила,како да те предупредува од напред пред да се слуши лошото(а можеби и нешто убаво..зависи).Еднаш имав предчуство дека че се случи нешто лошо (и тоа тој ден беше празник,ама не памтам кој)и замисли таа ден јас и сестрами за малку ќе настрадавме од сообрќајка:xА цел ден мислев дека ќе с еслучи нешто лошо а и сонив еден чуден сон што и тој исто така асоцира на предчуство..Сонив како јас и дада ми купивме сокови,алкохол и пиевме по пат..А на мајка ми пак (ова пред 5 год е) кога почина дедо ми(кој беше странство) и истото утро мајка ми срипа од кревет и го изговори неговото име и рече дека умре.После тоа многу се уплашивме веднаш се јавивме на тел и разбравме дедо ми вистина починал истата ден:x;(А мајка ми ги знае овие работи затоа што ја има прочитано библијата,ама стварта е да ја разбираш џабе некој ја чита кога не ја разбира а исто и треба да го применуваш тоа што го читаш.И секогаш ме поучува што треба да правам и што не треба А исто и ова со татко ти стварно језиво..ти посакувам што побрзо да оздрави.Поздрав:*

На Draginja и Mala Hembra им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.944
    Мајкати имала интуиција дека нешто ке се случи.Чат пат сите тоа го имаме.Каква врска има тоа со библијата?

17. LadyInTheDark

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Не,тоа само така го спомнав уз муабет дека станува збор за предчуство..А кога би се запрашале од каде е тоа предчуство,од каде може ти тоа да го знаеш,кој ти кажа?? Бидејќи тоа е духовно нешто поврзано со бога(затоа што тој те предупредува на некој начин,бидејќи ние во мислите нонстоп разговараме со него ти мислиш дека сам си правиш муабет а всушност не си сам,ти на тој начин разговараш со него тој ти ја знае секоја мисла и никогаш човекот не е осамен кога мисли дека е..И токму тогаш настануваат лоши работи како самоубиство тоа е најголем грев...Затоа бог вели никогаш не губете надеж), Преку библија се разговара со господ,токму ти тоа штио го мислиш тој ти го дава одговорот.Ама доколку одлучиш правилна мисла,а правилната мисла излегува од самата правда од срце,затоа треба да с езнае правдината што е добро а што лошо.Затоа малце напоменав за ова дека мајка ми ја има прочитано и ме поучува за многу работи:)Ама немора да значи ова дека мора секој да верува во ова.Кој не верува нека се прави како да не го забележал постов.

18. Samara Morgan

Samara Morgan Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    117
    Јас уште од мала имам страв од темница. И ден денес имам страв иако имам 21 година. Еве ќе ви раскажам една случка. Ова беше пред 5, 6 години. Брат ми и татко ми беа во Прилеп на погреб кај еден мој братучед кој имаше 4 години. Дома бев со мајка ми и дедо ми. Дедо ми спие на долниот спрат и е слеп, значи не станува ни до wc сам. А мајка ми спиеше на горниот спрат и во нејзината соба седев на компјутер.. Тогаш имав 3 мачки и си играа со едно топче во горниот ходник. Едно време слушам како нешто тропа по скали (како топка да паѓа надолу скала по скала). Станав запалив светло. Мачките сите беа тука, топчето беше тука. Слегов на долниот спрат дедо ми беше во длабок сон. Видов дека нема ништо се вратив горе. По неколку минути пак истото. Пак станав. Застанав пред скалите ми беше страв да слезам на долниот спрат. Пак немаше ништо. Се вратив на горниот спрат и седев со запалени светла во ходникот и во собата на мајка ми. Седев на компјутер се додека не се раздени. Мајка ми стана утрото, јас легнав во нејзиниот кревет. Ми беше страв да слезам на долниот спрат се додека не се раздени целосно и не слушнам како мајка ми и дедо ми зборуваат. А сега спијам во мојата соба. Секоја вечер кога одам на спиење го гаснам светлото и со телефонот светам до креветот, но не се осмелувам да погледнам во огледалото. Откако ќе легнам, се покривам преку глава. Само така ми поминува стравот од темница. А за ова погоре и денес се плашам кога ќе се сетам.

19. Samara Morgan

Samara Morgan Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    117
    There is evidence to suggest that children are highly susceptible to paranormal phenomena. They see what adults cannot. They believe what adults deny. And they are trying to warn us.

На butterfly6223, ArmaniCode, Мис Стоун и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    атеист сум и не верувам во задгробен живот и духови ама не негирам дека се дешаваат некои чудни случки а и мене ми се имаат случено
    - беше пред неколу години, бев дома со брат ми и гледавме телевизија у дневна, и се сеќавам дека вртата од терасата беше убаво затворена т е немаше промаја. И така одеднаш се помрдна цвеќето у дневна (само листовите, не цела саксија) . цел ден ми беше страв ако останев сама у соба. истата вечер ни прегоре сијалицата и ставивме нова. Наредниот ден сијалицата нова пукна додека беше запалена
    - Бев дома, навечер беше и у дневна и како што идев накај тераса, на стаклото видов црна сенка на возрасен човек. помислив дека е некој од моите, ама кога се завртев немаше никој баш позади, моите беа седнати,
    - и кога сум сама дома у соба, некад слушам отворање на фиоките у кијна и отварање на вратата од тераса, и ми е страв да отидам да видам шо е.
    - пред некој ден(мислам дека) имав sleep paralysis. се разбудив сред ноќ, и ен можев ич да мрдам, дури и очите кога ги отворив ми беше се црно, а секогаш оставам малце светлина коа спијам. единстено не може да ми текне дали стварно ми се случи или сонував дека имам sleep paralysis

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.