Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од DaisyDoo, 6 септември 2023.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.343
    Допаѓања:
    137.595
    Не е.
    Не мора да е родител за да знае како е. Веќе милијарда пати е кажано.
    Може да чува внуци или да биде нивен привремен или траен старател, или да посвои деца од друго потекло. Па да види како ќе ѝ оди.
    Ако е одговорна ќе ѝ оди, ако е неодговорна нема да ѝ оди и ќе се правда со ова типичново „како е“.
    Никој нема право да го нарушува туѓиот мир.
    И родители го мислат истото. Во моето семејство сите кои се родители го мислат ова.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    18.100
    А каде пишав дека не може и посвоени да се? Не кажав дека мора да ги има родено. Не беше поентата на постот тоа. :?:
    Туку дека се силиме пред нешто вистински да знаеме како е, и јас бев така пред да имам деца. Затоа чил и без осуди. :)

3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.343
    Допаѓања:
    137.595
    Осудувачки ти зазвуче. Не е во ред да се омаловажува едната страна.
    Не секое дете расте со биолошките родители.
    Еве и последните случаи во државава се уште еден доказ дека правењето и раѓањето на дете не носи со себе и правилно преземање на одговорност. Не се доволни тие.
    Сè почнува од развојот на карактерот на личноста која подоцно станува родител или старател на небиолошко дете. Од тоа ќе зависи дали детето ќе израсне во добра или лоша личност.

4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    18.100
    Не беше осудувачки, таман работа да осудувам некој што нема или не сака деца. Целиот текст нема врска со мојата поента, повеќе постот на Хермоса звучеше осудувачки спрема децата и родителите, отколку мојот.

5. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    227
    Како ме нервира еден "родител" комшија што му се дере на бебето, тоа плаче он доста бе, прекини веќе, онака со сета сила
    и тоа уште повеќе се вознемирува и плаче, каков морон ми иде да му се качам горе, еднаш намерно се развикав кој идиот е овој што му се дере на бебево, се надевам ме слушнал. Колку ми се стега срцево така кога му се развикува, тоа не е свесно дали смета некому.

И мене ми пречи плачење на деца ама не е криво бебето што плаче крив е тој изолацијата што ја правел. :D

6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.980
    Допаѓања:
    10.596
    Мене ми е повеќе жал за децата,ај бебиња така и така мали се многу,но дете кое се убива од плачење па грев е ,ми минат разни мисли низ главата.Жал ми е за тоа суштество,а родител треба да знае да го доведе во ред а не уште толку да го надвикува.