Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од DaisyDoo, 6 септември 2023.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.204
    Допаѓања:
    26.369
    Многу болести нема во блиска иднина да ги излечиме или превенираме ако продолжат одредени луѓе да глумат демек емпатични и да речат "Не е болест, состојба е". И супер демек. Нема што да бараме прецизни дијагностички методи, навремена превенција, фактори на ризик, лекови оти нели тие луѓе не се болни, здрави се.

Без разлика биле генетски, автоимуни, векторски, последици од други болести и било какви, ако те попречува нормално да живееш, ставање во класификација како "само состојба" само ги става во позадина, не се сфаќаат сериозно последиците и проблемите и ваквите луѓе само дополнително им се отежнува животот.

Последна измена: 9 јануари 2026 во 19:03
    На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    10.338
    @Amellie13 Постојат неколку причини зошто некој никогаш не ти дал комплимент (или ретко) и тоа пак зависи од личноста.

Може самите те гледаат како самоуверена атрактивна личност и претпоставуваат дека и самата веќе го знаеш ова. А со тоа автоматски претпоставуваат дека already добиваш многу комплименти од други, па нивното би било вишок :makeup::D

Од тие кои веќе те гледаат како таква, може да произлезе и друга реакција - нема да ти даде никогаш комплимент бидејќи те гледа како закана/конкуренција. Мислат ако ти дадат комплимент, ти ќе имаш контрола над ситуацијата :tmi:

Но, да не ги заборавиме и третите - луѓе кои те ценат, но давањето комплименти и искажувањето емоции не е нивен јазик. Едноставно си има и такви луѓе и тоа не е ништо лично:*:

На Panda00 и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.190
    Мене една особа која е тежок ама тежооооок мрчатор, коа ослабев драстично ниеден коментар не ми даде, а баш јаде гомна за тежини 24/7/365 :drunk:

Зашо ли? :?:

А коа пак стаив, е тогаш пројадува :rofl:
    И тоа ко мило да му е :?:

Жими све го осеќам ова.

На Mumoftwo30, Gosh, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    10.338
    @Mrs. right За ова би рекла дека личноста, (која претпоставувам е слаба/нема таков проблем), ја гледала тежината како единствено нејзино поле во која сметала дека е подобра од тебе.

И затоа кога ти си ослабнала, со тоа си и докажала дела слабеењето/бидувањето слаб не е нешто вонземско, туку нормално и achieveable.

Со тоа тука веќе ја изгубила контролата врз тебе, мрчењето веќе не било оправдано и нормално нема да ти даде комплимент.

Но, ова туѓо мрчење и недавање комплимент кога си постигнала успех, не треба да го сфаќаш лично, бидејќи е јасен знак дека личноста е неисполената сама по себе и си има сопствени фрустрации.

Во однос на темата, јас би додала да не си го земате лично ни недавањето, ни давањето комплимент.

Because often times, некој може да не дава комплимент од проста причина што не ни мисли на нас :D

А друг пак, од што ги преценува луѓето или самиот е среќен, сака да усреќи друг со убав збор и тоа е сè, nothing more, nothing less. Не секогаш е одраз на нас :D:*:

Последна измена: 9 јануари 2026 во 19:58
    На Bozica1980, Mr.Limonko, Munchmallow20 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.190
    Маж е у години :lol:
    Си има обичај да мрчи нонстоп за вакви површни работи.

Све што не e 50 - на кила, за него е ужас :x
    Знам за неговите најблиски женски лица што све збори и како само притиска да се слаби :worried:
    А си дава за право да лае за сите останати.

Не треба да не' погаѓа, се слагам, али чудно ми беше, сите изненадени беа пошо баш трансформација имав ко друга особа да сум, а тој нишо не ми рече, си ќутеше.

На Mumoftwo30, pinklipstick и Polyincognito им се допаѓа ова.
  6. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.214
    Допаѓања:
    10.338
    @Mrs. right Ах мажите сами по себе се спешл категорија што и да кажат - never listen to them :D

Но, инаку по опишаното пак се сведува на тоа - самиот има проблем со себе.

Пропратно претпоставувам ем нарцисоидност и секако, мизогинија во прашање, за жал, чија цел е што и да направиш, да се чувствуваш недоволно :*:

На neno0o, pinklipstick и Mrs. right им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.476
    Допаѓања:
    198.842
    Муабетов познат, дали тоа Врчак те замара?:D

На Mumoftwo30, Mrs. right, pinklipstick и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.190
    Шо праи тој? Арен е? :rofl:

На Mumoftwo30 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.476
    Допаѓања:
    198.842
    Ете, труел дека женско треба да има 50- кила:D.
    Поздрави го:bug:

На Mumoftwo30 и Mrs. right им се допаѓа ова.
  10. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    3.780
    Луѓето се мизерни и несреќни зошто имаат премногу слободно време. Мора да се има хоби или занимација да се помине тоа време корисно.

На Tomasa, L.i.n.a.a, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LadyD

LadyD Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    359
    Музичари кои одат од маса на маса во ресторан (на нормален ден, без повод) и прашуваат ,,која да ја речиме за Вас’’ ми се еднакви на просјаци. Мразам изнудување пари од гости кои само сакаат да ручаат и да си разговараат без да им трешти некој над глава

На Mięta, Panda00, Tomasa и 1 друга личност им се допаѓа ова.