Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. MIcatastaturica

MIcatastaturica Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    neznam shto da kazam posle seto ova izgleda se poremetiv ama i bratucadami zabeleza zvuci doma iskreno kujkata nie ja prekupivme a proslite gazi imale sin toj se otepal ali ne vo kukkata ai odamana se slucilo to znaci gazdite bea stari a sinmu so se otepal odprilika kolku mojte roditeli a jas vidov zena :^):worried:

2. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    Ова е вистина. Се случило на еден човек не му го спомнувам името ама е од нашето место. Кога се враќал од охрид на среде улица видел жена во бело која ја преминувала улицата сите почнале да свират по него демек ненормален еден зошто стоиш нема никој, а он им рекол абе женана да помине и они му рекле т си луд и они заминале он стоел тука таа заминала ама стаписан од страв стоел на истото место уште еден час и кога се вратил кажал и вечерта во неговата соба дошла и му рекла фала што не ме згази ти си добродушен човек господ ќе те награди. и вистина другиот ден најде пари

На sugarlips, Bitter-Sweet, India и 4 други им се допаѓа ова.
  3. real-man

real-man Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    439
    nema depresija, pop, i da propee u soba da prska temjan i sl.

На Draginja и MIcatastaturica им се допаѓа ова.
  4. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    243
    Nemojte da bidete negativni, strasno e i jezivo, ama ne ni mozat nisto vakvite slucki. Mene mi se ima nekolku pati sluceno i fala na Bog dobra sum. :)

5. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    се согласувам со тебе навистина е језиво и не се игра со такви работи

На ViktorijaG му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feministkaa^

Feministkaa^ Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    16
    ова се има случено на мој другар.. си одел дома сам било темно и му било страв и рекол 'те молам господи нека има некој до дома по патот да не сум сам' после 2 мин се појавила стара жена која по извесно време изчезнала.
    а мене ми се случува се што ќе сонувам се остварува исто како во сонот, многу ретко сонувам и најчесто лоши работи, последно сонував дека дечкоми ме запросил, имам 23 ама во кошмари и тој сон го вбројувам хехе

7. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    не си едниснтвена со кошмарите секојаз втора трета вечер ги сонувам

8. Feministkaa^

Feministkaa^ Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    16
    а по извесно време ти се случува истото што си го сонувала? мене да..

9. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    нема што да се прави тоа треба едноставно да се прифати и да се живее со тоа и што ќе се сони треба да се направи што да правам што ќе сонам гледам да го исполанм

10. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353
    леле Читајки ги случкиве , секако неможев да заспијам ама па сега ич изгледа , ја запалив ламбата и треперам , аааа се покајав што читав

На La diabla, Макрис и LadyInTheDark им се допаѓа ова.
  11. Sweetyy123

Sweetyy123 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Навечер сум коо бебе завиткана :D
    Си легнуам и посебно после читање вака хорори, необјасниви случки.. се виткам коо бебе.. онака на слиповер кај другарки гледаме обавезно хорор, и само мене и на една другарна ни е страв. Неќња го гледав The Conjuring... со самара е, со анабел куклата.. вечерта.... лелеее тоа беше вечер за памтење. :lol::sweat::muscle:

На sugarlips му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sweetyy123

Sweetyy123 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    6
    Таа на Којник куќа е срушена. Живееле во неа 3 сестри и две се омажиле а третава останала стара мома. И еден ден на ваа што останала у ќуќата и тропнал некој и отишла да отвори. Кога отворила некој ја убил таму се десило нешто. После смртта нејзина била најдена од страна на поштарот по месец или два. 2ве сестри што се омажиле, се скарале за тоа кој ќе ја земе куќата. После дошло до убивање и никој жив от таа фамилија не останал (мислам). Општината неало што да прави па така ја оставила куќата. Инаку куќата има полско вц и одма до него се наоѓа како гаража една. На гаражата има ковчег еден. Внатре во куќата има нов ТВ, новчаници, слики.... а на една врата е и закачена секира крвава. Сега таа ќуќа ја купиле општината и срушена е.

13. Swedish girl

Swedish girl Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    29
    Zdravo!
    Nova sum Tuka aka moram da prasam sto da se napravi vo takov slucaj. Sestra mi Veke nekoe vreme e progonuvana od nekoja dusa. Ne znam kako da go objasnam ova a da be bidam smesno Svatena. Vo kukata sme sto dusi I site slusame I gledame cudni raboti no toa sto postoi kako da ja napaga licno nea. Dodeka spie znae da se oseti i vidi na krevetot deka do nea nesto sednuva. Isto mnogu cesto se slucuva da se ukoci i da oneme I koga ke ja pusti ni vika zasto ne reagiravte se derev po vas a nie nisto ne slusname. Probavme so svetenje na kukata i so molitva od pop i site nacini od crkva sto mozat da pomognat ama nisto. Sve si se slucuva seuste. Znaete nekoj drug nacin za da se resi ovaa rabota.

14. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.575
    „Овој пак род, се истерува само со молитви и пост“. (Мат. 17,21)
    Осветувањето на куќата е добро, корисно и потребно, но не е доволно. Потребно е и ние самите да се осветуваме, за да се покажеме победници во борбите со демоните. А како можеме да се осветуваме? Преку пост, молитва (и домашна молитва и редовно одење на светите богослужби), читање на катехизисот на Православната Црква и читање на Светото Писмо.
    Иако не сум свештеник, би ви препорачал (можеби се` ова го правите, но не сум ни пророк, ни пророчки син да знам што правите, така да молам да не бидам погрешно сфатен):
    1) Ако во куќата има некој кој не е крстен да се крсти, ако некој не е венчан да се венча (тука спаѓаат и оние кои се дечко и девојка, а општат полово), ако некој од вашите покојни не е отпеан да се отпее.
    2) Во домот редовно да палите кандило пред домашниот иконостас (кој се состои од икони: на Господ, Бог и Спасител наш Иисус Христос, Мајка Богородица, домашната слава, ако ја имате, и икони од светители и празници кои особено ги почитувате) и редовно да го кадите со темјан целиот дом.
    3) Редовно да се молите пред иконостасот (според молитвите од православниот молитвеник кој може да се набави од било која црква, исто така да си набавите и Нов Завет).
    4) Да ги постите редовно постите, да се исповедувате и причестувате и редовно да одите на светите богослужби особено во недела и на празник кога работните и школските обврски ви го дозволуваат тоа. Редовно во својот дом да го примате вашиот парохиски свештеник.
    5) Додека да ги изгоните демоните кои видливо ве вознемируваат убаво е да го читате молебниот канон кон Пресвета Богородица и барем 3 дена со ред на глас да го прочитате целото свето евангелие од светиот апостол Јован, а потоа да го прочитувате барем еднаш неделно.
    6) Ни под разно да не барате помош од гатачи, бајачи, оџи, протестантски исцелители и слични демонски служители.

Можеш да ми се обратиш и со приватна порака.

На kikkki, Draginja и joy1 им се допаѓа ова.
  15. merisekeri

merisekeri Нов член

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    10
    Феминки незнам дали ова е некоја необјаснива случка, но незнаев каде, во која тема да пишам.

Вчера бев будна до доцна. Обично легнувам многу рано, но ете едноставно вчера неможев да заспијам. Anyway, гледав едни видеа на youtube со Rosemary Altea. Женава наводно комуницирала со духови, изгубени души... Заборавив да напоменам пред да си легнам, во мојата соба имаше миризба на јајца, не сум јадела јајца, не испуштив гасови :D Одма си помислив сулфур, имам читано дека ако наеднаш така помирисаш сулфур, демек имало демон во собата... Кога ме фати еден страв, земав да се молам... Миризбата веднаш ја снема. Добро, да се префрлиме на другава "случка" што мислам дека ќе ја памтам многу долго... Вчера околу 3:30h сестрата на баба ми почина.
    Не бев многу блиска со неа, но сепак ја сакав како родена баба. Пред да и се јават на баба ми дека сестра и починала, како што кажав ѓи гледав видеава со женава што гледа починати. Наеднаш осетив како некој да ме погали по главата, немате поим како се исплашив, неможев да мрдам. Баба ми ми кажа дека таа починала околу 3h само нејзе и јавиле подоцна.. Мислите ли дека тоа била таа? :sweat:

На Bitter-Sweet и RainbowButterfly им се допаѓа ова.
  16. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    654
    За укочувањето во сон мислам дека нема потреба за паника бидејќи тоа е всушност парализа во сон каде телото ти спие додека мозокот е буден. Проследено е со вкочанетост на целото тело, чувство дека некој има врз тебе или халуцинаци a и не можеш да викнеш...знам бидејќи ми се има случено повеќе од 5 пати.

17. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Тоа е мора,ноќна мора така се вика.има едно такво дрвце мало гранче преку кое тече вода треба да помине водата низ него и да си пиес по малце 5 дена и ке се ослободиш од тоа.исто и мене ми се има случувано тоа.сакаш да викнеш да пуштеш глас но не можеш или да се завртиш на друга страна додека спиеш.

18. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    654
    Нема врска, не е ноќна мора туку парализа во сон..прогуглај малку и ќе сфатиш за што станува збор. Првиот пат кога ми се случи знаев дека беше парализа но сепак бев преплашена претав ама не можев да мрдам и неколку вечери со ред пиев крстена вода и прскав под перница. Ама сега и да ми се случи знам дека е тоа и само смирено си мижам за да не видам нешто и чекам да помине... 8)

На kikkki и muchacha_a им се допаѓа ова.
  19. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Незнам колку е точно ова што го разбрав но ми звучи како вистинито бидејќи доверлива личност ми кажа возрасна особа која дозна лично од луѓето што зборувале за тоа низ градот особено таксистите кои врвеле по патот од кај гробиштата,пат по кој што врвеле колите им правело бучава на мртвите односно им сметале и поради таа причина сега е преместен патот,то ес се врвело преку дриг пат..Во градот Прилеп.
    Прва случка било кога некој од таксистите(по тој пат од кај гробиштата)начекал некоја девојка која се качила во таксито и му кажала на која адреса да ја однесе до дома но си го заборавила палтото во таксито.Кога го заприметил таксистот по неколку дена решил да отиде на таа адреса да и го врати,токму и тоа го сторил.Отишол на таа адреса тропнал на таа врата од куќата и отворила некоја жена велејќи му:кој сте вие?
    Таксистот:јас докдов да и го домесам палтото на девојката некни кога ја донесов до оваа адреса.
    Жената: (целата збунета стресена)но нема тука никаква девојка ќерка ми е почината пред 5години!:o
    Таксистот: (целиот здрвен запрепастен)Абре како е можно ја донесов пред неколку дена точно на оваа адреса во оваа куќа:x...

Друга случка..Исто така со талсист кој по истиот пат кај гробиштата качил во кола некоја баба,која му рекла дека им сметаат по тој пат кога врват со колите им правело бучава и наеднаш ја снемало кога се завртел таксистот на задното седиште во колата..И од тој инцидент таксистот бил преплашен ја сменил колата и од тогаш се разчуло за тоа низ градот,дека тоа било причината што сега не се врвело од таму..Сепак не сум сигурна дали е точно но се запрепастив кога слушнав..страшноо:(

Последна измена: 10 декември 2015
    На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  20. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Не е можно во сите градови иста случка ххх јас ови случки ги имам слушано за во нашиот град Струмица..

На ninja35 и LadyInTheDark им се допаѓа ова.