Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by DaisyDoo, Sep 6, 2023.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Како не, посредено. Зависи од гужвата и кои вработени се на смена. :D
    Пред недела и пол бев во Ист Гејт.
    Во Зара беше скроз расфрлано. Некои газеа, а други преприпуваа алишта или подобро речено крпетини.
    На никој не му текна да ги дигне. |(

2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Затоа што само таму има такви попусти и толку роба за да привлечат толку луѓе. Буквално у секоја држава е така коа се попустите.

Ако вработат за секој еден дел или ти што викаат интерно бутик во дуќанот некој да стои да собира парталчиња од земја што фрлаат жени, мајки , краЉици шипки варени ќе купувате инстант мода за пет евра.

Неам работено у Зара, али иам у Индитекс, и не знаете која машинерија е тоа и колку само тие вработени што ги плукате имаат работа позади у лагер, особено коа се попустите. Индитекс особено за Зара прави копии од модни писти и трендови у риал тајм или што би се рекло од денес за утре и се прима роба два пати неделно и тоа збориме НОВА колекција секои три дена плус допуна. И цел ден се изложува нова роба, како едно парче се продава во иста секунда во лагерот во дуќан позади им стига дека треба ново да се изложи и МОРА дента да се извади. Значи се продава и се реди роба цел ден ко у фабрика. Епа сеа замисли као е коа е расподажба и коа све ти е фрлено на земја и не знаеш кај да ги ставиш работите нит па имаш кај да пројдеш да ги оставиш. Исто така продвачките мораат и секој ден од ново да го учат дуќанот на памет оти се прередува робата скоро секој ден од мрчендајзерите што по нова колекција, по продажба, бустање на артикли и слично.

Плус робата се реди по тип, модел, текстура, боја за полесно да фрлаат по земја оваааа да купуваат де. И на крај и слики се праќаат у централа у пичкоец негде за да ти ги одобри регионалниот менаџер. И плус имаш колку мораш парчиња да имаш изложено у дуќанот, еве у Зарата кај нас предвидувам некои миниму 6000 на сите три оддели.

А па да не ви кажувам дека мораш плус и новата роба да ја изложуваш на секои три дена да го менуваш концептот по интернационални стандарди и примери на колекции и теми, и по ПРОДАЖБА. Али продавачките ви се криви оти свињарник било...Прашајте ги колку седат прекувремено и се кладам неплатено у Мк само за да наредат пак од ново и така едно добри два месеца...

И зашто у мушкиот дел не е толкав свињарник тоа никој не кажува.

Last edited: Jul 21, 2026
    grungy, Mandela, AlmaOculta and 10 others like this.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Крадено ми е оти никад не ми текнало, али едно девојче кажуваше дека ако треба да пријавиш у институција, па да добиеш дозвола да шеташ по улица со транспаренти и плус со заштита, дека тоа уствари не е протест, туку само парада...

Srckata28 and Mumoftwo30 like this.
  4. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Прв роденден е денот кога сме се родиле, а не денот кога всушност го славиме првиот роденден. Тогаш славиме 1 година.

Cherry333, eliesaab, sj *O* and 12 others like this.
  5. Panda00

Panda00 Истакнат член

Прејако. Никад не ми паднало ова на памет, а уствари има логика. :D

LibreGirl and L.i.n.a.a like this.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Глеј, не ни е на сите лошо од топло, мислам дека затоа некои од нас го сакаат летото. Иако факт е дека е 100% поразлично покрај вода, веројатно не постои некој кој повеќе сака лето на асфалт отколку покрај море. :D
    Лично јас наоѓам некоја убавина во секое годишно време, ама повеќе имам проблем да истолерирам многу ладно отколку многу топло. Мислам дека моето мислење е непопуларно, не твоето. :D

Ugly Duckling and MeowMeow like this.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

И јас сакам лето ама летото после зајдисонцето :rofl:
    Не да ме пече секој ден, цел ден. :rofl:

LibreGirl, Panda00 and Mumoftwo30 like this.
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Драган Вучич има еден од најдобриот репертоар на песни на ниво со Владо, Тоше, Благица, Наум, Гоце...

SummerGirl and FriendOfDorothy like this.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Пола анксиозност е поради несозреаност.

AlmaOculta, Gosh, eliesaab and 2 others like this.
  10. Mięta

Mięta Популарен член

Не знам колку е непопуларно, ама 90 % од луѓето кои ми застануваат на пешачки да поминам и не прават атмосфера како услуга да ми направиле се жени.

11. sj *O*

sj *O* Популарен член

Верник сум ама одењето во црква ми нема смисла. Ретко одам во црква. А пак за попови и свештени лица, воопшто немам почит. Why would I trust with my life to an old unmarried man, и зошто би му давала на таков да допира мое дете (при крштевање нели), особено ако е девојче? Има многу педофили меѓу тие таквите.

12. jungle

jungle Популарен член

Свештениците кои во 90% случаи го прават крштевањето се луѓе кои се во брак. Не се станува свештеник ако отецот не е во црковен брак претходно.
    Ниедно дете или оној кој се крштева не се допира на ниту еден дел од телото за да би изгледал тој допир како маничен чин.

EnaEnA30, MeowMeow, Selest and 4 others like this.
  13. sj *O*

sj *O* Популарен член

Океј. Јас и понатаму останувам на моето мислење.

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

95% не разбираат што е непопуларно мислење.

15. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Излежувањето на плажа е overrated. Исто и читањето на книга на плажа со сиот тој песок полепен по тебе на кремата за сончање која исто така е overrated бидејки колку е корисна толку е и штетна, не само за здравјето на нас луѓето туку и за подводниот животински свет.

Читав податок, 14.000 тони крема за сончање останува во водите секоја година што придонесува за избелување на коралите (губење на алгите што им се неопходни за живот), го забават нивниот раст, ја намалат способноста за размножување,ја зголемат подложноста на болести, предизвикаат оштетување на нивната ДНК.

Истражувањата кај рибите покажале дека некои состојки можат да го нарушат хормоналниот систем, ја намалат плодноста, предизвикаат неправилен развој кај малите риби.

Кај морските ежови, школките, алгите, планктонот и раковите се докажани: побавен раст, оштетување на клетките, намалено размножување, токсични ефекти при повисоки концентрации.

Witchy-style, eliesaab and potatoface like this.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

А си истражувала колку гомна, мочки, хемикалии од дома што чистиме, од фабрики, од ејај идат у истата таа вода, а па да не праиме муабет за нуклеарни вежби што се прават у океани, бродови што пловат па истураат масла, нафта, лајна, или па како влијае све ние луѓето што правиме на целиот еко систем или како ги клукаме со хормони и ги мачиме кутрите животни за да ги јадеме или па како ја уништуваме Амазонија за да садиме соја за да НЕ ги јадеме?

Беееее, беееее, крема за сончање не ( за да испоцркаме од рак, и онака сме превише на планетава реално) бееее...

Ма да реално, и боље да не користиме креми за сончање.

EnaEnA30, MeowMeow, Oxymoron and 9 others like this.
  17. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Ау не, така треба да додавам една година плус, јас секако си одземам 5 ако некоја будала ме праша за години.:bug:

L.i.n.a.a and eliesaab like this.
  18. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Ако ти се верува, дерматолог ми имаше речено мене, што сум пребела, дека фактор не ми требало, тоа било хемија, само масла мачкање и добра исхрана.:D

19. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Тогаш треба третиот месец откако сме се родиле да е прв роденден пошто 9 месеци си у утроба а 12 е за 1 година. :D

20. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Беше потценет ради водителството. :drunk: Кич шоуата со Бугарки, у автобуси, тепачки со слончиња, избори за Жадиња, а и малку беше така манијакален. :bug: Мартин исто наеба ради него. Инаку песните не му се ништо полоши од оние на Благица, Сузе, Гоце, Благоје, Трпе итн... Како композитор исто беше топ. А и фино изгледаше за разлика од мртвото пувало Наум, далеку похаризматичен (мада секој со вкусот).