Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од DaisyDoo, 6 септември 2023.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    14.230
    На еден од екс ју форумите прочитав мислење од Хрват дека западна Македонија не им припаѓа на Македонците, требала да се спои со Албанија. Небитно кој што кажал, во Тетово среде бел ден може да те пребијат од ќотек ако сакаат, и така одиш 20 минути додека да го сретнеш првиот Македонец, а ако те тепаат прв има да бега, да не го дираат од утре. И многу е бедно кога народ што живее вака дели совети на други, па и навива за отцепување на туѓи територии, толку навива што очи и вилици му испаѓаат од пуста злоба. Прашај ги тетовци, повеќето имаат јадено ќотек од цела група навечер, ама нема што да прават, треба да ја продадат куќата скоро за џабе и со тие малку пари во некоја пустелија на исток нема да им биде поарно.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.220
    Не е така.
    Тетово е денес за македонците побезбедно од Скопје.
    Моите живеат во Тетово и никакви меѓунационални проблеми по безбедност нема.
    Јас во Тетово шетам без проблем и страв, во Скопје кај што живеам, не баш.
    Многу националистички глупости што ги правеле им се изгустирани.
    Тоа што денес тепаат наши деца во градски автобуси во Скопје, во Тетово го нема веќе.
    За отцњпување на територии и нашиве па што навиваат за исто во Украина е глупост невидена.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.089
    Bad weather is actually a good weather. :D

На Амаја, Mięta, MarigoldA и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.780
    Допаѓања:
    14.230
    Само им илу

Само им илустрирам да ги потсетам какви проблеми имаме и колку сме во кал до гуша. Ако прекинале со такви глупости во Тетово, а истите ги има во Скопје, бетер, Скопје е главен град. И забораваат за Источна, Конче, Карбинци, Радовиш, Штип, Струмица имаат солиден број Турци и солиден број Роми, а први се истрчуваат нашиве да коментираат за други. Ако прекинале да тепаат македонски деца по Тетово, целта ја постигнаа, Македонците драматично паднаа, дали се 21 или 18%, така нешто. Ужас. Тетово е град, не е Пехчево град со едно сокаче пензионери. Ич не би било лошо Тетово да има над 80% Македонци, ама ич, ама тоа е веќе научна фантастика и затоа ќе се тешиме со пророштва и црни прогнози, оној ваков, овој таков. Има места во Македонија каде Македонец не стапнува, како чистите села. Ич не е лошо да се појде до Липково, да се седне во ресторанот на ручек покрај езеро, ама кој Македонец оти таму? Никој. Додуша не ни знам колку ресторани има, мислам се два.

5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.220
    Да ,целта е постигната во Тетово, те разбирам што сакаш да кажеш.
    Во Скопје не е.
    Ама овие нашиве во Те ко да ги надраснаа некои работи.
    Јас пораснав во Те, а приметувам дека сега се случуваат во Скопје, одредени населби се празнат.
    Пр.Имаат ресторани во Лисец и Шипковица и таму и наши седнуваат.
    Па и скопјани ги откриле рестораниве па одат.:tmi:

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.033
    А зошто мора секој да има возачка и кола?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.286
    Допаѓања:
    57.889
    Не ми беше тоа поентата. :)
    Туку дека ако некој нема возачка, тоа е бидејќи не сака да вози, што само по себе не е лошо нешто, сепак се работи за наша безбедност и на другите.
    Често сум слушала изговори ко немам време, имам други работи да завршам, не можам сега и сл. Што и јас го велев порано, а вистината беше дека (тогаш) не сакав.
    А исто сум слушала дека кола да имаш било луксуз, а е потребно средство што ќе те однеси од точка А до точка Б.
    Не мислам дека е популарно мислење така да не мораш да се согласиш, за тоа е и темава.

На SummerGirl и FreeToGo им се допаѓа ова.