Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by DaisyDoo, Sep 6, 2023.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Додека не стигнав до аутизмот, ќе ставев лајк.
    Ама после ме опна со англицизмот и викам No way, Jose ]:):rofl:

Gosh, M&M and Biljarkata like this.
  2. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Јас се водам по тоа дека на добро свинско само сол му треба. :D

За вегетата знам да кажам, ама ловоров лист бе? Имам дома не дека немам, ама како што на денешницава мора да имам колаген, така ми е наметнат и ловоровиот лист.:drunk:

И протеин :whew:

Biljarkata and LiquidLuna like this.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

:rofl:

Ловоров лист чувам само за гулаш, кој го правам еднаш годишно, евентуално два пати ако се згрешам некогаш. И за манџа компир која до сега ја имам напраено точно 0 пати. :tmi: Ама си стои за секој случај, може ќе ми текне некогаш. :D

На темата:
    Знам дека има бенефити, намалува стрес, анксиозност и бла бла бла, ама набљудување/идентификување птици ми е најглупо хоби евр. Можда дели место со јавање стапчиња што сакаат да бидат вистински коњи кога ќе пораснат.

SummerGirl, M&M and DaisyDoo like this.
  4. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

На мажи треба да им се забрани да имат слободен пристап до социјални мрежи. Мора прво да докажат дека не се мањаци, па после да им се дозволи пристап. :*: :f:

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

И на форумов исто. :?:

6. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Не само за социјални мрежи, за се буквално за се треба да им се забрани пристап додека не се докаже дека се нормални, без задни намери

sj *O*, SummerGirl, Elenpelen and 3 others like this.
  7. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Многу ти олеснува кога од ќутлив човек , пукнуваш и преку ноќ , стануваш Bad Bi*ch , па на сите што си им ќутел со години им плеснуваш она што мислиш во фаца . Просто , нивните забезекнати фаци се priceless 8):devil: .

8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Повеќе обожавам негативци кои се pure evil отколку оние со тажно минато кое ги претворило во такви.
    Првите едноставно се такви, често интелигентни и харизматични, не им е гајле за социјални норми и живеат единствено за свое задоволство. Нивниот хедонизам е освежување и немаат посебна мотивација да се такви, туку просто им се можи. Кул, искрени и силни.
    Вторите се комплексни и досадни, постојано им тежи минатото, бараат сожалување и емоционален напор, сочувствување со нивната sob story и разбирање зошто станале лоши. Недоволно силни да се изборат со тоа што ги влечи надолу па тоа им е мотивацијата да штетат на други.

Disclaimer: не зборувам за вистински живот :D

Nausicaa and AlmaOculta like this.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Оверрејтед е носталгија за периоди ко детство и адолесценција. Не поминал ни еден ден од мојот живот каде што сум помислила wow ми фали детството, сакам да се вратат тие времиња. Океј можда е до мене, ама сепак не слушам често некој да го дели ова мислење.

sj *O*, Rozevata, CrazyGirl15 and 3 others like this.
  10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Атеизмот е измишљотина као и религиите. Зошто мора да постои назив и ако не сакаш/не осеќаш никаква потреба да имаш било што со смислување дефиниции и одговори на одредени прашања? Не мора за се' да има етикета и да припаѓаш некаде.

eliesaab and Momichka like this.
  11. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Васко Ефтов не е ништо посебно во новинарска смисла, шоумен како Џамбазов, али у политика. Гостите кои ги кани се најчесто некои маргинални ликови или статисти кои немаат никакво значење, како Филип Петровски, или некои пензионирани и заборавени генерали. Насловите му се кликбејт, суштината на разговорите и интервјуата најчесто е безвредна, се расфрлуваат непроверени или селективно поднесени факти, новинарска грамада можда за бумери, оние кои му плаќаат претплата за глупите му анализи.

Исто и оние двајца од Инфомакс, обични шарлатани и спинери. Денес е непопуларно да се хејтаат, пошто ќе те етикетираат како про-ВМРО, а и единствено тие се опозиција (на што спаднаа СДСМ, екс-Груевисти да ботуваат за нив). Ги следам понекогаш, често знаат да спинуваат, нека не тврдат дека секогаш биле критички настроени кон власта, тоа можат да им го сервираат на овие кои ги дознаа пред две години. Во време на Груевски беа про-власт, сега се платени од друг табор. ПроРусија беа едно време, со Мирки, Миленковци, Палчовци и слични, денес се проЕУ. Али добро, народ со меморија на риба смета дека работат и известуваат во интерес на обичните граѓани.

12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Кантри американа е еден од подобрите жанрови на музика.

GirlLove and FriendOfDorothy like this.
  13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

И мене ептен ми се свиѓа, цела таа естетика, пустинска грмушка што се тркала (не знам дали има соодветно име), оние каубојски врати кои се отвораат, шешири, реси, гитара, кожна јакна, зајдисонце, сѐ тоа ми е кантри и Америка. Ме релаксира некако. Мое мислење е дека оваа музика е попопуларна кај конзервативниот дел од Америка, како нашава народна/фолк музика, за разлика од поп, меинстрим музиката (која многу повеќе ја слушам). Мада денес кантри почнаа да снимаат и доста поп изведувачи.

14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Родителтвото како "најтешката работа на светот" не е за секој карактер.
    Да, не може од една страна да кажуваш колку е тешко да си родител, а од друга да охрабруваш неподготвени луѓе и луѓе со карактер кој НЕ Е за деца, да имаат деца.
    Како што одредени професии си бараат смиреност, фокус и трпение, други бараат живост и динамичност, трети бараат да си комуникативен и отворен со луѓе, четврти бараат креативност, петти логично размислување. Така и имање деца бара трпение и менаџирање бес. Ако истурен шампон или скршена тебе ти ја дига косата до степен ладнокрвно да тепаш послаб од тебе, па веројатно и не треба деца да имаш.

Last edited: Feb 6, 2026
  15. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Сабрина Карпентер е преценета, Еспресо песната е преееееглупа.
    И парфемите и се ужасни , ја се залетав по амбалажите :bug:

Mumoftwo30, MeowMeow, Shade and 4 others like this.
  16. Најубаф на свет

Најубаф на свет Активен член

! Масажа е нешто најбезвредно и најглупо измислено во историјата на човештвото. Најголема превара.

Буквално телото нема никаков бенефит од масажа, освен што може да ти направи бетер болови и инфламација на телото ако имаш реума и артритис. И дерат со цени по 2000 денари наивни и неинформирани луѓе со шаблон имиња измислени додека се облекувале рано наутро од типот тајландска масажа, виетнамска, колумбиска, германска, шпанска, италијанска, битолска, прилепска, скопска. И ставиле различни цени за истите. Мислиш станува збор за некои различни техники.

! Скопскиот маратон или генерално трчање по такви манифестации не е ништо повеќе од еден обичен чалам и очајно имитирање на нешто што го прават во Лондон или Париз. Сеедно. Тотално безвредни манифестации кои кочат пола сообраќај во град и за ништо не служат. Едноставно собиралишта на attention seeking persons еднаш во година.

! Животот во Македонија е неспоредливо подобар отколку во Германија, Австрија, Швајцарија, Скандинавски земји. Апсолутно неспоредливо подобар. По мртви и летаргични друштва не можеш да измислиш и сретнеш во животот. За дисциплина секоја чест, за се останато - боже сачувај!

! Луѓето што не ве канат дома кај нив, туку ве викаат да се сретнете негде на кафе во град или населба - не ви се пријатели или другари. Тоа се себични луѓе, шкрти луѓе. Едноставно не можам да сфатам луѓе кои никого не канат дома, никого не викаат на гости. За кого ги средувате тие куќи и станови?

Last edited: Feb 12, 2026
    Elenpelen and pinklipstick like this.
  17. Dentina

Dentina Форумски идол

Blasphemy! :D одлична deep tissue масажа од некој што знае што прави, е скоро на ниво на full body orgasm..
    И ова мислење е можеби непопуларно, ама па сто људи, сто ќуди.

no name5, Shade, Biljarkata and 2 others like this.
  18. Mrs. right

ЗА СЕБЕ! :inlove:

Shade, sino.o.oka and Panda00 like this.
  19. Најубаф на свет

Најубаф на свет Активен член

Нема грешка.

Ова е истиот клише одговор дека луѓе се средуваат сами за себе.

20. Mrs. right

Па да бе, зашо да не?
    Ти нејкеш да си се допаднеш сам на себе?
    Би се облекол у некој стил кој не е типичен за тебе, само зашто им се допаѓа на луѓето, а тебе не?

Не живеј за другите, живеј за себе.

SummerGirl and Panda00 like this.