Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непожелни гости

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Black girl, 4 ноември 2017.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Следен пат истото ќе го добијат. Трпев и трпев, ама веќе не се трпеше. После таа случка добиваа само кафе, сок и грицки. Доста им е. Не сум јас продавница. Како што викаш... Кај нив само салата. И кафе и сок. Ако сте гладни има сиренце и саламче. (facepalm)

На Anyshka и Miss666 им се допаѓа ова.
  2. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    Пред извесно време ми јавува една и вели ќе ти дојдам на гости, ќе си земам одмор и ќе ти поседам недела дена. Веднаш после ова, кума ќе ти бидам ај што чекаш. Не сум блиска подолг период, ама и да сум, нема зошто мене некоја да ми го ремети редот. Култура никаква, прашања лични еден куп. И ја чекам да и' падне незгодно во меѓувреме, со мисла дека ќе се освести. Ама некои немаат ни срам, ни перде. Вакви нема што да ги пуштам, следно не кревам и толку.

На IvvaNeo, Anyshka, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Мразам кога ме замараат. Некои не сфаќаат што значи не. И со деверот имавме таков проблем. Му се јави на маж ми и му рече дека ќе дошол кај нас и ќе седел цел месец. Нормално, не дозволив. Да се немало осет.

На Anyshka, nextredstyle и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    @SummerGirl да ти кажам, повеќе им е за јадењето и пиењето. А не се нудат да речат еве ќе дојдам, ама немај гајле ќе си донесам тоа што треба. Ова стана веќе како нова форма на "просење".

На Anyshka, nextredstyle, Miss666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Па нормално. Зошто да си прават трошок кога можат на друг да му бидат на товар? Знам за случаи каде што гостите ги терале домаќините да ги носат по ресторани. (facepalm)

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    @SummerGirl ми се случило гостинка да ме тера да одиме во маркет, си ставаше буквално се' што сакаше и одиме на каса сметката некаде околу сто евра. И поучена од тогаш, искрено не би. Отворено и' реков дека ќе делиме. Се правеше малоумна.

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Тоа се користољубиви луѓе. На другар на маж ми му дошле гости и му седеле цел месец. Другарот живее во странство. Кај мене така нема шанси. Не заседнувам по гости.

На Anyshka, nextredstyle и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.698
    Многу познато ми е ова. Ај да одиме ваму, ај да седнеме овде и кога доаѓа келнерот со сметка, дури не се ни прават дека сакаат да платат. Те чекаат тебе да ја земеш и платиш, ко тоа да се подразбира. И нормално, ќе си платиш ко попче за да немаш расправии дома.
    Модерно просење, убаво пиша некој погоре.

На Anyshka, eliesaab, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Такви избегнувам. Сакале кај мене на гости? Мало сутра. Не ги примам. Да ти дојдеме на гости? Им викам - Немам време за гости.

На Anyshka, eliesaab, Miss666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.242
    Кој безобразлук...
    Наместо прво да те праша.
    Откачи ја.

На Anyshka, eliesaab и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    На Anyshka, SummerGirl и nextredstyle им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Со некои треба да си безобразен за да сфатат. Имав една комшика во Мк која одеше секој ден кај друга комшика. Немаше осет. А на другава и беше незгодно да ја избрка. Ми се упикуваше и на мене еден период, ама убаво и објаснив. Јас да си го губам цел ден заради некој што нема осет? Е нема да може. Откако сум овде кој и да дојде ќе седи 2 недели. И толку. Без срам им кажувам. На кој не му одговара, чао пријатно.

На IvvaNeo, Anyshka, Miss666 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.192
    Допаѓања:
    13.031
    @SummerGirl дистанца е лекот. Кај ќе те најдат. :rofl:
    Поарно ќе излезам и ќе шетам, ќе пијам кафе негде на раат отколку да се нервирам.

На Anyshka, nextredstyle и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    На гости ми доаѓале тие што треба. Што ќе ми се такви со кои едвај муабетам. Колку сака нека звучи неубаво, ама дома не примам секој. Слушав муабети дека сум била безобразна. Се стресов. :D

На Anyshka, eliesaab и nextredstyle им се допаѓа ова.
  15. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    16.100
    И јас откако сум во странство одеднаш сите на гости ми се канат. Само кажувам немам каде да ве сместам. А за тие што сакам да дојдат и спалната ја ослободам и душеци купив, а и на петосед во дневна спиеме.

На Anyshka, Miss666 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Кај мене се најавија гости за напролет. Си знаат колку ќе седат. А и самите имаат осет. Деверот уште не се наканил. Ама и тој толку ќе седи. Што да правам. Брат му е на мојов. Не можам да му речам да не доаѓа. Не се трпи.

На Anyshka, dafe993 и Miss666 им се допаѓа ова.
  17. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.698
    Јас пример, стварно немав кај да ги сместам, имавме една соба плус но, празна. Не можевме да си дозволиме на почеток спални, троседи или пак и за јадења за плус неколку души, поготово кога нарачуваат ова и она, носи ме ваму и таму и знаеш што добив како одговор на моментално немам кај да ве сместам? Па ако треба и на патос ќе спијам една недела, голема работа.
    Си помислив епа не е, ај нека ти дојде човек на гости и легни го на патос.
    Плус, си се канат по три месеци, две недели е апстракт.

На SummerGirl и Anyshka им се допаѓа ова.
  18. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    16.100
    Гости трпам една недела, доста им е. И обврска и трошок, 3 оброка, па десерти, па да ги шеташ.. душа снемам таа недела.

Абе и свекрва ми уште не дојдени ние овде се токмеше три месеци ваму, три месеци Мк.. И моите кога дојдат карта повратна за една недела и отворено велам не можам повеќе, иако го сносат целиот трошок за храна, за децата што им треба итн..

Последна измена од модератор: 9 декември 2023
    На Anyshka, SummerGirl и Miss666 им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.682
    Зависи до гостите. Има пребирливи. Како мојот гостин. :D После последната случка (ако ме читаше погоре) не бара јадење. Ама однесувањето му е за никаде. Ако дојде овде претпоставувам дека ќе не тера да го шетаме, затоа што си замислил дека кај нас парите од небо паѓаат. На секое јавување на маж ми он му вика - Вие имате пари. Искрено... Колку повеќе им заседнуваш на луѓето, толку поголем трошок им правиш. Еден период гостинот ми фаќаше скоро секаде по дома. А тоа многу ме иритира.

На Anyshka, nextredstyle, Herrera и 2 други им се допаѓа ова.
  20. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    16.100
    Читав да, е тоа треба маж ти јасни граници да постави. И свекрва ми така беше, ама сега има јасно ставено до знаење дека во моја куќа мои правила и таа е гостинка, не домаќинка. Кој сака нека е, кај мене и брат ми сам не брка во фрижидер, дури и кога е гладен не му е згодно од маж ми да си побара. Секој треба да знае до каде може да оди, ниту кај некого се однесувам како дома, ниту сакам кај мене така да се однесуваат. Гостите преферирам да се најават, овде па и тоа е пракса, не е како во Мк успат на кафе ти дојдов... успат не сум дома јас. Едни еднаш така пробаа ние сме во маркетот под вас ќе поминиме на кафе, а ние на вратата излегувавме. Маж ми и кажа кафето надвор може дс го пиеме, ние излегуваме.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.