Форумџика на годината

Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by DaisyDoo, Sep 6, 2023.

1. злоба

злоба Популарен член

Гивавејс се многу глупа измама! Гледам инфлуенсерка објавила гивавеј за Есенц производи. (facepalm)
    Во коментари се потепале за коректор од 100 денари што можат во ДМ да си го земат.

Panda00, Selena01, bicycle and 6 others like this.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Не може да сте слободни да зборувате за нечија килажа дали се здебелила и леле каква се направила или ослабела леле на костур личи , а од друга страна темата дали може или не може некоја да ма дете да е табу и забранета. Како што неплодноста е медицинска состојба и килажата може да е медицинска состојба. Или ќутете или бидете рамноправни.

3. Deus ex mahina

Deus ex mahina Истакнат член

Утрово еден брз поглед во школската Вибер група, во паралелната реалност на Мамички 2.0, сега купуваат подароци за Нова Година и за двете учителки. Паа, ок, треба од колевка децата на снисходливот, секаде и во секоја прилика да се учат! Мал гест на внимание, лол.

4. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Да нормализираме пијачки сред недела*, оти срам ми е да застанам на шанк и да си побарам една чаша.

Не од бес, него од нервози.

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Оти да ти е срам? Не убиваш некој :)

eliesaab likes this.
  6. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Ќе ме судат, Нена!

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Секогаш за нешто ќе те судат.. бар нека има вистина зашто.

8. eliesaab

eliesaab Форумски идол

И тоа што викаш.

9. Ursi

Ursi Популарен член

Мајкл Џексон беше/е преценет

Vans, la.malparida, M&M and 2 others like this.
  10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Нема потреба на скоро секоја серија да ѝ се прави втора сезона. Уште од старт не ми се бендисува и никогаш нема да ја доживеам така како првата.
    Едноставно кажано - губи шмек.

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Не се купуваат секоја година нови лампиони и украси. Само затоа што е Нова година или Божиќ и секаде има базари полни тракатанци примамливи за око, не значи дека мора секоја сезона да се трошат пари на тоа.

Rozevata, 1209, Elenpelen and 17 others like this.
  12. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Колку повеќе години имаш толку помалку ја чувствуваш еуфоријата околу новогодишните празници. Кога ќе ми текне колку сме биле среќни и возбудени како деца а колку сега ми е се' сведено на ниво на најобичен ден...:tmi:

1209, Ingvild, Dignidad and 12 others like this.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Мислам дека во последно време секој вирален тренд што искача од социјалните мрежи е некаква пропаганда.
    На пример, минатава година најпопуларни беа опсесијата со богати мажи, princess treatment, еден куп видеа од жени кои на шала велат дека сакаат да ја напуштат нивната професија и да бидат домаќинки, clean girl естетика, pilates moms, онаа глупата песна looking for a man in finance...мое мислење, сите овие, на шала на смеа се вовед во конзерватизам и враќање на традиционални вредности, како контра култура на либералните движења. Да, сѐ на шала и смеа, ама кога ќе сфатиш дека конзумираш одредена иста содржина во loop, секојдневно, има големи шанси некој да ти го пере мозокот. Тикток, рилс, сѐ е бесплатно и ние сме продуктот.
    Исто тука ќе го поврзам и идеализирањето на богати инфлуенсерки од типот на Софија Ричи и чудниот тренд на целата old money естетика. Ај што мислам дека и тоа е поврзано со враќање на конзервативни вредности, ама ти како обичен смртник да правиш cosplay на луѓе кои би згазиле врз твојот леш без око да им трепне е дебилно. Воодушевување на целиот театар кој го приредуваат овие богаташи треба да остане во 2024.

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

А имало нешто некогаш што не било пропаганда?:?: Еве на пример, од кога е измислен телевизорот.

Додуша, мислам дека е почнато едно време на турбо-пропаганда, очигледна дури и во вестите по весници. Така малку страшнички се асоцијациите.

CameliaMiller, Emy867 and Angie1432 like this.
  15. Detective L

Detective L Активен член

Нова Година е преценета.

16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Втора смена е подобра од прва. (fingers)
    Подобро ми е да се наспијам и потоа денот да ми е исполнет, плус да можам работа по институции од сабајле да завршам, отколку рано да станам за после "цел ден да го имам" ама без волја за ништо пошто не сум наспана, за после да си легнам со кокошките.

1209, CameliaMiller, Dignidad and 6 others like this.
  17. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Кога станува збор за јаз на генерации, секоја генерација треба да сфати дека претходната е во право за многу работи (не за сите, ама за многу). Миленијалс за бумерс, ген-з за миленијалс. И покрај тоа што времињата се менуваат, не може секоја генерација да мисли за себе дека е најдобрата.

Колата е повеќе курч, него потреба. Ако за до некаде ти требаат 30 минути пешки, не пали кола, и тоа е тоа.

Полагање за возачка не е за секого, и не треба секој да мора, и секој да се охрабрува да полага.

Сите што тврдат дека политичарите се корумпирани и гледаат сопствен интерес, би биле исти кога би седнале во нивната фотелја.

Македонец, без разлика во која сфера, никогаш нема да постигне голем успех сè додека не научи да се носи со негативни коментари, афери и скандали. Слава и пари не се за секого и океј е во некој момент да се помириш со тоа.

Барање повисоки плати и бонуси е единствено океј само објективно ги заслужуваш и фирмата може да ти ги даде.

18. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Змиите се многу misunderstood животни. Буквално има многу поќе животни шо се вистина агресивни, вистина штетници. Ама тие се глорифицираат или во најмала рака не се хејтаат. Змиите, кои се плашат од луѓе, и кога напаѓаат чоек е најчесто во одбрана - дур се слави ако се убиват и сите се гнасат од нив чиниш кузнај шо гледаат. :drunk:

19. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Уште ова само;
    Чоколадите со ментол филинг се прекрасни!

20. Thirlwall<3

Thirlwall<3 Истакнат член

Сите ние сами на себе сме си најдобри доктори, ако умееме да си го слушаме телото!