se razbudiv prepoten ja vidov pernicata mokra od pot i rekov e taka se poti pernica ja svrtov pernicata i zaspav ti zaspalo teloto a mozokot seuste nespiel mi se ima deseno u osnovno me izvadi od pamet i resiv deka ke napraam bilo sto i se frliv nanazad od krevet na golemo iznenaduvanje nemaze niso vrz mene i posle se rabotese kako so treba isto taka mi se ima deseno da sonuvam kosmar zaradi toa sto ivicata od masata mi dopirala do grbot i da mavnam boks na masata zaradi odluka neka bide so ke bide...i na moe golemo iznenaduvanje da doznaam deka bilo samo son i deka zadzabe sum ja raskrvarel rakata u nekoj slucai kade so znaev deka e son i mi bese dosaden sonot probuvav da napraam samoubistvo samo so nikad ne znaes kako e do kraj deka u posleden moment ili se prefrla na drug son ili se budis
Не знам дали случкава или "сонов" е за во темата но секогаш кога спијам во старата куќа во спалната кај моите родители кај што живееја баба и дедо , односно спалната се наога во делот кај што живееја веке 2 години починатите баба и дедо "сонувам" како некој да не ми дозволува да мрдам, да се поместам и како да се гушам. Исто и утрово така беше, не можам да го опишам чувството. Се чувствувам чудно секогаш кога спијам во тој дел од куќата. А кога спијам во новиот дел се е без проблеми. Порано ми велеа дека е се до психата но не може постојано да се случува тоа секој пат кога спијам таму. Не можам да го објаснам тоа.
Ако има натприродни сили духови и слично викнете поп тој че исчита молитва и ќе попрска со света вода
Waoo svaka cast!Podvlecheniot tekst mnogu ti vredi Retko nekoj koj gi razbira ovie raboti onie bash neobjaslivi duhoviti,tokmu taka kako sto kaza toa e znak deka lugeto treba da se svestat Bog postoi.Bravo ubavo im kaza! Ti si nadarena za toa Spored mene ovie lugje se najpravedni i najpametni.Toa se silni,hrabri lugje koi stojat ispraveno pred bog,veruvaat samo vo nego i nemaat od nisto strav..Mozebi ja nemas procitano biblijata a sepak znaes kako treba,dali treba i sto se treba da pravam a sto se ne treba da pravam,si postavuvash milion prashalnici vo glavata pred da storish neshto na toj nachin gi pocituvas 10te bozji zapovedi..sekako dokolku se razmisluva so zdrav um a vo toa ti pomaga bog, to es site nie vo mislite razgovarame so nego no stvarta e koj go slusa i pocituva nego..a retko koj toa gorazbira osven lugjeto kako tebe..Bozji lugjeMnogu dobra strana e od tebe e toa shto ne se bavish so gatanje,baenje,magii(toa se gluposti bezveze na koi bespotrebno lugjeto si go troshat skapocenoto vreme,so koe mozhe da napravat nekoe dobro delo i da se pomolat na bog)toa e mnogu dobro od tvoja strana bidejki toa se veshterski raboti...Potpolno te razbiramSe usramiv shto ti citirav zatoa shto ni jas ne sum tolku pametna da razgovaram so pameten covek kako tebe nitu pak nekoj drug od tuka.Tuka ti na nas ke ni delish soveti,ne nie na tebe
Грешка си, сигурна сум дека си паметна, мислиш дека не си доволно затоа што сакаш да си уште попаметна, тоа е добро. Треба да се стремиш кон тоа, да бидеш се попаметна и попаметна за да знаеш да се избориш за она што го сакаш и да се искачиш до врвот кон кој се стремиш
Претходното лето мислам дека беше, легнав да спијам и слушав на таван како некој да трча. Тоа траеше околу 15 минути. Се случуваше неколку години, налето, во истото време, во зора, да слушнам како надвор по улица поминува кочија. Кога бев малечка, со сестра ми и братучед ми си игравме во дворот и забележавме нешто како сенка, но беше бела, почнавме да ја бркаме и таа бегаше околу нас. Така беше кратко време, потоа се изгуби некаде. Имам неколку пати почувствувано нечие присуство, а последен пат кога тоа го почувствував после почна да шушка нешто во близина и се помести некој предемет, не видов но слушнав. Итн.
Девојки прво да ви кажам не е лага! но и мене некој да ми го кажувал немаше да повреувам.. епа вака тој ден бев со другарки кафе мафе она ова (да напоменам бевме кај мене на тараса а имам доста голема тараса) бевме 5 девојки со се мене.едната посака нешто али ние си сме така блиски и и реков да земе самата исто ко во своја куќа нели..и така и направи излезе од тарасата а одма право низ дневната ние кујната и девојкава се врати а буквално ништо не зеде (од она што и требаше) само молчеше беше бледаи се тресеше.Баш кога сакавме да ја прашаме што и е таа се струполи на земја се испаничив и јас незнаев штое работата.По некое време си дојде на себе и дадов блага вода и пробав смирено да зборувам со неа и ја праѓав да не била гладна нели притисокот летно време топло.таа само рече таа жена...Ме збуни па која жена на што мислела каква жена .Е сега вецерта зборував на скајп со друга другарка го коментиравме ова слуцуванје со горенаведената и кога наеднаш ми се исклуче лаптопо ок си реков дешавка (дома не бев сама али во мојата соба бев сама) легнав и се пулев горе натаванот и ги затворив очите кога наеднаш нешто ме повлече стварно бев уплашена и избезумена неможев да писнам за да дојде некој луге како глас да немав наеднаш почуствував некаква тезина над мене и до вратат стоеше жена даааа жена целата со крваво лице и неѓто ми шепотеше па ми зазвона телефоно некако ми дојде силата и излетав ко молнја надвор има казав на моите секако беа упласени но не ми вервуваа целосноо сакате верувајте сакате не оваа е вистина ете нез како го писувамм со страввв
Devojko, ako e vistina ova, pod itno baraj care od nekoj so se razbira vo takvi raboti. Doma podkadi si dodeka se ceka resenie. Pozz
Uspea li da najdes pomos, ima li nekoj koj moze da ti pomogne? Vo megu vreme rasprasaj se za istorijata na vasata kuka, od koga pocnalo ova da se slucuva, imate li nekoj pocinat, bilo sto... Mozete i pop da viknete da ispee nekoja molitva, bi mozelo da pomogne... Ajde probaj nesto pa pisi. Pozz
Кај мене вратава, во дневна се отвара сама. Си седев јас покрај камин и си читав книга пошто беше зима а дома сама си бев. И сега јас како што си седев, наеднаш ми се отвори вратата ама не скроз туку она од стегната како што е се подотрвори малку, се стаписав, се плашев да одам да видам што е, но на крај собрав храброст и само ја лупнав вратата,секаде испроверив, немаше ништо. И кога си дојде мајка ми од работа и кажувам јас што ми се деси и ми вика абе тоа од што вратана не е убаво наместена, била многу долга кога ја купиле и тато ја поткренал погоре и така ја заштрафиле и кога имало промаја се отварала. Лелеее ми олесна кога ми кажа мама, фала богу, многу бев исплашена...
Лелеее, истата сум јас дури со запалена струја спијам, многу се плашам... А кога го гледав филмон Блуди Мери, не седев дома сама во сите снегови јас надвор седев од пусти страв...
Ова како Блади Мери... Жена со крваво лице... Да се надеваме дека не е самата таа Како и да е, ако не можеш да се разбереш со неа, побарај помош од некој кој исконтактирал со духови за да знаеш што треба да направиш. Вакви работи се необични, но сепак чести, (малце е чудно тоа со крвавото лице, обично се со бледи лица, значи дека оваа била брутално убиена) но сепак може да се решат и тоа многу лесно. Таа исконтактирала прво со другарка ти, па со тебе наместо уште од самиот почеток со некој од твоја фамилија, значи таа сака нешто од девојка на твои години. Секој дух којшто се појавува во форма на приказ е некој што сака нешто да смени од моменталната ситуација во врска со начинот на којшто тој умрел, затоа не може целосно да се одматеријализира, па се појавува ете така од никаде или те стресува. Признавам, стресувањето не е добро, но сепак, штом веќе исконтактирал некој со тебе, подобро ќе биде да видиш што сака, па после да му дадеш одговор дали може да му помогнеш и ако не можеш, зошто не можеш. И што е најважно, не лути се за нејзиното присуство, ако ја осетиш или видиш, продолжи си со твојата работа се дур не ти се обрати (а ќе ти се обрати, некако). Знам дека изгледа страшно, ама сепак, и таа некогаш била човек, а греота е таква жена со раскрвавена фаца да оставиш на цедило само заради тоа што е дух. И треба помош, некаква. На пример, покрај мојот кревет додека спиев, сестра ми видела мало девојче во бел фустан, но не и ја видела убаво фацата. Се имаа случено и други чудни работи по дома, често ни се случуваат, но веќе сме навикнати. Случајно најдов на интернет Како да видиш што има околу тебе и го видов девојчето, убаво и ја видов и фацата. Имав исконтактирано со неа и таа ми кажа дека била силувана од својот очув на свои 10 години, а после тоа се удавила, само не знам дали он ја удавил или она самата, како и да е, она кажа дека он ја убил со тоа што ја силувал. По неколку месеци запознавам едно дете, го викам на мојот роденден и отидовме да преспиеме ние двајца кај другарка. Седејќи си така, ми вика Морам да ти кажам нешто, имам ретка дарба, често гледам духови и има едно девојче цело време те гледа, беше и на твојот роденден, цело време шеташе покрај тебе. После тоа ја опиша, фацата, висината, се исто до детал. Девојчето веќе имаше побарано од мене да спречам некако да се силуваат девојчињата, да има некој закон, некое згрижување, барем во некоја држава. И ветив дека ако некогаш бидам на висока положба за да сменам нешто, дека ќе сменам, но и дека тоа не е можно во нашава држава итн. Еднаш ја слушав како се играше со топка, па потоа нејзините чекори накај мене (живеам на шести спрат, таму нема деца кои се играат со топки и трчаат), понекогаш ја слушам како диши, цело време е со мене, се навикнав на неа, ми кажа дека ме засакала и дека е со мене откако сум се преселила (се преселив на 10 години) со што и она вака ко да си го живее животот, но вечно ќе биде дух и ќе посетува девојки се дур не се смени нешто. Сестра ми додека гледала филм со духови коишто го отварале прозорот, одеднаш видела како прозорецот до неа сам си ја трга рачката, се отвара, па си се затворил со се рачка со се се, само што не знам дали тоа го стори истово девојче или некој друг бидејќи еднаш вратата откако самата си се отвори, а јас ја затворив, морав да станам уште два пати да ја затворам бидејќи уште два пати се отвори, така што изгледа се тројца. Често по дома ни мириса на еден парфем што не го ни знаеме, што не го ни користиме или парфемите ни се со подигнати капачиња (изгледа има и некоја дама кај мене дома ) Цело време има чудни работи, завчера последен пат видов една жена до телевизорот, но не знам дали беше дух или некој ангел, како и да е, не е ништо страшно тоа да има некој + кај тебе по дома, едноставно кога веќе се таму, снајди се да живееш со нив, јас и моите сестри никогаш не би ги истерале од дома, еднаш дури и правевме муабет кај кого би отишле духовите откако ќе се омажиме и ќе се разделиме .
Дали во твојата куќа има некој починат? Значи имам другарка, ја знам одамна учеше 8 години со мене во основно. Нејзе и се починати 6 луѓе од семејството. Прво вујко и, па татко и, па баба и и дедо, чичо и и тетка и се починати и сега мајка и и беше болна од рак не знам дали е сеуште бидејќи изгубивме контакт да ти кажам право не се видуваме.. Сестра и во 2013 за први мај ја удри кола доби потрес на мозок едвај преживеа :/ Сега живее таа само со мајка и и сестра и, замисли да и се случеше нешто на нив две другара ми што ке правеше сама... Го имам правено муабетот со другарка ми за ова и многу пати ми рече дека саксија од прозор и паѓала сама (тоа сестра и пред неколку години го има забележано) а другарка ми ми рече 3 пати досега слушнала звуци навечер страшни и и се отварале вратата сами. Велат дека имале некои комшии или не знам што им биле и имале проблеми со нив и демек им ја проколнале куќата.. А сестра и е поголема од нејзе 9 години, што би имала да лаже..
Мене ми се случи нешто што не може да се објасни,нема да кажам што е.Само отогаш сфатив дека навистина има некои работи што неможат да се видат,а не пак да се објаснат....Не верувате додека не ви се случи....
А инаку еве уште една случка, можда требаше во 1 да ги напишам двеве ама се стори Минатото лето си седевме јас и другари и другарки собрани кај едни другари наши исто што беа дојдени од Америка и сега ќе си одеа за 4 дена пак Америка и седевме в двор надвор, а ниваната куќа е на главен пат. И како што си седевме, од другата страна на улицата поминуваше некој облечен во црно беше, со наметка црна. И помина еден камион ама од оние подолгине мислам шлепери ги викаа, и камионов си замина нагоре ама никој немаше на другата страна на улицата. Повеќето почнаа да врескаат, потоа се смиривме сите и си рековме можда е Соња(комшивката што живее на таа страна на улицата) и си рековме утре ќе ја прашаме. Потоа сите си се разотидовме по дома. Другиот ден ја сретнавме Соња, и ја кажавме случкава, и ја прашавме дали била таа и таа ни рече дека вечерта не излегувала воопшто Многу се исплашивме, претерано..
Лелее сега ми текна... На одмор во охрид со другарка ми отидовме навечер во 9/10 до маркетот да пречекаме другарка.. и одејќи натаму видовме еден човек облечен цел во црно од глава до петици и беше црн околу лицето, подалеку беше малку но се гледаше и тоа како.. Мислам дека не погледна и си седеше така а јас и другарка ми полека одиме молчиме се држиме и штипеме за рака од тоа колку ни беше страв.. Ја пречекавме другарката и плус викнавме другари и тие дојдоа до маркетот и рекоа не виделе ништо мислам дека тогаш човекот го снема.. беше доста стар човек ( од памет се извадивме, пред 2,3 години се случи оваа