Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од DaisyDoo, 6 септември 2023.

1. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    45.245
    Ужасно загрижувачки ми е кога ќе слушнам/прочитам дека мажот ја тера жената да имаат второ/трето/Х- дете.

На Oxymoron, zemzela91, Witchy-style и 20 други им се допаѓа ова.
  2. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    952
    Мене ми се омилени од Европа рум- чоко. Можам милион да изедам

На M&M, SummerGirl, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    29.851
    Пијанчење до степен да не знаеш каде се наоѓаш и да треба да се потпираш на други ми е врв на незрелост кај возрасни.
    Да се опуштеле...читај да треба друг да ги пази ко деца.
    Никогаш нема да тинтрам и да влечам пијани луѓе, макар и најблиски да ми се. Сум ти кажала не пиј, не ме слушаш. Епа за другото не одговарам.
    Или можда ќе те однесам до дома да не ставам грев на душа ама после толку од нас. Не фала од вакви лигуши.

На sweet-cherry, MeowMeow, Witchy-style и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.690
    Допаѓања:
    5.547
    Последно што чув беше дека ќе праел мажот деца додека не дошол до посакуваниот пол. А ризични бремености која од која.
    И тоа женава на смеење го кажа, као да не ни гледа каде е проблемот. Нејсе, мене па шо ме занима. :)

На MeowMeow, eliesaab, Peperutce6 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.968
    На долг рок победува колективното несвесно и менталитетот на народот, џабе сите жртви. Човештвото познава црно и бело, секоја идеологија со тек на време се губи пред традицијата и религијата кои опстојуваат со векови.
    Британија не е без причина тоа што е.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.646
    Допаѓања:
    47.114
    Луѓето треба да престанат да третираат реални трагедии како некаква форма на забава. Мислам дека голема улога во ова има популаризацијата на true crime документарци и намалување на сериозноста на сите тие случаи бидејќи се гледаат како реално шоу за опуштање. А мислењево го пишувам мотивирана од случајот со Линдзи Кленси чии исечоци од судењето се вирални и секое видео има илјадници лајкови и коментари.
    Имајќи го тоа предвид сметам дека судењата треба да се приватни, нема потреба јавноста да го дава своето "експертско" мислење за секоја тема, како да се работи за навивање за фудбалски тим.

На theowndemon, sweet-cherry, Малечка Малинка и 7 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.668
    Допаѓања:
    143.015
    Новоградбиве се со се поружни и поружни распореди и се помали и помали соби како голубарници.

На Малечка Малинка, MeowMeow, MarigoldA и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    29.851
    Мене ми е морничав моментот и како мајки почнаа со некој me too Lindsay тренд каде постираат видеа како се уморни од децата. Мислам да, разбирливо да бидат уморни ама да се споредуваш со убиец треба нешто стварно да ти фали во тоа тиквата. Или ако више сметаш дека немаш контрола дај ги децата на близок дур се оправиш со стручна помош, место да се снимаш за јебен тикток.

На theowndemon, ElenaOfRivendell, grizman и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.132
    Допаѓања:
    52.679
    Зашто јавноста да не дава свое мислење? Забрането е?

Да не беше јавноста во овој случај конкретно, немаше да се дознае нит тоа дека нема никави ФИЗИЧКИ докази дека си ги убила децата, за разлика од него. А, освен што он вели дека она му кажала со скоро скршен грклан, а не била способна нит да дише коа дошле брза помош. Отпечатоците на ластиците со кои се задавени се негови, колку за информација. А па да не праиме муабет за илјада други работи, кои ваљда треба да ги разгледаш од човечки аспект, а не од спрдња. Да има секави болесници по интернетов, ама тоа не ги негира фактите.

Коа те читам вака тебе и поедини други членови кои ве сметам за интелегентни, греота и жал ми е што до толку се мислите препаметни и возвишени што не ни се запрашувате дали некој ви мачка очи, нит па имате воља и желба да истражите сами да видите.

На Raven22, Mia-Wallace, MeowMeow и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.646
    Допаѓања:
    47.114
    Затоа што како што реков, многу коментари и видеа се неетички кон убиените деца. Ко форма на забава за одмарање мозок. Ги имав гледано видеата на јутуб од самото судење, после решив да видам што зборат на тикток и се шокирав колку ретардирани работи постираат.
    Од друга страна, се обвинува и психијатарот што ја лечел, без никаква основа, само затоа што е популарно мислење.
    Многумина не прифаќаат дека психоза е страшна работа и навистина може да заврши со ваков исход, за жал, без разлика колку и поддршка да добила. Единствено што сметам дека е барем ете колку толку корисно е што се крева свесноста за пост-партална психоза.

Што точно сугерираш? Дека мажот ги убил?

На theowndemon, ElenaOfRivendell и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.132
    Допаѓања:
    52.679
    Не ми е јасно, дај пример за ретардирано мислење што е неетички за децата па да проценам.

Иначе никој не негираше дека она ги убила децата се додека не се видоа сите постапки од маж и. Дури и негираа психози и постпородилни депресии и не им беше јасно како може мајка да си ги убие децата.

На MeowMeow и nena2010 им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.668
    Допаѓања:
    143.015
    Никаде нема физични докази дека она ги убила. Од почеток го следам судењево и луѓево со право поставуваат прашања и теории. Зашто многу работи не се логични...

На Mumoftwo30 и MeowMeow им се допаѓа ова.
  13. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.204
    Допаѓања:
    11.895
    Што е Британија?
    И кој денеска верува во Зевс? 2000 години го обожувале, па го напуштиле.

Не можат да бидат џабе жртвите, од војна жртвите таман ви се, а во револуција кога actually се борат за подобар живот биле џабе.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.646
    Допаѓања:
    47.114
    Пример, вметнување астрологија и сличен булшит, ковање теории на заговор без никаква основа, примерот горе за жени што на заебанција пишуваат дека ја разбираат, видеа од мајки кои се снимаат со децата дека ја поддржуваат, па како и' биле препишани погрешни апчиња иако таа терапија е стандардна...без разлика со каква намера се, искача ептен attention seeking и само шпекулации.

Маж и' бил крив да, ама што ги оставил децата сами со мајка која очигледно не можела да се грижи сама за нив. Но да се тврди дека тој ги убил е ептееен претерување, имајќи го предвид нејзиното признание и негови снимки од камери во моментот на убиството.

На ElenaOfRivendell и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.352
    Допаѓања:
    4.441
    Историското ВМРО ги заведувало младите и ги поттикнувало низ политичка идеологија на убиство и самоубиство. Луѓето од Македонија денеска таквите лоши примери ги слават.

На st.tropez и Аргентина * им се допаѓа ова.
  16. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.178
    Допаѓања:
    21.616
    Моторите се напраени за лудаци.

17. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.968
    Британија поттикнува револуции во туѓи земји, својата ја гради како конзервативно кралство. Сигурна сум дека си запознаена со нејзината улога во светот.
    Што има врска Зевс? Религијата негува заедништво, воспевањето на специјални единки од не толку специјални луѓе, со просечен и потпросечен интелект ( а најголемиот дел сме во таа група ) само хаос предизвикува.

Војни не сакам како и поголемиот дел од човештвото. Се обидувам да разберам, не и да оправдам кога пишувам во политички теми. Ги жалам сите жртви, особено најневините деца и жени. Дали треба да се извинам што не успевам само да ќутам и повторувам дека сум за мир во светот, кога тоа секако се подразбира?

18. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.204
    Допаѓања:
    11.895
    На пример, Франција се темели врз револуционерните принципи. Што е тоа што и фали на Франција, а во Британија е подобро? Финансирање аристократи од државен буџет?
    ??????
    Војни не сакате, револуции ич.

Последна измена: 23 август 2026
  19. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.968
    Околу милион изгинати Французи.

И објаснив зошто. Примери низ светов во последниве децении само, колку сакаш.

20. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    812
    Допаѓања:
    1.571
    Треба да се направи Cuck of the year ко што има форумџика на годината.

Воедно, чим сум тргнал, читајќи мислења по форумов последниве неколку денови дојдов до заклучок дека стварно жена на жена и е најголем непријател :)