Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од DaisyDoo, 6 септември 2023.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.630
    Допаѓања:
    21.680
    Овде у Јужен Србистан (или северен), несимпатизирање Срби одма се поврзува со бугарофилија, ептен непопуларно е.

На Mumoftwo30, Srckata28 и Gosh им се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    51.505
    Па добро у право си, ваљда оти и едните и другите викаат оти сме бугари слеш срби, па можда затоа им го дудлаат со се јајца нашиве у Мазодонија... :yawn:

На Mumoftwo30 и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  3. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.963
    Да плукаш по Македонија и мрзиш Срби на форумов е влезница во друштво на избрани и популарни, па напишано во оваа тема е просто неадекватно.
    Имам свое мислење за таква интелектуална ароганција, но темава не е за политички и психолошки анализи, па ќе се воздржам.
    Од друга страна Хрватска, според мене неправедно ( непопуларно мислење,нели ) се фаворизира како ветена земја, во рангот со се што е модерно, културно, напредно и западно.
    Тоа е се што на темава сакав да потенцирам.

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.
  4. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.630
    Допаѓања:
    21.680
    И тие се геноцидаши (Јасеновац) со убаво море.

На Mumoftwo30 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  5. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.963
    Непотребно и.
    Морето нека е пресудно за фасцинација,ај. :)

На LibreGirl и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  6. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.088
    Допаѓања:
    11.694
    Е па за многу од Македонците надвор од форумот, Србите се омилени, а Хрватите се усташи. Само, уште не сум слушнала дека некој има и проблем со Хрватите, па и ти си он топик.

Најидеално би било држави воопшто да не постојат зашто елити и нивни подизведувачи имаат хакнато поредок и закони, па шо ќе ни се. А и вие ќе немате повод да се мразите.

7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.364
    Допаѓања:
    39.012
    Не знаев дека имање селски слави е еднакво на простоќа и некултура :?: Јас па мислев традиција е тоа, според мене убава која ја нема во многу држави и треба да ја негуваме.
    Не сакам ни срби, ниту пак хрвати. Исти гомца се. И далеку се од словенците хрватите, да не се лажете. Словенците за овие се класа....
    Штом во државата се уште се популарни националистички песни, јасно е колку истата е еманципирана.

На Mumoftwo30, hermosa и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    653
    who gives a fuck што викаат закоравени националисти има прејаки личности и од Бугарија и од Србија и од Хрватска. :makeup:

На LibreGirl, Mumoftwo30 и Ta-mara им се допаѓа ова.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.809
    Допаѓања:
    27.140
    Заедничкото на сите тие луѓе е болеста од која патат наречена "екстремен национализам".
    Има и нормални незаболени луѓе на овие простори.

А несимпатизирање Бугари одма се поврзува со србофилија. Заебана работа, како и да е, сите сакаат да те стрпаат во некоја измислена кутија за да се осетат боље за самите себе. ^_^

На Gosh и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  10. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.963
    Па јас за форумов зборувам и тоа баш за луѓе кои инаку сакам да ги читам, драги ми се.
    Никогаш не се сомневам во здравиот разум на народот и ми создава нелагода кога паметни деца тоа го чинат.
    И секако никого не мразам, ...туку само немам доверба во некого, но како што и напишав, тоа е мој проблем, иако е на аргументи и етичка изграденост формиран.

11. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    25.653
    Ум, ние што сме у странство кај што се и Срби, најдобро знаеме зошто не ги сакаме. Затоа што не се нормални. И на најпаметните од нив им е испран мозокот. Ја научив да ги прифаќам пошто од мали слушаат пропаганда, па ај не знаат боље. Најблиски пријатели ми се Срби, и единствено нешто што ми многу смета е нивната националност.

Исти к се како нашите драги сограѓани, само ве заслепува православието. :) Инаку по национализам се и с т и.

12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.856
    Допаѓања:
    93.816
    Не.По национализам ич не сме исти.
    Ние Сребреница, Овчара и Вуковар немаме, а да бевме малку повеќе националисти ќе беше подруго во државата.
    Само по православието исти.
    @An-na

Како не се националисти Словенците?Националисти се и Словенците, екстремни, само притаени.
    Па сите други народи кои беа родени, живееја и работеа во Словенија после прогласувањето самостојност, ги избришаа.
    Не постоеја, им укинаа се.
    Европскиот суд 2012 им пресуди на Словенија за кршење човекови права.
    После 30 год премиерот на Словенија им се извини.
    Само разликата е пто немаат крв на рацете.
    Тоа да.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.364
    Допаѓања:
    39.012
    Не бе, ич не сте исти. Затоа Томпсон најпопуларен пеач ви е :rofl:
    Словенците се неколку класи над вас и останатите на балканот. Види им ја културата, песните и сл…. Да не зборувам за однесувањето кое го имаат како нација.
    Имаме многу да учиме од нив. Не само ние, сите останати од балканот. Љубовта кон државата не се искажува со националистички пароли, туку со грижа кон истата ;)

Сакаш да кажеш дека во Словенија не постојат т.е не се признаени други народи? :^)

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.856
    Допаѓања:
    93.816
    Збориш за држава која има веќе пресуда за кршење човекови права на многу народи Македонци, Срби, Хрвати, Црногорци… односно направи етничко чистење !
    Се грижеа Словенците и тогаш за државата, кога ги исчистија од државата сите освен чистите Словенци.
    :hai:
    Ние во Македонија такво нешто, не направиме.Факт.

Последна измена: 17 јули 2026 во 14:26
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    51.505
    Требаше да пишам дека мразам амери или украинци, да не ви пропаднеше петоков...

На Yowannty, Mumoftwo30, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  16. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.963
    Како најблиски, а не те интересира коренот на нивниот национализам?....зборуваш за пропаганда, а ги дружиш...не се ли плашиш дека можат нож да ти извадат?....од толку прекрасни елитни народи, па и поелитни Балканци, таа со Срби се здружила. 8)

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.
  17. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.088
    Допаѓања:
    11.694
    Па не се добри со паметот сите кои се вртат едни против други, наместо да бараат отчетност од влади. Дали е до интелигенцијата, или нешто друго во прашање. Такви на Балканот има многу. Цели општества се заглавени во loop поради нив. Ама како што реков, сите се луѓе на крај, па и тие забеганите. Можеби им треба повеќе едукација, а контрапродуктивно е да им се пристапува со омраза и понижување.

18. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.963
    Секако дека не е до интелигенцијата, туку до географијата и апетитите на моќните.
    А има и до себеомразата секако....поделбите се нус појава.
    Треба учење се согласувам, помалку плитка пропаганда.

19. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.088
    Допаѓања:
    11.694
    Такви си се едноставно, не е нешто што големите сили го направиле. :D Тие обично и големите сили ги мразат.

Мене ако некој не ми одговара, се тргам од него, така и националистите не планирам да ги слушам додека зборуваат глупости, во 95% случаи тие не можат да бидат опасни за мене, ниту да ме нервираат. Но, што правиме со системот криво поставен, него како да го избегнеме, да го смениме? :)

20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.809
    Допаѓања:
    27.140
    Ми се допаѓа SKYLRK, одличен дизајн.