Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by DaisyDoo, Sep 6, 2023.

1. злоба

злоба Популарен член

Ја најдов комшивката ради тоа. (facepalm)

eliesaab and pinklipstick like this.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Телевизор не мора да има централно место во секоја дневна соба. Всушност, веќе и нема потреба од телевизор, и онака нема никаква корист од него.

Wellwell, Cosmic Girl, ani23 and 14 others like this.
  3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Луѓе шо се плашат да имат дете или одбират да немат ради низа услови кои сметаат дека мора да се исполнети или сметат дека нема да се добри родители па го абортираат - сакат поќе деца од тие шо имат oopsie babies и од згора-преку го раѓаат или одбираат да имат дете по секоја цена за да „имат кој да ги гледа на старост“. Да животот е непредвидлив ама ако во моментов сум долу на тркалото најмалку шо можам да напрам за то дете е да заздравам за да има достоен живот. Му должам на то дете да има достоен живот и јас да ги креирам условите. Не можам да остам на судбината да му креира добар живот зошто многу сакам да сум мајка. Да на сите „ништо“ не ни е од сиромаштија и од ќотекот шо идел од рајот. Мхм. Сепак на крај на ден delulu rly is the solulu.

За мене Исус е реален чоек кој живеел во некое поинакво време одамна. И за мене, тој чоек е многу прогресивен за своето време, кој кршел леб со секој грешник кој го сретнал. И не ми е јасно ако Исус е љубов, и стварно мислам дека е, зошто Христијанството е толку многу конзервативно? Внеси која религија сакаш со прашање зошто е конзервативна, ама па еве наредната шо ми текна не е засновата на љубов (према мене), за разлика од Христијанството шо пропагира љубов со чекан и тупаница. Мислам дека ако Исус беше денес тука ќе беше карактеризиран како ''woke'' зошто ќе беше прогресивен за ова време, како шо беше unapologetically прогресивен за тоа време.

И да, инспирирано од темата за ќофтање. Возрасен чоек не удира возрасен чоек ради неколку причини, еве две: 1) се плаши дека ќе му врати fr fr и 2) го вреднува како чоек и можи да идентификува дека не е во ред то. Вреднувате (свое) дете помалку од рандом возрасен.

4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Парови со големи разлики во висина не изгледаат убаво еден до друг.

Cherry333, sj *O*, Elenpelen and 3 others like this.
  5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Мажите што се сликаат со пура и чаша виски покрај базен се у најголем случај сиромашни/средна класа.

6. f.girl

f.girl Форумски идол

Или во бар/дискотека, тежок филм :bug:

eliesaab and FriendOfDorothy like this.
  7. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

И walking red fleg

sj *O*, eliesaab, GirlLove and 5 others like this.
  8. FriendOfDorothy

И треба да се апсат за сељачизам, у реду е со пурата Трајче, ист Ал Пачино си, да.:drunk:

Wellwell, sj *O*, eliesaab and 9 others like this.
  9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Се спомна Википедија во СДК и ми текна на нешто од минатото.

За да почниш да читаш за нешто - Википедија е одличен starting point. И полека се проширваш на изворите и така се одделуваш од та првична точка. И цел мој живот сум изложена на "Википедија лоша" ставови шо буквално е смешно некој толку да се плаши да прочита текст пишан од чоек на страна модерирана од чоек и редовно апдејтирана (ради "субјективност") иако буквално има референци на сериозните текстови, а утре - други ден истиот чоек шо се плаши од Вики ко да е лепрозна, користи ВИ за да му генерира текст за да можи да се искажи. Едноставно прочитај статијата на Вики. It's not that deep. #ПравдаЗаВикипедија Не си академски писмен/паметен ако избегнуваш богатство од информации свесно. Едноставно си ... ај нема врска.

Last edited: May 5, 2026
    blackpanter, Eunoia, M&M and 6 others like this.
  10. TheRGirl2

TheRGirl2 Истакнат член

Луѓето кои коментираат под секој скандал пост по фејзбук, да речеме фамилијарен случај кај што маж тепа/силува жена/ и обратно, јасно е дека повеќето се постара маса и у главно луѓе кои биле неслушнати во животот и сега достигнале некоја возраст и слобода преку социјални мрежи и на некој начин се “издувуваат”.

Може некои коментари се завидливи, љубоморни, но тоа произлегува од неостварени/несреќни особи. А, коментари од типот “колку да се каже нешто” значи луѓево се израснати со “ќути и прави што ќе ти се каже”, дефинитивно повеќе од половина народ во државава не само што живее од некој тип психолошки трауми (нема друго објаснување мене и ми е жал за луѓево и не им земам здраво за готово никаков коментар) туку и сеуште се “лечат” и ќе продолжат така по фејзбук у главно..

Може не се сите луѓе злобни под коментари, само се неслушнати, неискажани и со тоа недоволно едуцирани. Кога се искажуваш и да погрешиш пак нешто ќе научиш, за жал сега е касно за некои, мозокот не им дозволува да сфатат дека грешат, и кога читаш можеш да се згрозиш што ќе се изначиташ.

M&M, SummerGirl, Buttermilk and 2 others like this.
  11. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Со слика со испружена рака на маса со саат на рака и мускулчето. :headbang: Воедно го имаат на насловна на фб цитатот "The eyes chico, they never lie".

Last edited: May 9, 2026
  12. FriendOfDorothy

Поддршка за младите кои седат. Деновиве има полемики околу вмровскиов пи-ар, ова е фотографија на оној што снима гомна низ Скопје, Видиновски. И ја би седел ако околу мене чистат овие кои си ги дигнаа платите за 78%, истите овие го усмрдеа и уназадија Скопје за време на мандатот на претходната градоначалничка, пошто беа у фајт со неа. А бе стаорци шетаа низ Скопје!! Не само што нема да станам да чистам, туку ќе ги кренам нозете и ќе речам - Претседателке, тука има книвче, соберете го.

13. Medea.

Medea. Истакнат член

Не ми се јасни луѓето од другите градови што најлошо зборуваат за Скопје а пак тука цело време доаѓаат. Ако не ти се допаѓа што бараш тука?

bluebaby, Wellwell, sj *O* and 9 others like this.
  14. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Тело со сапун не се мие! Ај што може да ја суши кожата, туку не ви е така гадничко чувството што го остава на кожата? Нз како да кажам, ко да не ја измазнува, и не лизга по кожата, не го можам тоа чувство :worried:

Златен гел за туширање, совршениот продукт за бањање :inlove:

15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Мајкл Џексон го местеа дека е педофил...

Iva:), sj *O*, злоба and 5 others like this.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Трилече е уствари баш грдо благо.

17. LadyD

LadyD Истакнат член

Кучиња и бебиња/тодлери не треба да живеат во ист дом.

FreeToGo and lovely91 like this.
  18. hermosa

hermosa Популарен член

Дерење наутро од деца и родители кои не знаат да ги смират е кошмар за моите уши

nextredstyle, злоба and eliesaab like this.
  19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Ова обично го кажуваат тие што немаат деца, зошто не знаат како е.
    Непопуларно мислење и факт.

20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Мислев дека моите деца се немирни , се додека не се видов со пријатели после една година ..

SummerGirl and Mumoftwo30 like this.