Непопуларни мислења (Unpopular opinions)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од DaisyDoo, 6 септември 2023.

1. sino.o.oka

sino.o.oka Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    4.272
    1. Обожавам свадби. Посебно се радувам кога во прашање се блиски. Неделава ме поканија на свадба за во декември, веќе почнав да размислувам за комбинации на облека што би носела.

2. Интровертите треба да бидат поискрени и со себе и со останатите околу себе, дали не им се излегува затоа што „не можат“ или едноставно ги мрзи.

3. Чипсите со вкусови се одвратни.

На FreeToGo, bookslover, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    11.950
    Не си во право, не е се теорија на заговор. Да не беа тие бунтови, револуции, човекот ќе се сведуваше на роб. Еднаквоста и рамноправноста треба да бидат на прво место.

Последна измена: 23 август 2026
    На Angie1432 и boomsleng им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.219
    Допаѓања:
    192.662
    Елиот Пејџ е се погрешно што се случува во светов, собрано во еден комплетен нарцис, токсична, длабоко пореметена, несреќна жена, со неизлечени тригери. До скоро ми беше жал за него, ама откако ја прочитав книгата, сега имам само гнев… за неа.

На bookslover, MeowMeow, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.489
    Допаѓања:
    34.608
    Што има пишувано во книгата ако не ти е проблем да споделиш накратко?
    Сигурно нема да ја прочитам ама ме заинтригира со ова што го кажуваш :wasntme:

На bookslover, Miss666, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    11.950
    Сакам жешко време, камо 12 месеци во годината да беше лето таму кај што живеам.

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    12.219
    Допаѓања:
    192.662
    Книгата е целосен хаос. Многу не доследна. Дел за едно нешто, одма во друг дел скока за нешто сосема трето неповрзано. Едвај се следи. На страна фактот што е многу лошо едитирана. Очигледни обиди да се звучи подлабоко, вртење, превртување зборови да пукнеш. Ај тој што очигледно нема врска од пишување, ама и тој што едитирал ништо не помогнал. Ја читав со месеци. Тортура.

Во глобала цело време се преставува жртва. На родителите, на пријателите, на медиумите, на општеството, на жените, мажите, младите, старите, сите му се криви за се. Има дел каде опишува како му било во детството и како од мал знаел дека не се осеќа комфортно во телото и колку му било тешко така да живее, од мал сакал да си игра со играчки за момчиња ова ми е најсмешниот пример што го даваат. Ниедно девојче нема да си игра со кукли ако ти не им покажеш, имам личен пример дома, ќерка ми до 5 години си играше со диносауруси, количиња, авиончиња, вовчиња, оти сите деца сакаат играчки што светкаат и прават звуци, ниедно девојче не се раѓа со инстинкт да игра мајка со кукли и по свој избор никогаш нема да избере кукла пред количе.
    Цело време збори за трауматично детство, а од се што пишува може да се заклучи дека имал грижливи и добро ситуирани родители. Потоа неговите се разведуваат, татко му се преженува и маќеата е злобна ко што бива. А кога објаснува за неа, во неколку случаи кажува како баш таа се грижела за него кога бил болен и слично, ама еднаш се десило да напраи глупа шега и тој ги отпишува неа и татко му. Има делови кај што потоа води некои муабети со татко му кои лично поише ми звучат како фикција него реалност, ама ова си е мое, не го тврдам за факт, едноставно звучи ко муабетче што си го правиме сите во главата понекогаш зошто сакаме да се случи.
    Па со полно его се утепува од фалење како набедувал цис жени да спијат со него и да имаат бисексуално искуство, а после паѓа во депресии оти во медиуми се шпекулирало дали Ели е лезбејка.

Претпоставувам ко и за секоја книга впечатокот е индивидуален. Немав мислење за него и онака, особено што го следам некогаш на интервјуа и неговото поддржување на ново компонираната “транс младина” и деца да транзитираат ми е апсолутно неприфатливо.

На Elenpelen, Srckata28, MeowMeow и 2 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    22.735
    Допаѓања:
    143.320
    Која книга е ова?

8. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    11.950
    Pageboy - Elliot Page

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    11.950
    Не сакам да коментирам туѓи животни одлуки, само ќе кажам дека Елиот Пејџ кога беше Елен ми беше чуден некако (или чудна, како што мислев тогаш) и не знаев зошто, ама сега го поддржувам скроз.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.165
    Допаѓања:
    45.339
    Премногу е нормализирано тоа да велиме дека мажот помага околу децата, домот итн.
    Како да не се тоа негови деца и негов дом кои ги створил со партнер.
    И ќе продолжи ова вака сѐ додека живееме со менталитет дека сето ова е примарна женска обврска.

На Arja, Hoping, ReinaDeCielo и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    64.079
    Треба да престанат предрасудите за тетоважи, без разлика дали е за работно место или општо како изгледа. Секако тука не мислам на секој сантиметар од телото да го покриеш или некои вулгарности да тетовираш. Тетоважите се најинтересна форма на себе експресија и не треба да се шејмаат или дискриминираат луѓето кои ги имаат. Треба добро да се размисли претходно да, но баш интересни ми се тетоважи на луѓе и љупобитна сум за приказните зад нив. Ме иритира кога мислат дека телото апсолутно мора да се чува чисто или дека тетоважа не е елегантно и ти уништува изглед бла бла.

Сега по ново велат колку повеќе тетоважи толку потешко е АИ да те копира. :D

На Witchy-style, bookslover, Mumoftwo30 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    23.988
    Миленко Неделковски треба вечно да остане на чело на Вардар.

Последна измена: 9 септември 2026
    На Аргентина * и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  13. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.165
    Допаѓања:
    45.339
    Филери на уста не даваат природен изглед во 99,99% од случаите.
    Непотребно осакатување за да изгледаш далеку полошо од претходно.

На Watermelon96, Witchy-style, Selest и 12 други им се допаѓа ова.
  14. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    7.481
    Не ми е нормално одење на одмор во Септември со деца кои тогаш треба да почнат во школо:!:

На Watermelon96, Cherry333, CaricaMilica и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.659
    Допаѓања:
    47.197
    Изгледаат убаво ако има некоја значајна асиметрија па со филер устата изгледа "нормално".
    Ама кога на сосема нормална големина на уста ќе се натрупа филер и устата и носот се спојуваат мислам дека е веќе доволен знак да престане да се аплицира. Уствари тие усти изгледаат убаво само на слика, во живо не.
    Плус, не на секое лице и коскена конструкција одговара огромна уста, нешто за кое никој не зборува.

На Elenpelen, Gosh, Srckata28 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Dek0

Dek0 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2026
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    114
    Camila Mendes e еден од ретките примери каде што филер на уста добро изгледа. И фалеше upper lip и си го среди, стварно добро и изгледа. Во 99 % од случаите, да, изгледаат многу лошо, се сложувам.

17. LadyD

LadyD Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    432
    Адреналински спортови се покана на предвремена смрт.

На Selest, Mumoftwo30 и M&M им се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    29.868
    Многу луѓе (не сите ама многу) не можат да ослабат зашто немаат добра динамика на глад и ситост. Јадат додека не ги заболи стомак и мислат дека се тогаш најадени, а не кога веќе се осеќаат сито. И јадат во рандом време, а не кога осеќаат дека се гладни. Врска немаат на колку време им се јаде па така да си планираат оброци.
    Не е поентата да гладуваш туку да знаеш дека кога си гладен дека сега е време да јадеш, а не кога ти текне.

На Mumoftwo30, злоба и bookslover им се допаѓа ова.
  19. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.294
    Новите членови на форумов што бараат “совет” и “одамна го читаат форумов” се дупли профили :D

На Gosh, Mumoftwo30, Petar Pan 085 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    19.515
    Да не знајш веќе кој е кој :sweat:

164.jpg

На Mumoftwo30, Raven22, Petar Pan 085 и 1 друга личност им се допаѓа ова.