1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од DaisyDoo, 6 септември 2023.

1. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.191
    Допаѓања:
    3.892
    Ја најдов комшивката ради тоа. (facepalm)

На pinklipstick му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    17.775
    Телевизор не мора да има централно место во секоја дневна соба. Всушност, веќе и нема потреба од телевизор, и онака нема никаква корист од него.

На FreeToGo, TheRGirl2, Gosh и 10 други им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    185.002
    Луѓе шо се плашат да имат дете или одбират да немат ради низа услови кои сметаат дека мора да се исполнети или сметат дека нема да се добри родители па го абортираат - сакат поќе деца од тие шо имат oopsie babies и од згора-преку го раѓаат или одбираат да имат дете по секоја цена за да „имат кој да ги гледа на старост“. Да животот е непредвидлив ама ако во моментов сум долу на тркалото најмалку шо можам да напрам за то дете е да заздравам за да има достоен живот. Му должам на то дете да има достоен живот и јас да ги креирам условите. Не можам да остам на судбината да му креира добар живот зошто многу сакам да сум мајка. Да на сите „ништо“ не ни е од сиромаштија и од ќотекот шо идел од рајот. Мхм. Сепак на крај на ден delulu rly is the solulu.

За мене Исус е реален чоек кој живеел во некое поинакво време одамна. И за мене, тој чоек е многу прогресивен за своето време, кој кршел леб со секој грешник кој го сретнал. И не ми е јасно ако Исус е љубов, и стварно мислам дека е, зошто Христијанството е толку многу конзервативно? Внеси која религија сакаш со прашање зошто е конзервативна, ама па еве наредната шо ми текна не е засновата на љубов (према мене), за разлика од Христијанството шо пропагира љубов со чекан и тупаница. Мислам дека ако Исус беше денес тука ќе беше карактеризиран како ''woke'' зошто ќе беше прогресивен за ова време, како шо беше unapologetically прогресивен за тоа време.

И да, инспирирано од темата за ќофтање. Возрасен чоек не удира возрасен чоек ради неколку причини, еве две: 1) се плаши дека ќе му врати fr fr и 2) го вреднува како чоек и можи да идентификува дека не е во ред то. Вреднувате (свое) дете помалку од рандом возрасен.

На SummerGirl, BubamaraM, sparklie и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.053
    Допаѓања:
    25.359
    Парови со големи разлики во висина не изгледаат убаво еден до друг.

На Elenpelen, Buttermilk, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    19.135
    Мажите што се сликаат со пура и чаша виски покрај базен се у најголем случај сиромашни/средна класа.

На M&M, Hagar, Astrum.Obtutus и 20 други им се допаѓа ова.
  6. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.413
    Допаѓања:
    34.062
    Или во бар/дискотека, тежок филм :bug:

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    540
    И walking red fleg

На GirlLove, Astrum.Obtutus, Elenpelen и 3 други им се допаѓа ова.
  8. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    19.135
    И треба да се апсат за сељачизам, у реду е со пурата Трајче, ист Ал Пачино си, да.:drunk:

На M&M, Astrum.Obtutus, Elenpelen и 6 други им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    185.002
    Се спомна Википедија во СДК и ми текна на нешто од минатото.

За да почниш да читаш за нешто - Википедија е одличен starting point. И полека се проширваш на изворите и така се одделуваш од та првична точка. И цел мој живот сум изложена на "Википедија лоша" ставови шо буквално е смешно некој толку да се плаши да прочита текст пишан од чоек на страна модерирана од чоек и редовно апдејтирана (ради "субјективност") иако буквално има референци на сериозните текстови, а утре - други ден истиот чоек шо се плаши од Вики ко да е лепрозна, користи ВИ за да му генерира текст за да можи да се искажи. Едноставно прочитај статијата на Вики. It's not that deep. #ПравдаЗаВикипедија Не си академски писмен/паметен ако избегнуваш богатство од информации свесно. Едноставно си ... ај нема врска.

Последна измена: 5 мај 2026
    На M&M, Angie1432, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  10. TheRGirl2

TheRGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    220
    Луѓето кои коментираат под секој скандал пост по фејзбук, да речеме фамилијарен случај кај што маж тепа/силува жена/ и обратно, јасно е дека повеќето се постара маса и у главно луѓе кои биле неслушнати во животот и сега достигнале некоја возраст и слобода преку социјални мрежи и на некој начин се “издувуваат”.

Може некои коментари се завидливи, љубоморни, но тоа произлегува од неостварени/несреќни особи. А, коментари од типот “колку да се каже нешто” значи луѓево се израснати со “ќути и прави што ќе ти се каже”, дефинитивно повеќе од половина народ во државава не само што живее од некој тип психолошки трауми (нема друго објаснување мене и ми е жал за луѓево и не им земам здраво за готово никаков коментар) туку и сеуште се “лечат” и ќе продолжат така по фејзбук у главно..

Може не се сите луѓе злобни под коментари, само се неслушнати, неискажани и со тоа недоволно едуцирани. Кога се искажуваш и да погрешиш пак нешто ќе научиш, за жал сега е касно за некои, мозокот не им дозволува да сфатат дека грешат, и кога читаш можеш да се згрозиш што ќе се изначиташ.

На M&M, SummerGirl, Buttermilk и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    816
    Со слика со испружена рака на маса со саат на рака и мускулчето. :headbang: Воедно го имаат на насловна на фб цитатот "The eyes chico, they never lie".

Последна измена: 9 мај 2026 во 16:54
    На M&M, FriendOfDorothy, AlmaOculta и 3 други им се допаѓа ова.
  12. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.304
    Допаѓања:
    19.135
    Поддршка за младите кои седат. Деновиве има полемики околу вмровскиов пи-ар, ова е фотографија на оној што снима гомна низ Скопје, Видиновски. И ја би седел ако околу мене чистат овие кои си ги дигнаа платите за 78%, истите овие го усмрдеа и уназадија Скопје за време на мандатот на претходната градоначалничка, пошто беа у фајт со неа. А бе стаорци шетаа низ Скопје!! Не само што нема да станам да чистам, туку ќе ги кренам нозете и ќе речам - Претседателке, тука има книвче, соберете го.

На M&M, sparklie, Shade и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    1.662
    Не ми се јасни луѓето од другите градови што најлошо зборуваат за Скопје а пак тука цело време доаѓаат. Ако не ти се допаѓа што бараш тука?

На Gosh, NPN, Astrum.Obtutus и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.690
    Допаѓања:
    19.699
    Тело со сапун не се мие! Ај што може да ја суши кожата, туку не ви е така гадничко чувството што го остава на кожата? Нз како да кажам, ко да не ја измазнува, и не лизга по кожата, не го можам тоа чувство :worried:

Златен гел за туширање, совршениот продукт за бањање :inlove:

На Mięta, Astrum.Obtutus и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.007
    Допаѓања:
    50.262
    Мајкл Џексон го местеа дека е педофил...

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.