@lonelyroad Стрaшнo нaвистинa. Сум слушнaлa зa oвa инaче не си единственa штo јa виделa невестaтa. Имaлo некoе дете штo јa виделo и пoсле тoa немoжелo дa збoри и сеa истoвo пo некoлку гoдини сеуште немoже ни устa дa oтвoри.
Еве една моја случка.Бевме помали кога се случи.2ца од маало и јас.Детска работа сакавме да сликаме една куќа која беше стара, распадната скоро..на балкон имаше големо црно палто,нешо као костум на закачалка.Вратата со катанец, и цел двор со треви.И сакавме да ја сликаме.Сликавме се, отидовме дома, зумиравме на компјутер и на секој прозорец имаше по нешто.Црна мачка имаше на едниот прозорец,директно погледот во нас..како зумираш така таа остро те гледа. И некои други раб не ми текнуваат.Одма после тоа излеговме надвор и само што излегов повратив.Повраќав цел ден.Другиот ден се разболи другарка ми,после неа другар ми. Не ни текна уште еднаш на вакво нешто.Уште не ми е јасно од што.Сите 3ца не ми беше објасниво...чудна работа.А,патем ги испрашувавме луѓето кој живеел тука.. не добивме одговор од комшиите. Морничаво.
Летото бев на гости кај баба ми која живее во друга држава. Една вечер, си седам в соба гледам телевизија и погледнав во ѕидот кој беше до мене. Видов сенка на машка глава во профил. Прво не се исплашив бидејќи мислев дека се поклопиле сенките на неколку предмети и така испаднало. Ме заинтересира како тоа можело да се случи и почнав да ги допирам предметите во собата за да сфатам од каде доаѓа сенката. Ги допрев СИТЕ можни предмети, но сенката на ѕидот сеуште не....
може бил некој маскиран во неа што ја знаел оваа приказна мислам приказнава и ја имам слушнато од многу луѓе доста е познато а пренкови од секад се правеле и ќе се прават
Необјаснива случка на која шо цел живот ќе и се чудам е претрчувањето на малото дете на полноќ пред мене и негово моментално изчезнување !!! Најјако е што детево едноставно претрча до мене и уште појако е шо ова се дешава веднаш до детска градинка.... кому и да кажаме не прават пијани и луди !!! Некој нешо слично да преживеал ?
Neznam dali veruvam ili ne vo vakvi slucki,no nesto specificno sto mi se sluci a moze ima logicno objasnuvanje i za toa neznam,znaci bevme na grob kaj svekorot i vo plasticni casi turivme sokce da se napieme,znaci bevme 6 dusi i avtomatski 6 cashi,mojata casa pocna da se dvizi po grobot vo pravec na toa sto e staklenoto za cveke stavanje ili sto znam sto ,i site onaka se gledame vo casata kako stapisani bukvalno caskata stigna do toa staklenoto kutivce i zastana.Ete toa mi e taka nekoja slucka drugo osven neosnovani stravovi i filmovi fala bogu sum nemala.
nema sansi da se pridvizi taa pvc casa od veter so sigurnost probajte i sami so silen fem za kosa pa ke go vidite rezultatot samite pozzzz
Ako bila na mermer i toj i casata bile vlazni plus fenot i vetarot ne se isto struenje na vozduhot ne ja znaeme brzinata i silinata na vetarot hahaha mene mi se slucilo taka so vrata nelakira oksidirana demek prokolnata bila imala duh vnatre i podavame raka da ja otvorime ona sama se otvara i krca nie 7mo odd posle zborevme zatoa so prof po fizika ni vika oksidirana vrata plus stuenje na vozduh (koga pisav sama se otvari ne ko na filmovi tuku onaka sosema malce kolku sto moze obicno vetre da ja butne)
Сум имала вакви слични случки што за малце срцево ќе ми пукнеше. Многу немирно спијам и кога се вртам дали на стомак,на грб и сл. се будам еднаш така бев свртена со лицето кон ѕид и се свртев на др будна со отворени очи како се вртам човек клекнат до мојот кревет ми подава рака и ми вика дојди толку силно рипнав што ногата си ја удрив сите дома ги дигнав на нозе од тогаш спијам со упалено светло и често се тресам додека спијам. Еднаш само што легнав да спијам на стомак си се наместив и осеќам како некој ми диши во врат дури и косата ме скокоткаше во тој момент крвта ми се замрзна го молев бог да ме спаси. Кога и да влезам во мојата соба осеќам немир,како некој да има огромен страв осеќам. Или само што сум легнала да одморам да спијам на прозор како сенка некоја како некој да ме гледа. За почитани лица како што објаснија неколку феминки и мене ми се случи еднаш не беше мн страшно таткоми и тетками отишле на гробишта кај бабами(нивна мајка) однеле и кафе али кафето без шекер усхте истиот ден вечерта бабами ми доага на сон лута ми се дере ми го бара шеќерот од кога го кажав сонот дома уште одма отидоа на гробишта.
Собата твоја најарно со темјан да ја поминеш, запали го и нека замириса. А ти пред заспивање со светена вода замиј се по лицето и врз глава попрскај се.
Бев и во црква палев свеќа и светена вода сум земала али за темјанот не ми текнало ќе земам темјан ќе запалам.Иначе знаете од што може сето тоа да се случува? Фала на помошта
Може ти влегла дома некоја личност што зрачи негативна енергија... Некој песимист, некој лош во душата и ти се собрале дома негативности. Додуша тоа и психички може да ти е. Значи сама речи си дека ти е убаво во куќата/собата и стварно убаво ќе ти биде. Развесели си ја и душата и собата со гласна и весела музика. Не се замарај со такви работи... Мисли позитивно.
Секогаш сум весела и со позитивна енергија освен некогаш кога доаѓам од работа утепана ха ха али сепак ќе пробам со темјан
Luge ve molam za pomos!! Vcera mi se sluci nesto sto nikogas nema da go zaboravam Bese negde 22. 30 casot koga legnavme da spieme, ama uste otkako legnav osekav nekakva negativna energija I kako nekoja raka da me pogali okolu vratot, pomisliv oti mn citame vakvki raboti na femina pa mi se pricinuva. I nisto zaspav..... odednas slusam (mi se pricinuva )kako neprestano zvoni nekoj na nadvoresnata vrata, ( mislev svekorot se vratil zasto ja nosi zena mu vo 5 sabajle na rabota) I luge samo ne Znam od kade tolku sila sum nasla so trcanje trgnav kon vratata abe so pola otvoreni oci ejj.... Zolva mi me prasa kaj ides vaka? Pa vikam vratata zvonese neli slusa? ??? Vika abe zeno saatot e 3 sto ti e? Vratata ne zvonese moze si sonuvala... Koga slusna 3 se stapisav....lele majko vikam... Koga po nekolku minuti slusam kako nadvor laat kucinja....se stapisav uste poveke. Posle toa sabajle, mm mi veli deka nekoj mu ja stegnal rakata tolku silno sto ne mozese da mrdne a ni da vikne. Veli bese negde 4 saat sabajle. Otkako mene mi se sluci toa, posle 1 saat. Luge ve molam za pomos sto da napravam odtogas nemirna mi e dusata se plasam. Znae li nekoj sto treba da napravam??