Обична еднобојна маица и фармерки и бели патики е подобра секојдневна комбинација од 90% од тракатанците што ги облекуваат модните инфлуенсери
Спиење на рамно > спиење на перница. Многу е попривлечно кога е некој природен и свој отколку кога очајно сите се стремат да изгледаат исто, клин грл лук, претерано боцкани усни, ламинации на веѓи, истите еднолични беж аутфити, избелувани вештачки заби итн.
Глумата во театар изгледа премногу фејк, исфорсирана и е нешто што никогаш нема да го видиш во истите ситуации кога не би се глумело. Не е ни глума туку изигравање мајмун.
Ljubav, navika, panika; Lud, zbunjen, normalan > Friends, How i met your mother, Big Beng Theory и други според мене преценети серии...
Па затоа се вика театарска глума... Се преовеличува затоа што претстава се гледа од далеку и целта е да бидат очигледни различни емоции. Не можеш да видиш минијатурно движење на веѓи кое на филмско платно би се видело. Затоа и театарска шминка е многу bold. Мислам во ред е да не ти се допаѓа (и јас не гледам претстави) ама глупо е уметност што не ја сфаќаш да нарекуваш дека е погрешна (изигравање мајмун) кога намерно е таква.
Барем може да речеме дека театарски глумци абер немаат од глумење, оти за тоа преувеличување не треба посебни вештини. За уметност треба талент. Едит Башка, за тоа е темата
Језиво е шо за помош го сметаме тоа што партнерот ги изнасува децата (лулашки ,игротека итн) за ние да ЧИСТИМЕ.
Ко Англичаните пробај, црн чај со неколку капки млеко за да стане кремаст чајот. И цимет, ако си љубител.
Џабе се фалите дека ги читате сите тие книги за самопомош. Повеќето луѓе што јас ги знам (значи јас, мое непопуларно мислење!) кои читаат такви книги пак си останале истите токсични створења.