Форумџика на годината

Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од DaisyDoo, 6 септември 2023.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.232
    Допаѓања:
    44.142
    Диско>>>кафана.

На M&M, Eunoia, pdb123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.763
    Допаѓања:
    135.236
    Мислењето вклучува емоционална длабочина, само не ја воспримаш. Океј е, тоа му ја покажува поентата.
    Си пишала луѓе, не ја спомнуваш сестра ти.
    Па и за сестра ти да збориш, ти не си она. Ти си ти.
    Различни личности сте. Можеби не го гледате сакањето исто.
    За сакањето од страна на родителите можеме да претпоставуваме само од аспект на деца, но не можеме вистински да го поимаме додека не го осетиме самите како родители. За ова во право се родителите кога велат дека „тоа е посебна љубов, љубов на друго ниво и не можеме да ти доловиме кога ти немаш кому да ја дадеш“.
    Не, туку е од реален муабет на мојава потесна фамилија кога едниот мој внук пројави желба да полага за возачка и различни генерации си дадовме мислења дали тоа е сакање или разгалување.
    Кхм...
    Џастин Трудо и Володимир Зеленски (нешто до името ќе да е). Помлади, ама исти лајна.
    Првиов ја задрма државата љубејќи мигранти и пари, другиов ја поеба државата во секој можен аспект слушајќи западњаци кои го манипулираат за да зграбат ресурси.
    Не е до годините, до алчноста е.

3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.258
    Допаѓања:
    26.867
    Батали возачката.
    Сакање не е ќотек, сакање не е сексуализација на свое дете, сакање не е хистерично гласно дерење оти истурило јогурт на маса, сакање не е чување во стаклено ѕвоно и создавање параноја дека надвор сите сакаат да го убијат, сакање не е наметнување вина врз детето за сопствените неуспеси, сакање не е да му посакуваш све најлошо во животот само оти ти во младост си имал тежок живот...И многу ситуации кои се ептен прифатени како нормални, а не се. Оние екстремите мислам не треба да ги спомнувам.

На M&M, Angie1432, JustBeautiful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.230
    Допаѓања:
    17.606
    Јако е да си црната овца во стадото.
    Другите те мотивираат како не треба да бидеш само една обична овца
    :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

На bellak, SummerGirl, Panda00 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.894
    Допаѓања:
    15.004
    А зошто да бидеш овца, нека е и црна, кога можеш да бидеш еднорог...:inlove:

На Nausicaa, SummerGirl, злоба и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.230
    Допаѓања:
    17.606
    Ама само розев :inlove:

На SummerGirl и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  7. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.876
    Има многу примери каде што оригиналниот филм е подобар од новиот римејк, макар што вториов изобилува со специјални ефекти и што се не. Пример сега само што ја завршив книгата "Firestarter" од Стивен Кинг, го имам пред години изгледано филмот снимен според неа од 1984 и сега дознав дека е снимена и понова верзија, од 2022 и кога го видов трејлерот се разочарав, смешни фрази, нелогичности, застранување од приказната, сепак ќе си останам на старата верзија. Manchurian candidate исто, џабе поновата верзија има добра актерска екипа и се обиделе да направат помодерна верзија, кога се е некако избрзано, без суштина, без да се запазат клучни моменти од книгата...
    Новите верзии на филмовите колку и да вложиле во визуелното, ја немаат душата на старите.
    Исто ако веќе се одлучило да не се следи книгата туку да се отфрли битен дел или да се измени, често се губи смислата на приказната (пример книгата и филмот Дете 44, каде што во филмот е отфрлена причината поради која убиецот убива што е всушност расплетот на книгата).

На Elenpelen, Mumoftwo30, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.258
    Допаѓања:
    26.867
    Секој што намерно чува питбул, стафорд и слични потенцијално опасни раси као миленик и не за некоја професионална намена, НЕ сака кучиња.

Да, од 200+ раси, од куп бездомни по улици и шелтери и напуштени, ти бираш баш раса која низ цел свет има лоша репутација и не планираш да го тренираш професионално оти шоќемуе него така ќе се галкате во кревет и те боли qr за реалните потреби на тоа куче и сите опасности што се кријат од несоодветно чување.
    Не сакаш кучиња. Сакаш да водиш инат, сакаш да ризикуваш и да фрлиш некого во оган, сакаш луѓето да те гледаат ко самоуверен што фала богу не е иста слика со некој померанец или самојед до тебе, сакаш да си го дигаш егото оти си неуспешен на други полиња.

На M&M, BubamaraM, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Maelina

Maelina Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    709
    Хороскопскиот знак нема апсолутно никаква врска со вашите постапки и карактери.

На Eunoia, Billy Idol, SummerGirl и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    10.941
    Ова го велат само луѓе кои не знаат кој и е татко :D
    Screenshot_20260115-154526_Instagram.jpg
    Ми излезе на Инста и гледам има скоро пола милион лајкови, so someone has to say it :D

Буквално е Рајан со перика :*:

На butterfly6223, M&M, Elenpelen и 5 други им се допаѓа ова.
  11. pinklipstick

pinklipstick Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    347
    Бугарите и Грците се многу фини и љубезни, посебно Грците, искулирани скроз.

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.257
    Допаѓања:
    205.601
    А јас мислев дека само мене ми личи на татко и'.

На Mumoftwo30 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.258
    Допаѓања:
    26.867
    Верата во Бог треба да ти биде нешто твое интимно, душевно прибежиште, твој личен начин да надминуваш тешкотии во животот. Значи исклучиво за тебе лично. Ама никогаш не ја нарушува врската што ја имаш со другите луѓе.
    Ако таа вера ја форсираш врз други, ако ја користиш да паламудиш што е правилно што не, и тоа на некој што не е ни верник, ако имаш потреба постојано да се истакнуваш дека ти си најдобар човек зашто си верник и постиш или ако треба сите да се прилагодуваат на тебе, ондак верата од тебе само направила да бидеш самобендисан идиот.

На M&M, Panda00, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.144
    Допаѓања:
    82.961
    Браво за победата на Тина Русева ама не е којзнае каков вокал. Споредбено со други по вакви емисии и натпревари, сум слушнала далеку подобри, ова е просек.

На Shade му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    978
    Буквално! Кога и да ми се појави колку личела на мајка и си викам добро бе, како?!? Иста татко и!

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RavenTheMystique

RavenTheMystique Нов член

Се зачлени на:
    15 јануари 2026
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    17
    Преголема тежина и obese луѓе, не припаѓаат во plus-sized модели на магазини и ВикторијаСикрети.

На Mumoftwo30, dea.18, Снегулк@23 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.885
    Допаѓања:
    48.446
    Ако продаваат тие големини, зашто да не ги реклмираат во каталог?

Или пречат коа си го мава чоек навечер? И бонус прашње, анорексични смеат ли да се сликаат?

На Mumoftwo30, Amellie13, Angie1432 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.984
    Допаѓања:
    24.664
    Иако ги исмејуваме Американците како многу јадат и имаат огромни порции, сметам дека на нашите простори не е многу подобро. Пренормализирано е ждерењето по кафани (посебно мужи), премногу храна за секоја прослава (родендени, слави...), многу алкохол итн. И ретко кој од постарите генерации знае што е балансирана исхрана, а ние помлади што имаме инфлуенс од интернет или сме едуцирани - ок. Ама мојот општ впечаток е дека луѓето се ненаситни.

На anngelique, mKdevojce, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  19. RavenTheMystique

RavenTheMystique Нов член

Се зачлени на:
    15 јануари 2026
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    17
    Зошто би се промовирало нездрав начин на живот? За да издоализираме како НЕ треба да се исхрануваме и живееме? Едноставно луѓе кои се сакаат себе си би се воздржале од правење одлуки кои би им го загрозил животот и би им го уништил имиџот.

20. Mari7

Mari7 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2025
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    147
    Многу луѓе денес се премногу опседнати со фитнес трендови, диети и “идеални” тела кои се промовираат на социјалните мрежи.Се создава постојан притисок да се биде совршено во форма,што честопати води до стрес, анксиозност или чувство на неуспех,па оттаму и незадоволството со самите себе.Здравјето и доброто чувство не се само во бројките на вагата или големината на мускулите туку во балансирана исхрана,редовна активност,доволно одмор и ментален мир.Наместо да се следи секој тренд кој се пласира на социјалните мрежи подобро е да се фокусираме на тоа како се чувствуваме во сопствената кожа,да уживаме во храната и да се грижиме за нашето тело на начин кој нам ни одговара.

На Panda00, MikicaBt, RavenTheMystique и 3 други им се допаѓа ова.