Секое второ дете/бебе облечено во nude нијанси. Родители дадете им малку боја на децата. Затоа се деца.
Имам прениско мислење за мажи што си играат игрици со многу, многу мирни девојки. Кај нашле, кај зашле. Гревови.
Ариана Гранде, па по 100 празни места Тејлор Свифт. Уствари, после Бритни, Кристина и Мараја она е најголемата поп - ѕвезда. И нема албум што и е утка ( освен личниот живот ).
Ме потсети за Ариана, сум против homewrecking ама ако успеј да го фати Aaron Taylor Johnson нема да е home wrecking туку ќе биди rescue mission.
Јас сум голем Arianator. Мараја ми е Диветина од друг универзум, Кристина не ја следев баш, јас бев дел од Britney Army, кога светот се делеше на Бритни/Кристина. На Тејлор ѝ знам само една песна - Blank Space, обична ми е некако.
Аман, не е секое лошо искуство траума. Супер што почнавме да зборуваме и да се грижиме повеќе за менталното здравје ама некои работи се злоупотребуваат. Сите нешто истрауматизирани, анксиозни, во депресија, а притоа самодијагностицирани…
Ја па имам впечаток дека не смееш да споделиш лошо искуство пошто повеќето ради игнорантност и неемпатичност ќе те дијагностицираат, по дифолт лошото искуство или траумата (како и да е) те направила со некаква дијагноза, па тие што се булис/насилници едвај чекаат да споделиш такво искуство за да имаат зашто да те малтретираат. А сами не смеат, само во група се јаки.
За ментално здравје се зборува сѐ додека е слатко и смешно. Но колку е поголема девијацијата од нормалното и си болен болен, веќе no one gives a fuck за ментално здравје. Да не се лажеме, не сме отидени далеку во подобрување за стигмата за ментално здравје. За тоа што сте спомнсле над мене, сега пак ќе спојам со онлајн светот - фактот што се злоупотреубаат термини верувам дека барем половично се должи и на потребата за генерирање брза содржина каде секој јасно дефиниран збор добива општо значење бидејќи нема простор за контекст. А зошто да го измачиш мозокот со читање кога можеш во видео од десет секунди да научиш што е нарцис и после тоа да ги издијагностицираш сите луѓе со кои не се сложуваш. Или моето омилено - attachment styles. Не, не е avoidant твојот симпатија, само не му се свиѓаш.
А и the audacity да дијагностицираш (или самодијагностицираш) а не си ни психолог/психијатар ми e out of mind а е премногу нормализирано.
Ама денес така ме направи една колешка како бебе да сум кога реков дека не сум бил роден 2001 за да се сеќава на тие вести. И ми рече " Како имаш над 20г јас 80 сум родена 35 имам".