Неоправдани изостаноци

Discussion in 'Канта' started by Milena2003, Dec 15, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Знаеме дека темата не е за тоа на колку години си ја изгубила невиноста. Само ја наведуваме како една од причините зошто имаш толку многу оправдани и неоправдани изостаноци. Или можеби мислиш дека ние тука пиеме нафта, па затоа бегаме од темите.

Инаку, делумно се согласувам со @cresa-jagoda дека задолжителното средно образование е грешка, ама штом направија така, сигурно имало причина, но да не бегам од темата сега. Се согласувам и со @Bitter-Sweet дека тука и родителите имаат голема вина. Штом само позборуваа со тебе и ништо друго не презеле, тогаш премногу ти попуштаат.

Прочитав по по другите теми дека имаш незадоволително поведение. Освести се додека не е доцна. Биди среќна што класната ти дала шанса. Искористи ја! Не е никаков професорски трик. Во некои училишта со повеќе од 20 изостаноци те бркаат од училиште.

Каква е таа твоја матична што ти дава медицински белешки без никаква причина? Запомни дека заради тебе и такви како тебе работата може да си ја изгуби или може да оди во затвор, а тоа е уште полошо.

@+++ ти дал многу добар совет. Не морам да повторувам што уште треба да правиш.

@JollyGirl средно е, случајно прочитав во друга тема.

2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Ќе бидам оф-топик, ама мислам дека е во контекст.
    Средното образование е направено задолжително зошто има родители кои ај што не го вреднуваат школувањето на своите деца, туку и се ултра себични и зинати по пари. Пример- родителите се занимаваат со земјоделие па што ќе плаќаат аргати да им помагаат, ете ги децата. Или родителот е физички работник па ќе го носи и синот со себе. Или пак мајката чисти по станови па место ќерката да посетува настава, ќе оди и она да чисти за да поминат по два, три стана во еден ден ( :cash::cash::cash:). Со тоа што децата ќе им останат само со основно, родителите ефективно им ја одземаа иднината. Особено ова беше раширено меѓу ромското население. Затоа, место да се остави таа одлука на совеста и свеста на родителите, државата се има замешано и средното стана задолжително, во спротивно се плаќа не баш мала казна- знаеја баш каде треба да удрат за да на тој тип на родители им дојде умот ;)

3. EraBon

EraBon Истакнат член

Da site sme svesni deka ne ee.
    No spored toa deka imas napisano na 13 si ja izgubila nevinosta mozam da svatam deka ti odis so decko ti ili taka so nekoj sigorno ne begas taka deka ne ti se uci ili te mrzi da sedes toa e izgovor sum imala jas takva edna kako tebe vo klas....

cresa-jagoda and Feminka22 like this.
  4. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Не е никаков трик, постои можност.
    Што се однесува до мене, за многу помалку неоправдани би требало да се лета од училиште. А со внимателно следење и контрола да им се дотера и умот на лекарите кои даваат оправдување без реална причина. Не за друго, не е фер према добрите и чесни ученици постојано да им се прогледува низ прсти на тие што ги мрзи да седат на час и книга да фатат. Нема ни потреба средното да е задолжително, на тој што не му се учи доволно му е основно.

kikkki, Asistentkа and cresa-jagoda like this.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Си трола она..
    Ма и 9то и 1ва 2ра да е не ја оправдува тоа што сака да се шлае лево десно

*одам да ѕирнам што пишувала во другите теми да се посмеам малце..

Форумов хотел промаја ќе стане.Кој како стигне ќе потрола и пут под нозе, досадни се.

6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Со 20-25 неоправдани, ќе била веќе избркана. Во осмо одделение, во мој клас имаше ликови со по 10-15 неоправдани, и ги разместија низ другите класови. Па уште само во прво полугодие успеала да собере 210+ изостаноци. Никаде не би го толерирале тоа.

7. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Јас сум за тоа средното да биде задолжително, во 21 век срамота е да бидеме неписмени.
    Освен тоа дури и за било која работа без диплома од средно нема да сакаат да ве видат. Еден мој роднина пред 20 години не го завршил средното, зошто очигледно го мрзело да седи на часови па се вработи на убава работна позиција ама му кажале "или запиши се и земи ја дипломата сега или оди си од работа". Претерано многу пари фрли за предметите, па ги частеше професорите по кафани ваму таму зошто знаеме какви се, само тоа го чекаат и едвај некако зема диплома само да не ја изгуби работата.

Asistentkа and EraBon like this.
  8. Mrs.Brain

Mrs.Brain Популарен член

Nemozev da se vozdrzam a da ne napisam nesto.

Se izvinuvam za latinicata.

Da si moe dete, ja kje idam sekoj den vo uchilishte so tebe i kje sedam na chasevite do tebe. Pa ako ne te sram da ti se smeat begaj si.

Imam i eden takov primer. Deteto ne beshe mirno na chasevite i majka mu sekoj den sedeahe do nego. Koga kje kazeshe nekoja glupost kje mu ja tresnese edna. Sekako ne tolku silno, kolku da go svesti.

Sekako koga si naviknala da si shetkash za vreme na chasevite deka utre nema da ti se sedi. Ne sum i jas najsjajna ama za se se ima oset.

9. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

190 оправдани и 26 неоправдани?(facepalm)

До сега немам направено ни еден оправдан, ни еден неоправдан. Во четврток плачев да не одам на школо у петок, бидејќи не бев научила. Мајка ми кажа НЕ! ЌЕ ОДИШ! Видов дека не попушта, и седнав и научив.:!:

Кај класната оправданието треба лично да го донесе родителот во рок од една недела, ако не следуваат неоправдани. Лани си добив 5 неоправдани, бидејќи мојте не отидоа да го однесат оправданието.:nod:

На 13 години си изгубила невиност?(facepalm) Јас на 18 уште дечко немам!:whew:

Да, можеби мојте ме држат строго, и некогаш со плачење одам на школо, ама знам дека накрај ќе им кажам едно големо ФАЛА.

Не е до тебе, до твоите родители е!

10. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Не сум за ќотек како воспитна мерка, ама тебе убаво би те истепала. Не можам да поверувам каква незаинтересираност има од страна на твоите родители, a за тебе ич не ни зборам. Ти си тотална утка. Дома дремеш, не правиш ништо корисно, имаш секс на 13 години...предалеку си од дете за пример!
    Планираш да се смениш или ќе го доиспиташ трикот на професорите?

11. Milena2003

Milena2003 Активен член

Ќе ги намалам бегањата.

12. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Не да ги намалиш бегањата, туку ич да не помислиш да бегаш.
    Има време за се.
    И за учење, и за шетање и за дечко.
    Еден ден ќе бараш да се вратиш во школо, ама враќање нема.

kikkki and mode-kristina like this.
  13. mode-kristina

Не треба да ги намалиш, туку треба да ги исфрлиш. Штом за едно полугодие имаш повеќе од 210 изостаноци, ти веќе не смееш ни да помислиш да излезеш надвор од училиштето. Ако сега те мрзи да седиш на часови, тогаш што ќе правиш кога ќе работиш? И од таму ли ќе бегаш? Епа таму простување НЕМА.

Asistentkа likes this.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Зошто вака касно ги здогледувам темиве.
    Е добро бе девојче, а колку вкупно денови беше во школо? Може да се избројат на прсти на рацете, евентуално нозете. Вкупно 210 денови, плус празници, викенди, останаа ли непокриени денови. Треба да се распрашаш да не треба да одиш на запознавање со некој професор од толку редовност. Абе не е работата у трикови, гајле и е на професорката, ти ќе останеш неписмена, твоите дома се криви што ти допуштиле толку. Зошто се запиша ти на училиште, имаш некоја идеја?

15. monik55

monik55 Форумски идол

Нели за 21 неоправдат ги повикуваат родителите и изјава се потпишува?
    Во мое време така беше и каков ќутек имам изедено од татко ми за тие 21 неоправдан мислам уште ме боли.

buba4e89 likes this.
  16. Milena2003

Milena2003 Активен член

За да земам некоја диплома

17. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Вака како што си тргнала, ќе земеш можеби диплома за најнепримерен ученик во генерацијата. :|

buba4e89, Antolinaa, kikkki and 3 others like this.
  18. Abeja

Abeja Популарен член

Аууу топ ти е замислата, само напред. Ако професорката те замара пак со бркање само кажи и-одјеби мадам. :^)

kikkki, Zaljubena26 and mode-kristina like this.
  19. mode-kristina

Тешко дека ќе земеш диплома со толку многу изостаноци, макар и најдобрите оценки да ги имаш.

Zaljubena26 likes this.
  20. crimson

crimson Форумски идол

шо ќе ти е дипломата?

Thread Status:
Not open for further replies.