Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. ProudDirectioner69

ProudDirectioner69 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    24
    @lonelyroad Стрaшнo нaвистинa. Сум слушнaлa зa oвa инaче не си единственa штo јa виделa невестaтa. Имaлo некoе дете штo јa виделo и пoсле тoa немoжелo дa збoри и сеa истoвo пo некoлку гoдини сеуште немoже ни устa дa oтвoри.:(:x

2. doctorgreyxo

doctorgreyxo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    113
    Еве една моја случка.Бевме помали кога се случи.2ца од маало и јас.Детска работа сакавме да сликаме една куќа која беше стара, распадната скоро..на балкон имаше големо црно палто,нешо као костум на закачалка.Вратата со катанец, и цел двор со треви.И сакавме да ја сликаме.Сликавме се, отидовме дома, зумиравме на компјутер и на секој прозорец имаше по нешто.Црна мачка имаше на едниот прозорец,директно погледот во нас..како зумираш така таа остро те гледа.
    И некои други раб не ми текнуваат.Одма после тоа излеговме надвор и само што излегов повратив.Повраќав цел ден.Другиот ден се разболи другарка ми,после неа другар ми.
    Не ни текна уште еднаш на вакво нешто.Уште не ми е јасно од што.Сите 3ца не ми беше објасниво...чудна работа.А,патем ги испрашувавме луѓето кој живеел тука.. не добивме одговор од комшиите.
    Морничаво.

На RainbowButterfly, blackwave, Vitaly и 4 други им се допаѓа ова.
  3. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.104
    Допаѓања:
    72.643
    Сте јаделе нешто расипано сите 3ца затоа сте повраќале.

На butterfly6223, shining_star, Asparagus и 6 други им се допаѓа ова.
  4. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    12.614
    Летото бев на гости кај баба ми која живее во друга држава. Една вечер, си седам в соба гледам телевизија и погледнав во ѕидот кој беше до мене. Видов сенка на машка глава во профил. Прво не се исплашив бидејќи мислев дека се поклопиле сенките на неколку предмети и така испаднало. Ме заинтересира како тоа можело да се случи и почнав да ги допирам предметите во собата за да сфатам од каде доаѓа сенката. Ги допрев СИТЕ можни предмети, но сенката на ѕидот сеуште не....

На mizerija, Draginja и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  5. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    однеси кило зејтин у црква, нешто те демне

6. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    може бил некој маскиран во неа што ја знаел оваа приказна мислам приказнава и ја имам слушнато од многу луѓе доста е познато а пренкови од секад се правеле и ќе се прават

7. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917

8. eminik

eminik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    68
    Необјаснива случка на која шо цел живот ќе и се чудам е претрчувањето на малото дете на полноќ пред мене и негово моментално изчезнување !!! Најјако е што детево едноставно претрча до мене и уште појако е шо ова се дешава веднаш до детска градинка.... кому и да кажаме не прават пијани и луди !!! Некој нешо слично да преживеал ?

На RainbowButterfly, Draginja, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Neznam dali veruvam ili ne vo vakvi slucki,no nesto specificno sto mi se sluci a moze ima logicno objasnuvanje i za toa neznam,znaci bevme na grob kaj svekorot i vo plasticni casi turivme sokce da se napieme,znaci bevme 6 dusi i avtomatski 6 cashi,mojata casa pocna da se dvizi po grobot vo pravec na toa sto e staklenoto za cveke stavanje ili sto znam sto ,i site onaka se gledame vo casata kako stapisani bukvalno caskata stigna do toa staklenoto kutivce i zastana.Ete toa mi e taka nekoja slucka drugo osven neosnovani stravovi i filmovi fala bogu sum nemala.

На LadyInTheDark, RainbowButterfly и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    72.709
    Ако дувало ветер, може да ја придвижува чашката,ако била влажна одоздола.

На Draginja, biGirl, Bender Rodriguez и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Mozno e ne velam ne.

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. detelinka36

detelinka36 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    12
    nema sansi da se pridvizi taa pvc casa od veter so sigurnost probajte i sami so silen fem za kosa pa ke go vidite rezultatot samite pozzzz

13. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Ako bila na mermer i toj i casata bile vlazni plus fenot i vetarot ne se isto struenje na vozduhot ne ja znaeme brzinata i silinata na vetarot hahaha :D mene mi se slucilo taka so vrata nelakira oksidirana demek prokolnata bila imala duh vnatre i podavame raka da ja otvorime ona sama se otvara i krca nie 7mo odd posle zborevme zatoa so prof po fizika ni vika oksidirana vrata plus stuenje na vozduh (koga pisav sama se otvari ne ko na filmovi tuku onaka sosema malce kolku sto moze obicno vetre da ja butne) :D

14. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Сум имала вакви слични случки што за малце срцево ќе ми пукнеше.
    Многу немирно спијам и кога се вртам дали на стомак,на грб и сл. се будам еднаш така бев свртена со лицето кон ѕид и се свртев на др будна со отворени очи како се вртам човек клекнат до мојот кревет ми подава рака и ми вика дојди толку силно рипнав што ногата си ја удрив сите дома ги дигнав на нозе од тогаш спијам со упалено светло и често се тресам додека спијам.

Еднаш само што легнав да спијам на стомак си се наместив и осеќам како некој ми диши во врат дури и косата ме скокоткаше во тој момент крвта ми се замрзна го молев бог да ме спаси.
    Кога и да влезам во мојата соба осеќам немир,како некој да има огромен страв осеќам.
    Или само што сум легнала да одморам да спијам на прозор како сенка некоја како некој да ме гледа.

За почитани лица како што објаснија неколку феминки и мене ми се случи еднаш не беше мн страшно таткоми и тетками отишле на гробишта кај бабами(нивна мајка) однеле и кафе али кафето без шекер усхте истиот ден вечерта бабами ми доага на сон лута ми се дере ми го бара шеќерот од кога го кажав сонот дома уште одма отидоа на гробишта.

На LadyInTheDark, RainbowButterfly, Draginja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.594
    Собата твоја најарно со темјан да ја поминеш, запали го и нека замириса. А ти пред заспивање со светена вода замиј се по лицето и врз глава попрскај се.

На LadyInTheDark, Bitter-Sweet и Winter Lady им се допаѓа ова.
  16. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Бев и во црква палев свеќа и светена вода сум земала али за темјанот не ми текнало ќе земам темјан ќе запалам.Иначе знаете од што може сето тоа да се случува?
    Фала на помошта

Последна измена: 26 јануари 2017
    На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Може ти влегла дома некоја личност што зрачи негативна енергија... Некој песимист, некој лош во душата и ти се собрале дома негативности.

Додуша тоа и психички може да ти е.
    Значи сама речи си дека ти е убаво во куќата/собата и стварно убаво ќе ти биде.

Развесели си ја и душата и собата со гласна и весела музика.
    Не се замарај со такви работи... Мисли позитивно.

На Nora♡ и Elissa им се допаѓа ова.
  18. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Секогаш сум весела и со позитивна енергија освен некогаш кога доаѓам од работа утепана ха ха
    али сепак ќе пробам со темјан

19. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Luge ve molam za pomos!!:o
    Vcera mi se sluci nesto sto nikogas nema da go zaboravam:sweat:
    Bese negde 22. 30 casot koga legnavme da spieme, ama uste otkako legnav osekav nekakva negativna energija I kako nekoja raka da me pogali okolu vratot, pomisliv oti mn citame vakvki raboti na femina pa mi se pricinuva.
    I nisto zaspav..... odednas slusam (mi se pricinuva )kako neprestano zvoni nekoj na nadvoresnata vrata, ( mislev svekorot se vratil zasto ja nosi zena mu vo 5 sabajle na rabota) I luge samo ne Znam od kade tolku sila sum nasla so trcanje trgnav kon vratata abe so pola otvoreni oci ejj....
    Zolva mi me prasa kaj ides vaka? Pa vikam vratata zvonese neli slusa? ???
    Vika abe zeno saatot e 3 sto ti e? Vratata ne zvonese moze si sonuvala...
    Koga slusna 3 se stapisav:worried:....lele majko vikam...
    Koga po nekolku minuti slusam kako nadvor laat kucinja....se stapisav uste poveke.
    Posle toa sabajle, mm mi veli deka nekoj mu ja stegnal rakata tolku silno sto ne mozese da mrdne a ni da vikne. Veli bese negde 4 saat sabajle. Otkako mene mi se sluci toa, posle 1 saat.
    Luge ve molam za pomos sto da napravam odtogas nemirna mi e dusata se plasam. Znae li nekoj sto treba da napravam??

На Draginja и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  20. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Да не ја читате више темава пред спиење. :D

На Alisa22, Purelove92, biGirl и 4 други им се допаѓа ова.