Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    E kolku pati sum si pomisliva deka imam pari se vozam vo skapa kola ama nisto od to

На Lolo5, Safira26, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  2. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    se vo svoe vreme :)

На Lolo5 и stilas7 им се допаѓа ова.
  3. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Можно да е случајност но ме заинтересира 8-| ова многу често ли ти се случува? И тоа што се им се исполнувало на твоите другаркишто си им кажала? Исто и мене ми се има повеќе пати случувано.Еднаш на братучедами и на неколку нејзини другарки им гледав на кафе но врска немав на кого гледам само ми праќаше братучедами слики на месенџер од филџани бидејќи понекогаш од досада си гледавме јас и нејзе (но јас не дека знам да толкувам онака по нешто :lol: и тоа без везе си тропав поим немав дали е точно) и си гледам јас на сликите им пишав таму вечерва тоа и тоа ќе ти се деси таква и таква личност ќе ти се приближи ии не ќе ми каже братучеда ми другата ден дека се сум погодила :o А не ни знаев чиви филдџани ми праќа и баш ја прашав на кого му погодив толку :x А незнам ниту пак искуство сум имала со гледање на кафе.И мислам дека не е до кафето туку онака им погодив бидејќи и други работи ми се имаат дешавано унапред да знам што ќе се деси.
    Друга случка...На училиште една ден сите потресени дека ќе имаме испрашување за оценка бидејки професорот ни кажа за вдневник испрашување,бидејќи сме завршиле со темите (а и секогаш кога ќе речеше тој така и правеше,стоеше на збор човекот и строг беше) и сите читаат со книгите и леликаат "леле :worried: кец ќе ми репни сеа" и јас им викам:(поим немам од каде такво чуство и смиреност) -Немаа да имаме испрашување денес ѓабе се плашите!! ... И тие "Ее од каде кога професорот рече ќе имаме секако" ...И кога влезе професоровна час не ќе го рече истото што јас им го реков дека ќе нема испрашување и преминавме на ново :lol:
    Трета случка....
    Кога бев помала и со сестрами се возевме двете заедно на велосипед.Поточно јас нејзе, таа на цевка седната.И чекавме да подзасени бидејќи сонцето печеше летно време..И седеме дома и гледам во ѕидот во кој што маваше или одразуваше од негде точка светлина и ја гледав како хипнотизирана и си мислам "во сета темнина има барем една точка светлина како знак на надеж,мала ама многу боде очи,со тоа што многу свети.Во сета несреќа ќе се случи чудо денес,ми дава надеж за среќа." Ии вистина верувале или не ќе загиневме вечерта јас и сестрами со точакот но незнам како се спасивме кога немаше воопшто простор кај да поминам :o Тесен пат,ние залетани од угорница башка брзо возев,кривина,немав поим што иде по таа кривина коа гледам одеднаш кола:o немаше каде да одиме тесна улица што колава пред нас ја зафаќа целата улица :worried: и јас скроз вртење со точакот се шупив по страна во трње и раката лом ми беше изгребана од трњето и оградата а сестрами ја заштитив ништо не и беше фала богу најмногу ми беше за неа :sweat: се исплашив нешто да не и бидне. И братучедми идеше со нас тој не се најде во опасност бидејќи застанал со точакот прв беше пред нас.Тој викна по нас дека има кола ама ние залетани бевме многу од удолницата и само гледаше и се држеше за глава уплашен после тоа неможеше ни сам да си поверува што видел,па постојано ми спомнуваше "тиии свесна си дека ќе загиневте??!!" :( И така си имав некое претчуство дента дека ќе се случи нешто и ќе се спасиме.
    Има и други случки пообични што ми се случувале на пр како твоите да знам дека ќе сретнам некој и сл...

Последна измена: 14 април 2017
    На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    45
    Епа сега вака.. сонував дека сум имала петка хемија и само што се разбудив ми се јави другарками и ми кажа дека имам 5 по хемија на тестот (не бев на училиште тој ден), друго сонував дека другарками ја свиѓа едно момче кое таа го свиѓа подолго време а тој сетотоа време не даваше знак дека е жив и истиот ден и кажаа дека ја свиѓа, другоо еден ден се зафркавав со мајками за купување за нешто и таа одложуваше за наредниот ден и јас и реков од кај знајш шо можи да се случи до утре, потоа добив некое лошо чувство... Таа вечерта на работа падна од скала поставена на 2 метра и имаше потрес на мозокот замисли..друго, многу често знам што сакаат дргарките да кажат, некогаш му одговарам на прашањата пред да ги постават (на фб ке стаса одговорот и по неколку сек прашањето), во исто време изговараме исто, и хахах често ги погодувам резултатите од фудбал ама никако ливче да пишам и многу ситници кои не ми текнуваат во моментов :))) и да почесто ми се случува.. А пак со мојата најдобра другарка сум „одлично натприродно дуо“ таа фрла клетви и се исполнуваат до една, пр незнам заради нешто што беше не ми текнува ми рече ти фрлам клетва во сабота да излезеш со ***, онака го кажа тоа на зафрканција, кај машково немаше надеж повеќе ни јас ни таа не очекувавме да се случи тоа. Во сабота на најнеочекуван начин излегов со машково ееј.. има и кажаано некои работи што не се за на нет кога ќе помислам се наежувам..

Последна измена: 15 април 2017
    На Lolo5 и LadyInTheDark им се допаѓа ова.
  5. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Хахахаха woww леле вистина чудно :o Исто и јас колку пати пред да ги добиеме оценките од тестот јас секогаш и гаѓам оценка на другарка ми,таа ќе се плаши да не добие негативно,но кога кас ќе и речам не ќе имаш висока и вистина :!: и тоа точно по бројка и погаѓам зависи 3ка и викам,2ка,4ка.... :lol:
    А и за кфето да напоменам дека од кога почнав демек да "гатам" а знам дека врска немам ништо не видов онака погодив ама сепак се води под името гледање на кафе што не чини да се гледа на кафе и е ѓаволска работа.Јас се чудев зошто мајка ми ме караше,бидејќи како да почна да ме прогонува демон ме гушеше нешто секоја втора вечер ми с еслужуваа паранормани работи :worried:(имам пишувано во темава) и се така додека не почнав и да сонувам и од сон да ме будат такви нешта абе за 5мин ќе заспијам иии веднаш ист сон и веднаш повторно се будев неможев да спијам цела вечер само.ме.будеше нешто.И последно што сонив истата вечер беше иконата што ја имам со мајка богородица и исус и свети иконата ме брани од такви работи кога е вклучена ништо не ми се дешава такво и сонував како пробувам да ја вклучам и плачев на сонот бидејќи нешто ме влечеше за.нога неможев да ја вклучам иконата и кога се разбуив ногата на тоа место вистина ме болеше како вистина да ме стегаше нешто.И ајде некако пак заспав и сонив повторно дух како да ми се наближува и само еден глас слушнав женски од негде на сонов: "Гледањето на.кафе ти ги носи мртвите" :o така ми рече и другата ден и кажав се на мајка ми се исплаши многу пожна пак да ме кара да не погледнувам повеќе филџан до намера да гледам.Можеби ме предупреди нешто да не се заучувам со гледање на каге бидејќи тоа што погодувам некои нешта онака како тебе се друго нешто бидејќи има.божја сила што им дава на некои луѓе да предвидуваат но тоа е сосем друго и нема никалва врска со ѓаволот,бидејќи тоа е божји дар. А не дека стварно ме бива за толкување фигури ама можам да залутам.по страшни нешта со кафето да се залажам.Богами еднаш и си се оцрта ѓаволот со огрпмни рпгови онака гпрдо исправен на кафето од татко ми но не гледав јас мајка ми ми кажуваше за тоа.

6. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    45
    Да ти кажам и јас подгледнувам на кафе и ми гледаат на кафе, и од кога почнав ми се случуваат неубави работи.. Не дека верувам дека ќе се исполни тоа туку така за тепање досада. А ова со оценки погодување секогаш го правам со другарками хахаха. Инаку да сменам малку, имам пишано во друга тема пост за ова што ми се случубаат цело време лоши работи некни ми го преднекни ми го зедоа тел на училиште, некни ја скршив раката и страв ми е да не ми се случи нешто полошо, правам работи протв моја волја а и многу сум сменета не сум истата од порано весела расположена, сега сум многу тивка и ништо не ме расположува.. Мислиш дека можи да е урок? или нешто такво? не знам што ми се случува

На @minni и LadyInTheDark им се допаѓа ова.
  7. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    156
    Се вика синхроницитет мене често ми се случува и кога ќе ми дојдат на мисла неубави работи го отргнувам страв ми е да не се случат

8. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    45
    AnaKlarc разбарав малку тоа е само за со личности, со кои подолго време не си контактирал ќе помислиш и ете ги, а за ова другово не е

9. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    45
    На LadyInTheDark му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јас секое утро кога сум прва смена во школо и додека чекам автобус го гледам гробарот со погребалната кола како оди на работа(најверојатно). :lol:

На RainbowButterfly, crimson, LadyInTheDark и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    45
    ааа инаку случајност ли е тоа што ти си зачленета на 2 август а јас на 3ти и ни случуваат и на двете такви синхроницитети чуда :hai::talk:

12. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    156
    Хаха па веројатно нема врска бидејќи тоа може да му се случи на секој само зависи кој колку значење му придава толку поизразено е. Пр. личност која не му придава доволно значење не го ни забележува за разлика од личност како тебе можам да претпоставам дека се навикна да живееш според тој инстикт

На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Ми се има десено да помислам на нечија смрт,за кратко време истиот тој човек починува..гледам да бркам такви мрачни мисли,и иако не верувам во такви некои работи сепак ми е чудно..

На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    159
    Кога ги читам искуствава со вакви натприродни работи разбирам зошто не веруват луѓе кога им кажуваш, смешно некако не изгледа реално и одма бараме објаснување за тоа. Обично не сум кажувала на никој баш поради ова, не ти е верно кога слушаш што е номално. Имам неколку искуства со вакви работи. Едно од нив беше баш нешто што останав со отворена уста па ќе го споделам.
    Средношколка бев тогаш, лето беше, моите на одмор а сестра ми излезена. Јас не бев излезена таа вечер си седев во соба на компјутер, изгаснато светло, отворена врата. Во днвната беше запалено светлото па од таму ми доаѓаше светлина. Пуштено погласна музика и си барав филмови. Како што ми беше музиката пуштена почна да лупа нешто во дневна ама често така ми се дешавало да ми се причини за момент и затоа не обрнав внимание си продолжив ама гледам неколку пати веќе тропна силно намалувам музика ништо нема и викам ми се причинува пак попуштам музика во истата секунда пак почнува да лупа пак намалувам пак ништо нема, а звукот доаѓа од дневна и не беше тивко него убаво силно тропање како некој да мава со раката по маса се вртам натака се навалувам за да слушнам убаво дали ми се причинува или навистина ми се случува тоа и ја попуштам музиката пак почнува лупањето а јас натака свртена и сега јасно ми е дека не ми се причинува ама си се тешам дека сепак не е ништо и дека не треба да обрнувам внимание и се вртам накај компјутерот и одеднаш знаете кога ке помине некој од некаде кај што доаѓа светлина и ќе ви ја прикрие додека поминува? Баш тоа се деси ми ја прикри нешто светлината баш како да си помина некој, се свртев одеднаш уплашено и се затрчав за да видам што се случува , немаше ништо само вратата од дневната и надворешната врата беа скроз отоврени, ај за тоа има објаснување пошто ги оставив подотворени веројатно од ветар се отвориле ама ова другово беше пререално.
    Имам уште многу случки али помали навечер додека сум спиела ама веројатно нели некои подземни струења или подземни води ги викаат имало тука пошто откако си го преместив креветов на другава страна немам никаков поблем ни со кошмари ни ништо. Инаку долго време не спиев кај мене во соба поради такви работи. Ќе заспијам само што ќе задремам ќе ми лупне нешто силно по неколку пати во вечерта како да не ми дава нешто да спијам буквално така се осеќав како да си игра некој со мене. Лоши сонови. Сум месечарела мама неколку пати видела запалено светло кај мене во 3 4 саат сум си зборувала нешто. И последно беше така исто тој период бев будна се карав на моб со тогашниот дечко и нешто ми тропна на вратат се свртев натака ама исто си реков ми се причинува го продолжив муабетот и одеднаш силно лупање на вратата и он го слушна преку телефон се здрвив буквално. Ми беше страв да отворам ама да седам во соба немаше шанси и ѕвонев на мама на моб за да ја разбудам да дојде ама не ми крена и собрав храброст отворив излетав од соба и отрчав кај неа тогаш спиев долг период во дневна ама потоа собрав храброст си го преместив креветот онака ми текна и од тогаш ништо слично не ми се десило па сфатив дека веројатно за тоа се работи.

На Lolo5, LadyInTheDark, Draginja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Не знам колку спаѓа ова во "необјасниви случки",но сепак ќе споделам,пред две недели сонував еден сон како сум запознала некој човек сум правела муабет со него (не се сеќавам точно за што сме збореле) и утре ден идам до маркет и истиот човек го сретнав од сонот,од спротивната страна....што чуден сон ќе бешеее|(

16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.359
    Можеби порано го имаш сретнато некаде ..
    Едит : Јас кога бев основно , еден месец пред полу - матурата го сонував сегашниот сопруг . Не го имав видено никаде порано бидејќи тој е од градот а јас сум од село и поради училишни обврски ретко доаѓав во град иако не е многу далеку . Во сонот ми рече : " Ти ќе ми бидеш мене жена " . Јас му велам : " Ама јас тебе не те познавам ?! " - " Ќе се запознаеме за кратко време , 2-3 години . Прво ќе бидеме во врска , потоа ќе ми станеш жена " . Инаку на сонот бевме во хотелот каде славевме полу-матура . Ми влезе во соба пред да заспијам , утрото као требаше да се враќаме назад . Никогаш не ми стана јасен овој сон . Кога го сонував , не ни знаев во кој хотел ќе славиме , впрочем местата секаде беа веќе зафатени , постоеше шанса да си останеме во родниот град да славиме .. Место за славење во Охрид се ослободи дури на 8-ми јуни можеа да не примат во хотелот . Спиев во истата соба , на истиот кревет каде што спиев на сонот кој го сонував . Само имаше една разлика . Дечкото кој ме посети во сонот , не дојде да ме посети на јаве за време на престојот таму . После цели 2 ипол години и официјално се запознавме со него . Го паметев од сонот , имаше косичиња на страна , црна коса , кафени крупни очи и полна уста .. Истиот беше , само беше шишан на " кец " , и имаше белег на образот од раѓање ( во сонот го немаше ) . Навистина се запознавме по 2 ипол години , на негово инсистирање и преку другар ( не запозна на фб другарот , официјално се запознавме сами сосем случајно ) . Бевме дечко и девојка , а денес сум му жена .. И ден денес не ми е јасно како .. Не беше дежа ву .. Ова е како предвидување на долгорочно време .. Случајност ? I don't think so :shake:

На dahlia_desire, Lolo5, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.867
    Ке ви кажам проста математика.
    Скоро секој човек во некој дел од животот си се уфилмува дека е видовит или што би рекол јас дека е "посебен"
    Ако е така земете кој било билтен од кладилница,со вашите натприродни моки изберете 3 натпревари и видовити предвидети им го конечниот резултат
    Да речеме вчера Јувентус ја ставивте со Монако 2 :1 дека ке заврши конечно со тој резултат и за 50 денара земав 350 денара една просечна македонска дневница...да имав уште еден натпревар на тоа ливче добивката ке беше над 5 000 а како што ви Викам јас три можеби 50 000 и над тоа зависи од резултатот зашто не секој резултат носи иста добивка
    Ако сте ''надарени'' средете си го животот бар да ви се исплатат овие погоре што ги прочитав кршење на раце и Петки по хемија.
    Ма не мора 50.. 20 вложете и со својата видовитост покријте им го банкарскиот кредит на вашите родители кој крпат крај со крај,донирајте на броевите секој ден што ги има по 10 најмалку како им треба пари за операција па и више со остатокот почастете се со некоја ташна или што год сакате.
    Само тоа го признавам видовитост бар да знам дека аир ке видам а не муабет Леле слушна кој умре...нема да ми веруваш знаев..некој предосекај сон имав...цел ден мислев на него.....big deal жено тој и така си умрел и пак со твојата интуиција не си створила ама баш ништо освен може само да си центар пажња со твојот таканаречен предосекај.
    Ајт со здравје

На Lolo5, Zivyle, realGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Isto,kako jas da sum pisuvala,zosto se slucuva nez no mene mi e ubavo zas nekogas imam tolku spokojno custvo sto nemozam da go opisam

19. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Isto samo sto kaj mene losite rab se ispolnuvaa dobrite ne,isto i so zavoite koga imav 5 6 god dete ko dete si igrav ja zamotuvav nogata demek povredena i pogodi sto,bas na toa mesto se isekov 2 prsti dlaboko i koskata mi se gledase pa morase da ja sijat

20. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    А му го имаш кажано ова на твојот сопруг? Што рече?

На TrinityNeo му/ѝ се допаѓа ова.