Како не, посредено. Зависи од гужвата и кои вработени се на смена. Пред недела и пол бев во Ист Гејт. Во Зара беше скроз расфрлано. Некои газеа, а други преприпуваа алишта или подобро речено крпетини. На никој не му текна да ги дигне.
Затоа што само таму има такви попусти и толку роба за да привлечат толку луѓе. Буквално у секоја држава е така коа се попустите. Ако вработат за секој еден дел или ти што викаат интерно бутик во дуќанот некој да стои да собира парталчиња од земја што фрлаат жени, мајки , краЉици шипки варени ќе купувате инстант мода за пет евра. Неам работено у Зара, али иам у Индитекс, и не знаете која машинерија е тоа и колку само тие вработени што ги плукате имаат работа позади у лагер, особено коа се попустите. Индитекс особено за Зара прави копии од модни писти и трендови у риал тајм или што би се рекло од денес за утре и се прима роба два пати неделно и тоа збориме НОВА колекција секои три дена плус допуна. И цел ден се изложува нова роба, како едно парче се продава во иста секунда во лагерот во дуќан позади им стига дека треба ново да се изложи и МОРА дента да се извади. Значи се продава и се реди роба цел ден ко у фабрика. Епа сеа замисли као е коа е расподажба и коа све ти е фрлено на земја и не знаеш кај да ги ставиш работите нит па имаш кај да пројдеш да ги оставиш. Исто така продвачките мораат и секој ден од ново да го учат дуќанот на памет оти се прередува робата скоро секој ден од мрчендајзерите што по нова колекција, по продажба, бустање на артикли и слично. Плус робата се реди по тип, модел, текстура, боја за полесно да фрлаат по земја оваааа да купуваат де. И на крај и слики се праќаат у централа у пичкоец негде за да ти ги одобри регионалниот менаџер. И плус имаш колку мораш парчиња да имаш изложено у дуќанот, еве у Зарата кај нас предвидувам некои миниму 6000 на сите три оддели. А па да не ви кажувам дека мораш плус и новата роба да ја изложуваш на секои три дена да го менуваш концептот по интернационални стандарди и примери на колекции и теми, и по ПРОДАЖБА. Али продавачките ви се криви оти свињарник било...Прашајте ги колку седат прекувремено и се кладам неплатено у Мк само за да наредат пак од ново и така едно добри два месеца... И зашто у мушкиот дел не е толкав свињарник тоа никој не кажува.
Крадено ми е оти никад не ми текнало, али едно девојче кажуваше дека ако треба да пријавиш у институција, па да добиеш дозвола да шеташ по улица со транспаренти и плус со заштита, дека тоа уствари не е протест, туку само парада...
Прв роденден е денот кога сме се родиле, а не денот кога всушност го славиме првиот роденден. Тогаш славиме 1 година.
Глеј, не ни е на сите лошо од топло, мислам дека затоа некои од нас го сакаат летото. Иако факт е дека е 100% поразлично покрај вода, веројатно не постои некој кој повеќе сака лето на асфалт отколку покрај море. Лично јас наоѓам некоја убавина во секое годишно време, ама повеќе имам проблем да истолерирам многу ладно отколку многу топло. Мислам дека моето мислење е непопуларно, не твоето.
Драган Вучич има еден од најдобриот репертоар на песни на ниво со Владо, Тоше, Благица, Наум, Гоце...
Не знам колку е непопуларно, ама 90 % од луѓето кои ми застануваат на пешачки да поминам и не прават атмосфера како услуга да ми направиле се жени.
Верник сум ама одењето во црква ми нема смисла. Ретко одам во црква. А пак за попови и свештени лица, воопшто немам почит. Why would I trust with my life to an old unmarried man, и зошто би му давала на таков да допира мое дете (при крштевање нели), особено ако е девојче? Има многу педофили меѓу тие таквите.
Свештениците кои во 90% случаи го прават крштевањето се луѓе кои се во брак. Не се станува свештеник ако отецот не е во црковен брак претходно. Ниедно дете или оној кој се крштева не се допира на ниту еден дел од телото за да би изгледал тој допир како маничен чин.
Излежувањето на плажа е overrated. Исто и читањето на книга на плажа со сиот тој песок полепен по тебе на кремата за сончање која исто така е overrated бидејки колку е корисна толку е и штетна, не само за здравјето на нас луѓето туку и за подводниот животински свет. Читав податок, 14.000 тони крема за сончање останува во водите секоја година што придонесува за избелување на коралите (губење на алгите што им се неопходни за живот), го забават нивниот раст, ја намалат способноста за размножување,ја зголемат подложноста на болести, предизвикаат оштетување на нивната ДНК. Истражувањата кај рибите покажале дека некои состојки можат да го нарушат хормоналниот систем, ја намалат плодноста, предизвикаат неправилен развој кај малите риби. Кај морските ежови, школките, алгите, планктонот и раковите се докажани: побавен раст, оштетување на клетките, намалено размножување, токсични ефекти при повисоки концентрации.
А си истражувала колку гомна, мочки, хемикалии од дома што чистиме, од фабрики, од ејај идат у истата таа вода, а па да не праиме муабет за нуклеарни вежби што се прават у океани, бродови што пловат па истураат масла, нафта, лајна, или па како влијае све ние луѓето што правиме на целиот еко систем или како ги клукаме со хормони и ги мачиме кутрите животни за да ги јадеме или па како ја уништуваме Амазонија за да садиме соја за да НЕ ги јадеме? Беееее, беееее, крема за сончање не ( за да испоцркаме од рак, и онака сме превише на планетава реално) бееее... Ма да реално, и боље да не користиме креми за сончање.
Ау не, така треба да додавам една година плус, јас секако си одземам 5 ако некоја будала ме праша за години.
Ако ти се верува, дерматолог ми имаше речено мене, што сум пребела, дека фактор не ми требало, тоа било хемија, само масла мачкање и добра исхрана.
Тогаш треба третиот месец откако сме се родиле да е прв роденден пошто 9 месеци си у утроба а 12 е за 1 година.
Беше потценет ради водителството. Кич шоуата со Бугарки, у автобуси, тепачки со слончиња, избори за Жадиња, а и малку беше така манијакален. Мартин исто наеба ради него. Инаку песните не му се ништо полоши од оние на Благица, Сузе, Гоце, Благоје, Трпе итн... Како композитор исто беше топ. А и фино изгледаше за разлика од мртвото пувало Наум, далеку похаризматичен (мада секој со вкусот).