Форумџика на годината

Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од DaisyDoo, 6 септември 2023.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.258
    Допаѓања:
    26.867
    Многу болести нема во блиска иднина да ги излечиме или превенираме ако продолжат одредени луѓе да глумат демек емпатични и да речат "Не е болест, состојба е". И супер демек. Нема што да бараме прецизни дијагностички методи, навремена превенција, фактори на ризик, лекови оти нели тие луѓе не се болни, здрави се.

Без разлика биле генетски, автоимуни, векторски, последици од други болести и било какви, ако те попречува нормално да живееш, ставање во класификација како "само состојба" само ги става во позадина, не се сфаќаат сериозно последиците и проблемите и ваквите луѓе само дополнително им се отежнува животот.

Последна измена: 9 јануари 2026
    На Lavender4 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    10.941
    @Amellie13 Постојат неколку причини зошто некој никогаш не ти дал комплимент (или ретко) и тоа пак зависи од личноста.

Може самите те гледаат како самоуверена атрактивна личност и претпоставуваат дека и самата веќе го знаеш ова. А со тоа автоматски претпоставуваат дека already добиваш многу комплименти од други, па нивното би било вишок :makeup::D

Од тие кои веќе те гледаат како таква, може да произлезе и друга реакција - нема да ти даде никогаш комплимент бидејќи те гледа како закана/конкуренција. Мислат ако ти дадат комплимент, ти ќе имаш контрола над ситуацијата :tmi:

Но, да не ги заборавиме и третите - луѓе кои те ценат, но давањето комплименти и искажувањето емоции не е нивен јазик. Едноставно си има и такви луѓе и тоа не е ништо лично:*:

На Panda00 и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.230
    Допаѓања:
    17.606
    Мене една особа која е тежок ама тежооооок мрчатор, коа ослабев драстично ниеден коментар не ми даде, а баш јаде гомна за тежини 24/7/365 :drunk:

Зашо ли? :?:

А коа пак стаив, е тогаш пројадува :rofl:
    И тоа ко мило да му е :?:

Жими све го осеќам ова.

На Astrum.Obtutus, Mumoftwo30, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    10.941
    @Mrs. right За ова би рекла дека личноста, (која претпоставувам е слаба/нема таков проблем), ја гледала тежината како единствено нејзино поле во која сметала дека е подобра од тебе.

И затоа кога ти си ослабнала, со тоа си и докажала дела слабеењето/бидувањето слаб не е нешто вонземско, туку нормално и achieveable.

Со тоа тука веќе ја изгубила контролата врз тебе, мрчењето веќе не било оправдано и нормално нема да ти даде комплимент.

Но, ова туѓо мрчење и недавање комплимент кога си постигнала успех, не треба да го сфаќаш лично, бидејќи е јасен знак дека личноста е неисполената сама по себе и си има сопствени фрустрации.

Во однос на темата, јас би додала да не си го земате лично ни недавањето, ни давањето комплимент.

Because often times, некој може да не дава комплимент од проста причина што не ни мисли на нас :D

А друг пак, од што ги преценува луѓето или самиот е среќен, сака да усреќи друг со убав збор и тоа е сè, nothing more, nothing less. Не секогаш е одраз на нас :D:*:

Последна измена: 9 јануари 2026
    На Bozica1980, Mr.Limonko, Munchmallow20 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.230
    Допаѓања:
    17.606
    Маж е у години :lol:
    Си има обичај да мрчи нонстоп за вакви површни работи.

Све што не e 50 - на кила, за него е ужас :x
    Знам за неговите најблиски женски лица што све збори и како само притиска да се слаби :worried:
    А си дава за право да лае за сите останати.

Не треба да не' погаѓа, се слагам, али чудно ми беше, сите изненадени беа пошо баш трансформација имав ко друга особа да сум, а тој нишо не ми рече, си ќутеше.

На Mumoftwo30, pinklipstick и Polyincognito им се допаѓа ова.
  6. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    10.941
    @Mrs. right Ах мажите сами по себе се спешл категорија што и да кажат - never listen to them :D

Но, инаку по опишаното пак се сведува на тоа - самиот има проблем со себе.

Пропратно претпоставувам ем нарцисоидност и секако, мизогинија во прашање, за жал, чија цел е што и да направиш, да се чувствуваш недоволно :*:

На neno0o, pinklipstick и Mrs. right им се допаѓа ова.
  7. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.717
    Допаѓања:
    200.599
    Муабетов познат, дали тоа Врчак те замара?:D

На senza.parole, Mumoftwo30, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.230
    Допаѓања:
    17.606
    Шо праи тој? Арен е? :rofl:

На Mumoftwo30 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.717
    Допаѓања:
    200.599
    Ете, труел дека женско треба да има 50- кила:D.
    Поздрави го:bug:

На M&M, Mumoftwo30 и Mrs. right им се допаѓа ова.
  10. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    3.800
    Луѓето се мизерни и несреќни зошто имаат премногу слободно време. Мора да се има хоби или занимација да се помине тоа време корисно.

На lovely91, Mumoftwo30, eliesaab и 6 други им се допаѓа ова.
  11. LadyD

LadyD Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    362
    Музичари кои одат од маса на маса во ресторан (на нормален ден, без повод) и прашуваат ,,која да ја речиме за Вас’’ ми се еднакви на просјаци. Мразам изнудување пари од гости кои само сакаат да ручаат и да си разговараат без да им трешти некој над глава

На Mumoftwo30, MeowMeow, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.885
    Допаѓања:
    48.446
    После 60та година нема што да се бавиш политика, со закон да се уведе. Иди пецај, играј шах.

А вие вампири со 70 и кусур години Трамп, Мерц, Путин и остали нека пцовисаат слободно место со себе у гроб и нас да не носат.

Ги чека гробарот со лопатата, тие Господ си играат да си ги излечат комплексите оти татко им никад не ги сакал.

На M&M, Mumoftwo30, Angie1432 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.903
    Да, да....треба да се препушти на сите млади и слободоумни да си се собираат спонтано, креативно и толерантно, да ги срушат сите можни остатоци од разните стотиналетни зградурини, да ги спалат морничавите записи наречени книги...и напокон да завладее мир и хармонија меѓу нив 500 милиона 8)

14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.885
    Допаѓања:
    48.446
    Ако за тебе некој изнад 40 години е млад, не знам како да ти помогнам. Али поарно он него ли некој шизофрен алцхајмераш шо моча у пелени и шо треба некој да му каже као се вика и која година сме.

На M&M, Mumoftwo30 и theowndemon им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.915
    Допаѓања:
    183.629
    Ќе додам уште ова - не можи за иднина да одлучва некој шо нема иднина. Помлад лидер (иднина, ама неискуство) со совет од постар некој (искуството кое го нема помладиот) е соодветна комбинација према мене.

На M&M, Nausicaa, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.717
    Допаѓања:
    200.599
    Многу знаете вие кој има кој нема иднина. :D Сега, со аи вечен живот ќе измислат, а со моменталните его-трипови не ме чуди и Дони он клауд да владее до крајот на планетата...или дури има струја:wasntme:

На Nausicaa, Mumoftwo30, Аргентина * и 2 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.915
    Допаѓања:
    183.629
    Веќе дочекавме прв AI министер или шоидабеше она во Албанија, ништо чудно моменталните светски лидери да преминат дигитално. :D

На Mumoftwo30, Gosh, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.717
    Допаѓања:
    200.599
    Баш ми текна на таа откако напишав:D.
    И Црна Гора има дигитален административен работник, не знам го видовте ли видеото:bug:
    Зборот ми е, џабе мислите, они, со пелени или без, све имаат смислено. Или, не постои апсолутна добра идеја, која некој не ќе успее да ја измајмуниса:tmi:

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.903
    Аха, 40 години е таман....никаде не спомнав конкретно години подобни за лидер...само ги посматрам децана кои револуции покреваат насекаде...а којзнае кој всушност владее...како и да е, ти си паметна девојка, знаеш дека историските циклуси се повторуваат, а закопаните неправди циклично излегуваат на виделина....

Всушност сакав да нагласам дека првичното мислење не ти е за темава бидејќи е баш популарно, многумина мислат дека ако исчезнат моменталните светски лидери, во светот рај ќе завладее....

Последна измена: 11 јануари 2026
    На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    10.941
    I'm sorry but,

Возраста сама по себе не е ни болест, ни квалификација. Не велам дека 90-годишни треба секогаш да владеат, но да се каже дека 40 и над 40 е старо е прилично апсурдно и нереално размислување :drunk:

Токму меѓу 40 и 60-годишна возраст се смета за peak на нашите когнитивни способности (расудувањето, препознавањето patterns, стратегиското размислување итн).

Луѓето стануваат психички стабилни и искусни. Баш многу врвни лекари, судии, архитекти и др професионалци, тогаш стануваат подобри во својата работа.

Проблемот не лежи во возрста, туку во погрешната перцепција.

Само со @theowndemon можам да се сложам. Потребен е баланс и здружување на the best from both.

Бидејќи и од младите и од старите се застапени и способни и неспособни. Не е црно на било for sure :*:

На Nausicaa, Mumoftwo30 и sonuvana им се допаѓа ова.