1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    Не се плашам да ги читам овие случки ама ако се присетам ме фаќа страв. Мене лично не ми се има случено нешто такво, но ќе кажам случка која и се има случена на баба од моја најдобра другарка.

Бабата си одела пешки од Охрид до Струга. Ноќно време, немало никој. Стигнала до манастирот св. Еразмо кој е заштитник на патниците. Тука и се појавило бело куче. Седело со нејзе некое време а потоа поминала кола која застанала да ја земе на бабата. Уште не влезена в кола се свртила да г види кучето, но него го немало. :?:

2. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Да,од Неготино сум..Па што знам,одамна беше....Не знам колку беше раширено меѓу луѓето...Сигурно не сум го измислила јас! ;)
    А за Прити не се секирај,ја нема веќе! :lol:
    Поздрав!

3. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345

мистериус првпат слушам за ова а јас сум од неготини,се наежив цела незнам колку е точно од сигурнои извори го знаеш ова или?

4. LadyStyle

LadyStyle Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    121
    http://channel.nationalgeographic.com/c ... s/02347_03
    Ова да не е?

5. BlueLaguna

BlueLaguna Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    12
    Сега да ви кажам мене што ми се деси пред 2години...Бидејќи пред две години ни со оебси најдобриот другар повеќе месеци бевме целото дрштво во шок....Неможевме да се помириме со фактот али живот иде даље....Премногу бев блиска со него и се....Но со тек на време времето лечи се....Спиев дома татко ми трета смена само јас и мајка ми....Сонував сон како на горобишта пред неговиот гроб седиме целото друшто мајка му татко му и брат му..Се сеќавам на моабетите како што зошто чинам беше задушница (за време на сонот кај нас на духовден се оди кај 3-4часот) И одендаш се појавува пред мена како некоја пареа како некој облак и како рака од него ми ја подава ми вика дојди со мене ми фали некој....Тогаш во сонот мајка му ми вика и плаче оди сам е....Тргнувам накај тоа и одендаш мајка ми пали светло во мојата соба бев целата испотена со забрзано дишење значи пижамата беше како од вода извадена....Додека се присебив ја прашав мајка ми како можеше да влезе тогаш во собата....Ми кажа дека не сака да ми каже ме даде крстена вода и помина.....После неколку дена На наш другар му се има појавено како Му бара бел чаршав...Тогаш мајка му се присетила дека заборавила да стави во ковчегот....До ден денес е цеќавам на тој сон...Никогаш нишо не сум сонувала вакво...:(

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    леле бррррр мене ми се нема случено нешто вакво,а и несакам :x :x :x

7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Вчера само ми се намали DVD то. :| Седев пред компјутер, а тоа беше пуштено на 39 памтам. Од еднаш се стиши, ама помислив дека е таква песната, а кога погледнав беше на 17. Не сакам да верувам дека се врткало нешто околу. Забегано е DVD то малку.

На Bitter-Sweet и Celest им се допаѓа ова.
  8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Wild.Child и мене телевизорот ми прави така понекогаш. Некогаш не сум го заприметувала тоа на начин да се исплашам.
    Ама ако размислам па подобро, знае да ме извади од памет....

9. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    е ајде и ја смојот необјаснив сон да го раскажам тогаш има нешто логика......мојот најдобар другар го изгубив пред 5-6 години,бев скршена тој загина во сообраќајна несреќа во странство,бев на погреб и се тоа.и после 8 дена нели на девет дена му се праве на него,ја сна 8-ми вечерта го сонувам него најубав како што беше имаше само 24 години ;( ;( ;( и го сонувам излегол од некоја како шахта и ме фатил за рака и ме шетал низ некој непознат град,сме се смееле и во еден момент му кажав дека ми недостига многу и тој исто така ми рече ;( ;( после сме се вратиле до истото место од каде што дошол и ми рекол дека тој ќе оде и се збогува со мене,ама јас сум му рекла чекај и јас сакам со тебе и сум тргнала,тој ме застанал и ми рече не,ти не си за тука седи си и нема повеќе да се гледаме,јас сум за таму ти си за тука,и си заминал а јас сум си останала,после утре дента бев на 9-те дена и и кажав на мајка му и ми рече тоа било нормално да не посети пред 9 дена кај блиските и повеќе после тоа не сум го сонувала никогаш.... ;( страшно

На Bitter-Sweet, Draginja и Sara.Be им се допаѓа ова.
  10. Severina

Severina Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    uff za inacitav neobjasnivi slucki se ok ama da ne bese 2 sato ubo ke bese zato ne citam samo ke kazam so mislam za temava voopsto.Mene mi se ima sluceno edna rab taka pomisteriozna mozebi nareden pat ke vi ja raskazam ali celta na kometarot mi e deka ne treba mn da se zamarame so vakvi raboti jas mislam deka se so ni se slucva e plod na potsvesta na ona sto raboti vo nas a nie ne sme svesni za toa znaci logicno e ovaa vecer jas da imam nekakov son cuden , ili mozebi po nekolku dena da vidam neso jezivo oti vo mene vnatresno ke raboti ova sega so sum go citala.znaci mislam nema mesto za panika...nez mozebi taka zboram zatoa so mi se nemat mn vakvi slucki desavano ama i iskreno nejkam da veruvam vo niv

11. femina.sk

femina.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    144
    Јас верувам,ми се има случено.Пред година и пол,после полноќ седејќи во дневната,дојде брачед ми од четвртиот спрат и ми побара парче леб,му дадов и си качи по скалите.После 10 минути он ми се јави у мобилниот и ми вика:"Отвори ми ја вратата(заедно во куќа живееме),да не ѕвонам сега да го разбудам тато,ќе ми се љути".Се шокирав,не знаев што ми се случува,идам накај вратата со 100 дилеми отварам и го гледам вака :o ,ми вика "Што ти е ма?",јас целата се тресев и му викам "Па нели беше тука пред 10 минути ми побара леб??"Почна да се смее и ми вика "Јас од 10 сум излезен"..И до ден денес не можам да си објаснам што беше тоа...

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  12. parrot

parrot Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    500
    lele sto mi trebase ova pred spienje... :(
    inaku ne veruvam vo vakvi raboti... ali sekoj so svoeto iskustvo...
    bas edna prof po francuski sto mi predavase na vremeto, mi kazuvase za slucka nejze sto i se ima sluceno.. Imeno,bila negde tamu u nekoe selo (zaboraviv od kaj bese) i navecer bilo setala niz selo i trgnala da si odi nakaj kukjata peski. ali bilo ziva temnica, mn kasno site pribrani po doma vise... i kako sto bil patot od ednata strana imalo grobista i kako sto odela naednas osetila nekoi cekori pozadi nea i koga se svrtela videla neprirodno golemo kuce, so mnogu dolgi noze, i se uplasila i ubrzala i koga se svrtela pak, znaci za 1-2 sec mesto kuceto imalo covek koj odel po nea, togas stvarno se preplasila i pocnala da bega i kako se vrtela naizmenicno gledala te covek te kuce... a i imam slusnato i mislenja deka mrtvite cesto se metamorfoziraat vo zivotni pa verojatno na toa mislese zenata... iskreno jas licno mislam deka bila nadrogirana u najmala raka :D

На Amona, Bitter-Sweet и eleni23 им се допаѓа ова.
  13. Klara007

Klara007 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    27
    Велиш, компетентна си за да дискутираш на вакви теми :?: Епа јас ќе те демантирам...Како прво, дали ги следиш најновите истражувања во науката? Дали си чула,прочитала или ти кажал тој академик на факс дека паранормалните појави се истражуваат и тоа како да знаеш :!: ? Очигледно НЕ! Знаеш ли ти воопшто халуцинацијата,колку широк поим е? За тоа може до сабајле да се дискутира...Друго што ме интересира, знаеш ли како се доаѓа до добра хипотеза и колку е тенка границата меѓу добра хипотеза и научно тврдење? Велиш од слабокрвност може да се прикажат пред очи разни фигури...По апсурдна изјава не сум чула од ова( слабокрвност девојко резултира со вртоглавици, со темнење пред очи итн.,но во никој случај со прикажување на фигури-значи според тебе слабокрвен човек може да халуцинира...) Одговори ми на овие прашања ако си толку голем научник како што си пишала, па ќе дискутираме понатаму. Можда и јас сум биолог, можда и добро ме познаваш!!! Сите твои т.н. стручни мислења ги прочитав и можам да ти кажам дека можам сите да ги побијам со научни факти и аргументи! Толку од мене. Чекам одговор на моите прашања за темава па да продолжиме дискусијата.

На Draginja, vaga95, eleni23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    не чекај одговор,прити банирана е :)

15. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    Заспав со запалена сијалица. Негде кун 4 часот утрово беше згасната. Во собата моја не влезе никој а сама спијам. :^)

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    прегорела,снемало струја, или фазата нешто прекината :) ...ете ти различни објаснувања...ова нема врска со необјасниви случувања

На Teresa94 и zverka им се допаѓа ова.
  17. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
  18. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
  19. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Незнам дали мојата ситуација е за оваа тема но морам да ја споделам..Додека бев студентка, спиевме со цимерките во иста соба.Они две на еден кревет јас на друг кревет. Сабајлето околу 6 се будам ама цела вкочанета, неможев да мрднам ниту со еден дел од моето тело, и ми беше многу ладно.Пробав да им викнам да ги разбудам но гласот и тој како да ми беше замрзнат. И така трудејки се да станам паднав од креветот зашто нозете не ги осекав.Тогаш стана цимерката ме подигна и ми даде парацетамол кое едвај го испив и ме покри со уште две кебиња зашто мислеше дека имам треска зашто бев многу ладна.И после тоа одма заспав и кога се разбудив после саат два бев како нова, не осекав ни болки ни дека сум била вкочанета.Незнам што ми се случи таа вечер а не се сеќвам ни дека сонував нешто страшно...како опседанта како мртва, ладна како камен.бев..и до денес ми е чудно што ми се случи таа вечер..бррррр..морничаво

20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Истово го имаш пишано во drugata-nauka/dali-veruvate-vo-duhovi-t257/