Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Сакаш да кажеш дека типот бил вонземјанин и кога дошол заборавил да ги смени парите во менувачница, а следниот пат веќе не бил во оваа димензија?

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anaAa123123

anaAa123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    незнам дали ова е необјасливо но сакав да го споделам,на сред бел ден во 11 часот на улица една баба одеше во спротивен правец од мене прозбори нешто и ме прекрсти кога виде дека ја видов го оттргна погледот збунето и си продолжи,ми се стреси снагата ,морници почнаа да ме лазат она чуство кога главата ти трпни како да ти се крева косата нагоре,многу се исплашив дома се напив шеќер и вода,уште се тресев нз што ми направи жената

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    654
    Ајде де не се секирај толку, стара бабичка била годините си го прават своето. Сама со себе си зборувала нешто... и кај мене во маало има една таква си оди сама по улица и си мрмори нешто цело време :lol:

На sugarlips му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Мачките понекогаш кога мјаукаат звучат како да плачи бебе :D

На kjukli, RainbowButterfly и Ketchup им се допаѓа ова.
  5. enijov

enijov Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    21
    AHAHAHAHHAHAHAHAHAH gluposti tresenje jas pooooo.. ne imam ramen eej.. kako se imam pishuvano vo detali cudo edno... nenormalna :fubar::clap:

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    5.887
    хахах необјаснива случка ми е како дечко ми на нашата 6 годишнина кога требаше да славиме тој се вери со друга без да знам криејќи вешто. ЦцЦцЦ е тоа е моментот кога дознаваш а не знаеш да си објасниш :@

На iloveyou29, Victorian, kjukli и 10 други им се допаѓа ова.
  7. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Е тоа е заебана работа (facepalm)(facepalm) и тажна пред се не само необjаснета(fingers):drunk:

На glittergirl и elimkd им се допаѓа ова.
  8. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Legnav da spijam i aj pred da zaspijam tuka da vidam so ima i tv i pc se isklucenno i od nigde nikade pc se ukluci se ova se sluci vo tocno 03:00 znaci pred 3-4min mozno e bre???

9. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    А какви се тие звезди јаки слаби мене не ми се јасни ќе може да подобјасниш? многу ствари ми се случувало и сама не спијам едно време западнав психички затоа што не и кажав на мама па потоа дојдоа крадци лани тоа се случи ии одев на психијатриа и сега сама ако сум у соба навечер осеќам цело тело мо се собира не дај боже да крцне ја снемувам воздух и само иии ќе напраам о не дишам од страв да не ме слишне некој;(Сакам сама да спија летово ама неможаам

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.647
    Допаѓања:
    79.475
    @Slatkarka94 тоа и јас не го разбирам сосема...
    Секој од нас си има своја ѕвезда во космосот кој е збир на најразлични сили, атоми, честички... За да имаш јака ѕвезда значи да го имаш развиено третото око кое има способност да гледа нешта кои не се видливи за обичен човек. Тоа го поседуваме сите но кај некои е во функција а кај други не е. Медитацијата помага во негово т.н. активирање. Постојат и други фактори кои овозможуваат третото око да функционира на тој начин но не сум баш сигурна кои се тие. Тоа е збир на психички, на ментални нешта, колку си се спознал себеси, да навлезеш во духовната состојба, во најскриените атоми од твојот состав, да се ставиш во хармонија со сите тие мали делчиња. Ова сепак не е потврдено од некој стручњак туку само она што сме го сознале јас и моите пријатели па не гарантирам за негова точност.
    Едната пријателка од која ова го слушнав практикува медитација и е наклонета кон некои, за мене чудни навики и симболи а другата само ги има нештата спознаено на вистински начин, не знам дали со ова има некаква врска Библијата која таа ја има прочитано па има разбрано повеќе од мене за функционирањето на нештата.
    Човекот е многу повеќе од крв, месо и коски. Во него има дел од универзумот, има моќ за која не е свесен и се додека не е свесен, неговата ѕвезда е слаба.
    Ако некој друг знае нешто повеќе за ова, нека ме поправи или демантира ако е нешто грешно во моето сфаќање.

11. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Како се повеќе истражував за трето око, медитација, јога, "парилиза во сон", астрална проекција, "the secret"...највеќе од лични искуства на луѓето со овие работи, дојдов до тоа дека сите овие работи имаат ист одговор. Ние луѓето трагајќи по нешто повеќе забораваме да се прашаме зошто тоа трето око е затворено за нас? Која е причината?...Верувам дека во светот се одвива духовна војна, а не она што нас ни го сервираат. Веќе ни славните личности не глумат толку лудило туку самите признаваат дека си ги продаваат душите на Ѓаволот, без тој договор нема луксуз и слава. На крај краева секој од нас го има најголемиот дар, слободната воља по кој пат ќе оди.

Ова е само мое размилување и став, да не се сватиме погрешно дека наметнувам на некој да верува во ова.:) Дколку некој е заинтересиран нека ги поглене видеата таму има многу поввеќе објаснето.

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Slatkarka94

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Луѓе да ве прашам пред некој ден имаше кај нас пред врата капки крв и на влечјата на мајка ми имаше?
    Некој да не ни напрабил нешто во вид на магија да не кренеме глава од проблеми или?

13. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    imam slusnato deka demek toa trebalo da se poturi so mokraca mene toa mi se zivi gluposti ama ajde...
    inaku moze nekoe mace da ulovilo gluvce pa tuka ja vrselo gozbata :lol:

На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Slatkarka94

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Не се капки јас чувам мачки и знам кога ловаат има крв али ако е мачето ќе биде развлечена крвта ама не ова апсолутни капки како на некој од рана да му течела.

15. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    e stvarno ko taka neznam....mozebi nekoj namerno nesto naprail :?:

16. duhce

duhce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    9
    Пред 4,5 год бев сеуште средно и бев под стан. Си дојдов од училиште, јадев,се измив ,и ке одевме на кафе со дечко ми. Се спремав и викам чекај да испружам нози додека да дојде. Си пуштив TV и легнав на креветот (никогаш, ама никогаш ми се немаше случено да заспам поручек) сум задремала, осекам студ, а неможам да се мрднам. Двете раци и нозете фатени ,некој ме стиска многу силно,ме гуши неможам да дишам ,а ни па да викнам немам глас. Го слушам гласот на дечко ми ме вика,а јас ништо. Свесна сум неспијам,а неможам да одговорам.Очите ѓи отворив со цела мака,со сила. Кога се доближи до мене,тоа што ме држеше ме пушти,и си дојдов при себе. Дечко ми целзапрепастен. Јас избезумена. Кога станав да се измијам устата ми беше цела сина. И кој ќе ми објасни што ми се случи. Бев на црква и попот ми кажа дека е било сенка. Незнам , незнам после тоа ми се има уште еднаш случено, овој пат кај дечко ми во стан и отогаш толку. И недај боже да ми се пофторе......

Последна измена: 5 мај 2016
    На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Neznam za magija,ti repliciram deka I mene slicna slucka mi se ima sluceno..trebase da odime na odmor i pred da odime ja smenavme postelninata..po devet dena koga se vrativme prvo imase pajazini na vlezot koga vlegovme,a na krevetot na brat mi kapki krv,a nikoj nemase doma..

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.647
    Допаѓања:
    79.475
    Мене необјасниво ми беше порано како татко ми влегуваше во купатилото додедака внатре има некој кога убаво се гледаше дека светлото веќе е пуштено што значи дека не е слободно. :D
    Шала на страна, кога ќе ми се случи нешто се преиспитувам после тоа дали е необјасниво или може да се објасни. Во темава имам пишувано за она што може да е само резултат на некоја паранормална појава или некоја енергија, сила а не за оние случки кои иако изгледале страшно сепак се објасниви како провев, халуцинација, производ на стрес и замор, на фантазија итн.
    Значи, ова е најново што ми се случи. Оваа недела беше и не е ни халуцинација ни производ на замор или фантазија.
    Прво, осетив одеднаш мирис, не можам да објаснам каков мирис беше, мислам дека на нешто изгорено. И тоа така убаво го сетив, силен мирис, но не остана долго во воздухот, неколку секунди го чувствував и толку. Прошетав низ собата, излегов надвор да не дошол од таму ама не, не мирисаше така. После, вечерта дојде цимерката и излезе на тераса. Јас веќе бев во кревет, сијалиците беа изгаснати и одеднаш слушнав машки глас, кажа некој збор на Џ, дали беше тоа некое име или збор не знам, не го разбрав, гласот беше чуден и тивок но јасно слушнав дека некој прозборе во собата. Можеби беше дух на некој странец со оглед на тоа што во близина има гробишта на странски војници од војната чиј идентитет не е познат.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. InWonderland

InWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    420
    Еднаш имам видено една огнена топка во небото и беше околу 7 саатот навечер, и некако чудно се движеше ко улава некоја. После некоја недела случајно ми излезе на јутјуб за такво нешто, и всушност тоа било еден вид на гром, но во топчест облик со необјаслива сила во него, буквално ко да е живо суштество. Имало случаеви каде што таа топка ги изгорувало луѓето со све коски, а облеката да не им била ни пипната, или пак луѓето имале само изгореници во вид на пејсаж, на еден човек имал изгореница "цртеж" околу дрвото каде што орал. Јас се зачудив, ги има претежно во земјите каде што нонстоп има врнежи.

20. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    И јaс кoгa бев мaл, имaв виденo кaкo oгненa тoпкa сo oпaшкa кaкo се движи пo небoтo. Мoжеби е истoтo.

На JustBeautiful, maca cvet и InWonderland им се допаѓа ова.