Необјасниви случки

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Pennyroyal, 10 јануари 2010.

1. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    515
    Исто буквално! Дури и ке треснам нешто на заебанција замисли тоа и тоа се деси и стварно ако не исто тоа абе 90% сличност има со тоа шо сум го замислила. Некад си се чудам самата на себе ..

На Arthur, biGirl, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  2. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    12.730
    Пред некоја вечер шетав со другарка низ центар и се свртив нешто наназад и видов еден пар момче и девојка како се држат за рака. Луѓе, го гледам девојчево и ја гледам најдобрата другарка која почина пред 5 месеци. Вриснав силно и другаркава што шетавме заедно почна да ме прашува што ми е..Не можев да се соземам и се свртив уште еднаш да го погледнам девојчето.. И видов скроз непознато девојче.. Ви се колнам дека изгледаше толку реално првиот пат, значи ја видов.. Веројатно затоа што постојано мислам на неа и ја сонувам, ама стварно беше запрепастувачки...

На Arthur, LadyInTheDark, biGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.259
    Допаѓања:
    31.232
    Често ми се случува да видам на пример некоја личност која многу ми личи на некој кој го познавам. Случајно или не, веднаш потоа, во некој од наредните денови сосема непланирано навистина се сретнувам со таа личност. Последниве денови два пати ми се случува ова и навистина е чудно. А го имам забележано и од порано.

На Arthur и biGirl им се допаѓа ова.
  4. Ecka1999

Ecka1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    430
    Истото и на мене ми се случува, чудна работа е мозокот :wasntme:

На Arthur и biGirl им се допаѓа ова.
  5. hulii

hulii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Па тоа се случува кога мислиш цело време на една иста личност и сакаш да ја видиш

На Gosh, Arthur, biGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.541
    Случајно гледав слики од полуматура и на една слика со еден другар ми се гледаат двете раце и нокти а од другата страна уште една рака тотално иста како мојата.На сликата нема никој друг освен нас.Искрено се преплашив немам објаснување за тоа.Порано не приметив а често ги гледам сликите.И таа рака ме допира од другата страна.Значи нема шанси да е тој а нема шанси и јас да имам три раце:worried:

На Arthur, martovsko cveke и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.243
    Имаше еден хорор филм исто вака почнуваше. Сакаш да ти кажам што се деси потоа? :)

На Lianna Anna, Gosh, Arthur и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.541
    Да, те молам :)

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Исто.
    Знам дека е коинциденција, ама сакам да се преправам дека имам натприродни моќи. :D

На Gosh, biGirl и teressa им се допаѓа ова.
  10. A.M.M

A.M.M Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    122
    Јас мислев дека тоа само мене ми се случува,не било така.И мене ова ми се случува сонувам сон кој пота се остварува,или како што велиш ти размислувам за нешто потполно небитно и тоа после недела дена се остварува.

На Arthur, teressa, biGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. A.M.M

A.M.M Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    122
    Ова не е многу кој знае колку страшно или чудно за некој,мене ми е.
    Ми го раскажуваше баба ми кога била млада.

Таа заедно со нејзините браќа си оделе некаде по некој пат ,а веднаш до патот гробишта. Виделе црна мачка која одела по нив,тие ја паделе,но таа повторно ги скедела нив,чудното е што мачката не мјаукала нити бегала,едноставно само ги следела.Откако ги поминале гробиштата мачката престанала да ги следи,и си се враила назад во гробиштата.

На RainbowButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Што се сеништа?

13. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
  14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  15. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    koga imav 7 godini a sestra mi 4 godini vecer kasno nakaj 12 moze bese (za 7 god dete 12 e kasno :D) mi se vide kako vonzemjanin ama crven celiot so crni golemi oci slab i ne nesto mn visok da stoi do plakarot izmegu plakarot i tv i da jade nesto ko mozok vo siva folija mn bee strasno i realno i mislam deka ne bese son bese crna temnica samo nadvoresnata svetlina go osvetluvase znam za sreka togas vleze majka mi vo soba i ko da go snema i kazav na majka mi ona mi vika mi se pristorilo samo deka od gledanje tv mi se nabila psihata.12 god pokasno jas veke 19 godisna sestra mi 16 si sedime vo soba pieme kafe se smeeme i naednaas poglednuvam nakaj plakarot i se zamisliv mi tekna na toa primetiv i sesta mi se zagleda i dvete vo isto vreme ja kazuvame desavkata deka i ona kako mn mn mala go videla na isto mesto istiot toj istata folija istiot mozok se zakutevme posle toa i pocnavme da kazuvame smeski nekoi za da ja smenime temata zoso nemavme stvarno logicno objasnyvanje.

На Nigredo Odor, Arthur, LadyInTheDark и 3 други им се допаѓа ова.
  16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    25.580
    Сега пред околу 1 час се случи ова . Зборував на телефон со мм кој не е дома моментално , и одеднаш на Тв почна да трепка лембичката за вклучување . Трепка кога се вклучува и исклучува , само сега ниту се вклучуваше ниту се исклучуваше :^) трепкаше онака ко замрзнат некои 7-8 минути , додека не ме фати језа па станав да го вклучам :D далечинското ми е веднаш над тв , така да нема шанси несакајќи да сум го вклучила седнувајќи со задникот врз далечинското . Децата спијат , така да ниту тие не го вклучиле :^) сами сме .. не знам што му се случи вака , ова е прв пат да го " фатат " жичките :D

На Arthur и kikkki им се допаѓа ова.
  17. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Пред неколку дена бидејќи секоја вечер сум трета смена на форумов до касно :lol: И се шлакав со бои по дома и отидов до вц(беше околу 2ипол часот) да ги измијам рацете за да ставам помада и ја пуштив чешмата по малку да тече.Да напоменам во ходникот беше црна темница,сите спиеа моите.И дека два чекори од соба до вц,влегов и си упалив струја внатре а во ходникот остана темно.И миејќи се слушнав детски глас што извикува "мамооо" толку гласно што во никој случај не ми се причини туку ме извади од такт! И се свртев кон вратата бидејќи од таму доаѓаше гласот. :| ќе се испосерев после ми беше страв да се вратам всоба.
    И друга случка од летово.Правев пуканки во куња и имаше на маса тацна која не ја ни чепнав баш во тој момент со чоколадо ги полевав пуканките и тоа во раце ги држев а тацната на маса си стоеше никој не ја чепна и само се повлече самата се помести од место :tmi: јас луѓе и се пулам :o таа уште се возии :x И кажав на мајка ми ми рече само да не обрнувам внимание. :o Сеуште не ми е објасливо како.

18. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.784
    ^Од целиов муабет, мене необјаснива случка ми е зашто си полевала пуканки со чоколадо. :D

На butterfly6223, Girly90, kikkki и 19 други им се допаѓа ова.
  19. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Оти ми е вкусно пуканки со чоколадо :P :P :P

На Arthur, La diabla, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    25.580
    Мене кога правев денес ручек , чинијата сама ми се помести . Ама тоа се случува ако има вакуум помеѓу чинијата и работната маса на пр , а чинијата е малку мокра на работ каде се допира со работната маса ( не знам како да објаснам поинаку но знам дека има објаснување за ова ) . За викањето , ако живееш во стан или во куќа " лепенка " може да си слушнала од соседството викање по мајка , друго објаснување немам . Во секој случај , ситуациите се крипи во тој момент и целосно се блокираш :worried:

На Arthur и LadyInTheDark им се допаѓа ова.